انتظار می‌رود بین سال‌های 2012 تا 2017 درآمد شرکت‌های مخابراتی در خاورمیانه و شمال آفریقا با رشد سالانه 5 درصد شاهد رشدی 27 درصدی باشد و این درآمد از 3/70 میلیارد دلار در سال 2011 به 4/96 میلیارد دلار در سال 2017 برسد.

‌پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در گزارشی آورده است: در پنج سال آینده سریع‌ترین رشد در بخش سرویس دیتای تلفن همراه خواهد بود که انتظار می‌رود به طور میانگین سالانه ۹/۱۷ درصد رشد یابد. این در حالی است که نرخ رشد تعداد مشترکین کاهش خواهد یافت. در حال حاضر نرخ نفوذ سیم کارت‌های فعال در مراکش، عربستان سعودی، الجزایر و امارات متحده عربی بیش از ۱۰۰ درصد از جمعیت را در بر گرفته است و در سال ۲۰۱۴ مصر به این میزان خواهد رسید.
در آینده‌ای نزدیک اپراتورهای منطقه در مواجهه با خدمات صدا و پیام‌رسانی OTT، به طور فزاینده تحت فشار برای کاهش تعرفه مکالمات صوتی قرار خواهند گرفت. با توجه به این کاهش، اپراتورها به دنبال تشویق بیشتر مشترکین خود به استفاده از خدمات دیتای تلفن همراه برای افزایش درآمد متوسط حاصل از هر کاربر(ARPU) خواهند بود. همچنین از آنجا که میزان رشد تعداد مشترکین در این منطقه رو به کاهش است و تقریبا از این حیث در جهت ثبات پیش می‌رود به نظر می‌رسد اپراتورها باید بیش از پیش سیاست خود را بر روی حفظ مشترکین متمرکز سازند.
پیش‌بینی می‌شود تعداد مشترکین ۲G در سال ۲۰۱۵ به اوج خود برسد و پس از گسترش نسل سوم و نسل چهارم تلفن همراه رو به کاهش گذارد. با توسعه تکنولوژی ۳G تا سال ۲۰۱۷ تعداد سیم‌کارت‌های نسل سوم به ۱۹۲ میلیون عدد می‌رسد که برابر با ۴۳ درصد از کل سیم‌کارت‌های موجود در این منطقه است. هر چند طی پنج سال آینده، تکنولوژی ۴G به طور میانگین سالانه ۱۲۲ درصد رشد خواهد یافت اما تنها ۱۰ درصد از کل سیم‌کارت‌های منطقه را به خود اختصاص خواهد داد.
درآمد متوسط حاصل از هر کاربر(ARPU) ارتباط مستقیمی با میزان سرانه تولید ناخالص داخلی (GDP) دارد. کشور امارات متحده عربی که در این منطقه از نظر سرانه تولید ناخالص داخلی در رتبه دوم قرار دارد، بیشترین ARPU را دارا است و کشور مصر کمترین مقدار را به خود اختصاص داده است. هر چند از سال 2009 تا 2011 میانگین ARPU در منطقه افزایش یافت اما طبق این گزارش تا سال 2017 روندی کاهشی را شاهد خواهیم بود.
با توجه به آنکه بین سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۱ تعداد مشترکین باند وسیع با سرعت زیادی از ۱۵ میلیون به ۲۸ میلیون مشترک رسیده است، پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۱۷ این مقدار دو برابر گردد که از این تعداد ۶۹ درصد مبتنی بر شبکه تلفن همراه خواهد بود. با توجه به زیرساخت‌های محدود تلفن ثابت و گستردگی جغرافیایی و جمعیتی منطقه MENA، بخش مکالمات صوتی در شبکه تلفن همراه همچنان بر سایر خدمات آن غلبه خواهد داشت. در سال ۲۰۰۹ حدود ۸۲ درصد از مکالمات صوتی از طریق موبایل صورت گرفته است. این رقم در سال ۲۰۱۱ به ۸۶ درصد افزایش یافت و پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۱۷ به ۹۱ درصد برسد. ترافیک مکالمات صوتی در تلفن ثابت بین سال‌های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۱ به طور میانگین سالانه ۳/۴ درصد کاهش داشته است و انتظار می‌رود تا سال ۲۰۱۷ سالانه ۴/۲ درصد کاهش یابد. در مقابل ترافیک مکالمات صوتی در شبکه تلفن همراه در پنج سال آینده سالانه ۸/۵ درصد افزایش می‌یابد.