مجله آنلاین PCWorld معرفی کرد
زشتترین محصولات در تاریخ تکنولوژی
با این حال شاید بد نباشد با زشتترین محصولات تاریخ تکنولوژی هم آشنا بشویم. مجله آنلاین معتبر PCWorld بهتازگی فهرستی از این محصولات زشت منتشر کرده است که آن را در این جا میخوانیم. به این ترتیب زشتترین محصولات تاریخ تکنولوژی عبارتند از:
مودم اتصالدهنده صوتی
در دهه 70 میلادی اگر چه محصولات مختلفی در عرصه تکنولوژی تولید شد، اما در این دوران توجه چندانی به طراحی محصولات نمیشد. البته این دستگاههای دیجیتالی نه چندان زیبا توانستند مقدمهای برای تولید محصولات پیشرفته آینده باشند. مودم اتصالدهنده صوتی یکی ازاین محصولات بود. زمانی که تلفنهای سیم پیچی شده و به دیوار چسبیده بل تنها راه برای ارتباط کامپیوترها به دنیای بیرون بودند، استفاده از مودمهای اتصال صوتی به صورت کاملا دستی بود. کاربران باید گوشی را برداشته سپس منتظر صدای اپراتور باشند، تا بعد از آن بتوانند با فشردن دسته مودم روی دو سطح برآمده بدنه، ارتباطی صوتی با سرعتی پایین را برقرار کنند. متاسفانه با وجود تاثیر این دستگاه بر توسعه ارتباطات آینده، طراحی نه چندان زیبای آن باعث شد که خیلی زود از دور رقابت خارج شده و به تاریخ بپیوندند.
Osborne ۱
ایده کامپیوترهای قابل حمل حالا دیگر اینقدر رایج شدهاند که شاید دیگر به آنها قابل حمل هم نگوییم. حالا عباراتی مانند نوت بوک یا لپتاپ به کامپیوترهای قابل حملی گفته میشود که به راحتی همه میتوانند توسط کاربرانشان جابهجا بشوند. با این حال اما اولین کامپیوتر قابل حمل در سال ۱۹۸۱ با نام Osborne ۱ معرفی شد. این کامپیوتر وزنی برابر ۸/۱۰ کیلوگرم داشت. این جعبه دارای یک نمایشگر سیاه و سفید ۵ اینچی و یک کیبورد کامل به اندازه کیبوردهای امروزی با دو فلاپی درایو داشت. اندازه و شکل ظاهر این دستگاه شبیه چمدان بود.
گوشی DynaTAC 8000X از Motorola
در دنیای گوشیهای موبایل که هر روز باریکتر و سبکتر میشوند، شاید گوشیهای سری Razr شرکت Motorola سالها یکی از باریکترینها بودهاند. حالا بد نیست بدانید که گوشیهایی که ما امروز به عنوان Motorola Razr میشناسیم، در واقع مدل تلفن تکامل یافتهای از Motorola DynaTAC 8000X هستند. این گوشی موبایل در دسته اولین تلفنهای همراه به شمار میرود که با طول 10 اینچی و وزن 800 گرمی با قیمت 3995 دلار عرضه شد تا در دسته کالاهای لوکس قرار بگیرد. با این حال در ابتدای سال 1984 این تلفن و رقبای کم تعدادش 250000 مشترک بیسیم در جهان داشتند.
Microsoft Windows ۱.۰
اولین نسخه سیستمعامل مکینتاش با استفاده از رابطهای گرافیکی برای استفاده کاربران در سال ۱۹۸۴ معرفی شد. یک سال بعد مایکروسافت با معرفی اولین نسخه ویندوز وارد رقابت با مکینتاش شد. اگر بخواهیم منصفانه قضاوت کنیم اولین نسخه ویندوز چندان شباهتی به یک سیستمعامل نداشت و مثل نرمافزاری بود که به MS-DOS اضافه شده بود. در این سیستمعامل نام همه فایلها با حروف بزرگ نوشته شده بود و رابطهای گرافیکی آن همگی از DOS الهام گرفته شده بودند. به گفته کارشناسان این جوجه اردک زشت در قالب ویندوز ویستا به یک قوی زیبا تبدیل شد و در نسخههای بعدی بهبود هم پیدا کرد.
انسان مجازی Nintendo
در سال 1995 شرکت Nintendo محصولی با نام «انسان مجازی» معرفی کرد که در واقع در راستای واقعیت مجازی استفاده شده در بازیهای کامپیوتری بود. این دستگاه در اصل یک کنسول بازی قابل حمل بود که از یک جفت چشم عینک مانند بهره میبرد. تصاویر روی دو چشم این کنسول پخش میشدند و به سرعت از چشم چپ به چشم راست در حال حرکت بودند، با این حال کاربر میتوانست با استفاده از یک عینک مخصوص با ساختاری شبیه به دیدن یک فیلم سه بعدی، بازی کند. البته تنها مشکل این تکنولوژی در آن زمان دو رنگ بودن آن و عدم وجود تراکم مناسب در پخش تصاویر بود که با توجه به سطح توقع کاربران آن دوره مشکل بزرگی نبود. این کنسول با اینکه از طراحی خوبی بهره نبرده بود توانست به عنوان یک ابتکار بعدها مورد استفاده شرکتهای رقیب مانند Sony قرار بگیرد.
گربه الکترونیکی Furby
این گجت فانتزی شباهت زیادی به یکی از شخصیتهای فانتزی یونان قدیم داشت، به عنوان یک روبات هوشمند میتوانست هدیه خوبی برای کریسمس باشد. طرح اصلی این روبات از شخصیت اصلی فیلم Gremlines الهام گرفته شده بود. این گجت مجهز به یک پردازنده کاربردی، حسگرها و اجزای قابل حرکت بدنش واکنشهای جالبی به لمس، نور و صدا از خودش نشان میداد.
مهمتر اینکه نسبت به نوازش موهایش بسیار حساس بود، که جذابیت خاصی برای کاربر ایجاد میکرد. فربی میتوانست کلمات انگلیسی را یاد گرفته و آنها را تکرار کند که این برای بسیاری از کاربران به خصوص کودکان جالب و کاربردی بود. این گجت در سال 1998 با قیمت 35 دلار وارد بازار شد ولی بیش از این که یک تکنولوژی خاص محسوب شود، یک وسیله جالب بود که فروش خوبی در میان کاربران مختلف داشت.
iMac Flower power
اولین سری iMacهای اپل که مانند تنفس در هوای تازه بود. هر چند این دستگاه طراحی تازه و خاصی داشت، اما بدنه رنگارنگ و طراحی گرد آن یک تناقض اساسی در طراحی کامپیوترهای چند منظوره یا All in one بود. این کامپیوتر در سال ۲۰۰۱ و در دو طرح مختلف عرضه شد. شکی نیست که نظر استیو جابز در رنگپردازی این دستگاه تاثیر مستقیم داشته اما نتیجه چندان در بازار با استقبال مواجه نشد. نسل بعدی این کامپیوترهای iMac در رنگهایی تیرهتر ایده کلی iMac را از نابودی نجات داد.
کامپیوتر صوتی دیجیتال Neuros II
این دستگاه در سال 2004 معرفی شد؛ محصولی که در واقع مادر همه پخشکنندههای صوتی جدید بود. این گجت به راحتی فایلهایی با فرمتهای MP3،Ogg Vorbis ، WMA و فایلهای فشرده نشده WAV را پخش میکرد. این دستگاه همچنین توانایی ضبط صداها با کیفیت MP3 را از طریق یک ورودی صدا که با میکروفنهای هم عصر خود سازگار بود، داشت. شاید تنها نقطه ضعف این کامپیوتر صوتی دیجیتال طراحی آن بود، طوری که با طول 1/5 اینچی خودش شبیه به یک آجر سیاه بود.
فلاپی درایو Commodore ۱۵۴۱
Commodore 64 قطعا یکی از بهترین کامپیوترهای تولید شده از نظر طراحی تا حالا بوده است. طراحی جعبهای شکل این دستگاه ما را به یاد دهه 80 میلادی میاندازد. فلاپی دیسک Commodore 1541 اما یک نوع حافظه خارجی پلاستیکی بسیار سنگین و پر حجم بوده است که بسیار سریع داغ میشده، به طوری که طبق گفته کارشناسان سر و صدای آن در فضا پخش میشده است. این صداها در مواقع بروز خطا تبدیل به نوعی صدای ضربه میشد که بسیار عجیب بود
Zune Player از Microsoft
0
وقتی مایکروسافت پخش کننده صوتی رقیب iPod اپل را در سال ۲۰۰۶ معرفی کرد، تقریبا مطمئن بود که این محصول میتواند با کیفیت صدای خوب و همچنین حافظه داخلی قابل قبولش در بازارهای جهانی فروشی به اندازه پلیرهای پر طرفدار اپل داشته باشد، اما گویا مایکروسافت به همه چیز فکر کرده بود به جز طراحی. پخش کننده قهوهای و نسبتا زشت مایکروسافت در برابر طراحی زیبای iPod آن دوران حرفی برای گفتن نداشت. هر چند مایکروسافت در طول هفت ماه میلیونها دستگاه از این محصول را فروخت، اما این دستگاه هیچ وقت نتوانست با iPod رقابت کرده و به زودی تولید آن برای همیشه متوقف شد.
ارسال نظر