در دنیای فناوری برخی اختراعات پیامدهای گسترده‌ای به همراه می‌آورند و پیامک از جمله این فناوری‌ها است که سرانجام بیست ساله شد.

خدمات پیام کوتاه یا (SMS Short Message Servic) از جمله خدماتی است که بیشتر برای تلفن‌های همراه (و برخی وسیله‌های همراه دیگر مانند رایانه جیبی) و گاه برای رایانه‌های شخصی امکان فرستادن پیام کوتاه را به تلفن‌های همراه دیگر به وجود می‌آورد. پیام کوتاه یکی از فعالیت‌های پرسود برای شرکت‌های مخابراتی محسوب می‌شود و پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۱۲ درآمد حاصل از این خدمات به ۶۷ میلیارد دلار در سال برسد. فرهنگستان زبان و ادب فارسی در تاریخ ۲۷ تیر ۱۳۸۶، واژه «پیامک» را به‌عنوان جایگزین «SMS» برگزید. امروزه مردم به نحو گسترده‌ای از پیامک برای رد و بدل کردن اخبار، لطیفه، هشدارهای مختلف، ابراز احساسات و... استفاده می‌کنند. پیامک بسیار بیشتر از شبکه‌های اجتماعی معروف مانند توییتر و فیس‌بوک در مرتبط کردن مردم با یکدیگر نقش دارد و حتی از آن برای برنامه‌ریزی رویدادهای مختلف اجتماعی هم استفاده می‌شود. بیست سال پیش در تاریخ سوم دسامبر سال ۱۹۹۲ اولین پیامک یا همان SMS از طریق یک رایانه شخصی ارسال شد. بر اساس برآوردهای انجام شده هر سال بیش از ۷ تریلیون پیامک در آمریکا ارسال می‌شود که این امر به معنای ارسال ۲۰۰ هزار پیامک در ثانیه است. بحث در مورد فناوری پیامک به سال ۱۹۸۴ و یک پیتزافروشی دانمارکی بازمی گردد. در این سال یک مهندس فنلاندی به نام Matti Makkonen که برای شرکت در یک کنفرانس مخابراتی در کپنهاگ پایتخت دانمارک به سر می‌برد، ایده ارسال پیامک از طریق سیستم سلولی دیجیتال GSM را با دو تن از همکارانش در یک پیتزا فروشی در میان گذاشت. در آن زمان استاندارد GSM تنها در کشورهای اسکاندیناوی به کار گرفته شده بود و بعدها به سیستمی استاندارد در اروپا مبدل شد. هشت سال بعد پیامک به یک استاندارد مبدل شده بود و مهندسی به نام Neil Papworth که برای شرکت Sema Group در انگلیس کار می‌کرد یکی از اعضای گروهی بود که نرم‌افزار ارائه دهنده خدمات پیامک را برای شرکت وودافون طراحی می‌کردند. تکمیل این نرم‌افزار حدود یک سال به طول انجامید و در تاریخ ۳ دسامبر ۱۹۹۲ این مهندس برای اولین بار فناوری پیامک را با ارسال متنی از دفتر شرکت یاد شده به شعب وودافون آزمایش کرد. برای ارسال اولین پیامک Papworth در برابر یک رایانه نشست و عبارت کریسمس مبارک را تایپ کرد. سپس این متن از طریق فناوری پیامک برای ریچارد جارویس مدیرعامل وقت وودافون ارسال شد. به این صورت عصر پیامک شکل گرفت.
جارویس پیامک یاد شده را روی گوشی همراه اولیه Orbitel 901 دریافت کرد. بد نیست بدانید که این گوشی تلفن همراه 1/2 کیلوگرم وزن داشت؛ یعنی 17 برابر یک گوشی آی‌فون 5. تا اواخر سال 1995 کاربران به طور متوسط هر دو ماه و نیم یک بار تنها یک پیامک ارسال می‌کردند، اما از اواخر دهه 90 رشد تصاعدی استفاده از این فناوری آغاز شد.
گزارش‌ها حاکی از این است که کاربران آمریکایی و فیلیپینی بیشترین میزان پیامک را ارسال می‌کنند به طوری که ۳۵ درصد کل پیامک‌های ارسال شده در سال ۲۰۰۹ در این دو کشور بوده است.