این طرح که از سوی شش‌وزارتخانه از جمله وزارت صنعت و فناوری اطلاعات چین منتشر شده، رسیدن قدرت رایانشی چین به ۳۰۰ افلاپس تا سال ۲۰۲۵ را هدف‌‌‌گذاری کرده است. افلاپس، معادل یک کوئنتیلیون عملیات ممیز شناور در ثانیه بوده و سرعت رایانه را اندازه‌گیری می‌کند. موسسه MIIT در اوت اعلام کرد قدرت رایانشی چین از ۱۸۰ افلاپس در سال ۲۰۲۲، به ۱۹۷ افلاپس در سال میلادی جاری افزایش پیدا کرده است. وزارت صنعت و فناوری اطلاعات چین اعلام کرده است که چین در رتبه دوم پس از آمریکا قرار دارد، اما به قدرت رایانشی آمریکا برای این رتبه‌بندی اشاره نکرد.

از آنجا که آموزش هوش مصنوعی، مستلزم مقادیر زیادی قدرت رایانشی است، تلاش برای افزایش قدرت رایانشی، به مساله اصلی مورد توجه پکن تبدیل شده است. طبق پست وبلاگ گوگل در ماه گذشته، بزرگ‌ترین مدل‌‌‌های هوش مصنوعی مولد جهان، به ده‌‌‌ها افلاپس ابررایانش هوش مصنوعی نیاز دارند تا مدت آموزش را چند هفته یا کمتر از آن حفظ کنند. طبق این طرح، چین قصد دارد دیتاسنترهای بیشتری بسازد تا دسترسی کسب‌وکارها به قدرت رایانشی را تسهیل کند. به‌منظور تامین تقاضای صنعت رو به رشد سریع هوش مصنوعی، پکن همچنین قصد دارد زیرساخت رایانشی در غرب این کشور را بهبود دهد.

استان‌‌‌های وسیع اما کم‌‌‌جمعیت در چین مانند استان گوئیژو، مدت‌‌‌ها مامور راه‌‌‌اندازی دیتاسنترهای بزرگ برای تامین نیازهای اینترنت این کشور بودند. به‌عنوان مثال، اپل با شرکایش در گوئیژو، دیتاسنترهایی ایجاد کرده است تا به کاربرانش در این کشور خدمات‌‌‌رسانی کند. براساس گزارش رویترز، موضوع مورد توجه دیگر، بهبود سرعت و کارآیی شبکه رایانشی است. طبق طرح چین، سرعت انتقال بین دو تاسیسات رایانشی مهم، نباید بیش از ۵میلی‌ثانیه تاخیر داشته باشد.