موبایل ایرانی
تدوین آییننامه تولید محتوا، تبلیغات پیامکی و آهنگ پیشواز تا پایان تیر
رییس مرکز رسانههای دیجیتال گفت: برای قانونمند شدن تولید محتوای موبایل با همکاری شرکتهای تولیدکننده محتوا (cp) تا پایان تیر، آییننامهای آماده و تا پایان تابستان نیز تمام ۱۸ cp فعال، مجوز دار میشوند. حسن علیزاده در گفتوگو با فارس در پاسخ به این سوال که «براساس اعلام رگولاتوری، شرکتهای فعال در حوزه تولید محتوای موبایل، باید برای ساماندهی و اخذ مجوز از وزارت فرهنگ مجدد اقدام کنند، آیا cpها برای این کار اقدام کردند؟» گفت: براساس قانون، مدیریت و نظارت بر محتوای ارسالشده از طریق تلفن همراه به عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بالطبع مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال است. رییس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال گفت: با در نظر گرفتن آمارهای مختلف، به طور متوسط روزانه بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون پیامک توسط اپراتورهای تلفن همراه جابهجا میشود که این تعداد، بدون احتساب دیگر خدمات ارزشافزوده است. علیزاده تاکید کرد: حوزه تولید محتوا، از حوزههایی است که بسیار میتواند مورد استقبال مردم باشد و بالطبع نظارت بر آنها نیز نیازمند سازوکارهایی است که اگر نیمی از وزارت ارشاد را نیز بسیج کنیم نمیتوانیم نظارت کافی را داشته باشیم، مگر اینکه مکانیزمهای مشخصی را تدوین کنیم. رییس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال گفت: نخستین کاری که در این زمینه انجام شد، این بود که جلسات مشترکی با cpها (content provider)ها گذاشتیم، شرکتهایی که در حوزه تولید محتوا فعالیت میکنند و از یک سو با اپراتورهای تلفن همراه و از سوی دیگر با وزارت فرهنگ سروکار دارند.
وی افزود: از این شرکتها دعوت و کارگروهی تشکیل شده است که میخواهیم با همکاری این کارگروه، آییننامهای برای بایدها و نبایدها، نحوه نظارت، چارچوبهای کاری و موانع زمانی مشخص کنیم. وی در توضیح موانع زمانی گفت: یک سری ایام است که شرکتها نباید در آن ایام برخی تبلیغات را انجام دهند. وی با ذکر مثال دیگری گفت: همچنین تبلیغات در حوزه پزشکی باید با مجوز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باشد. وی افزود: همچنین آهنگهای پیشواز باید حتما از آهنگهای دارای مجوز از وزارت فرهنگ باشد.
رییس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال گفت: چند جلسه از این کارگروه تشکیل شده و در حال تهیه آییننامه هستیم. وی گفت: درصدد هستیم که بخشی از نظارت را پسینی و بخشی را پیشینی کنیم. وی توضیح داد: پیشینی از این جهت که قبل از انتشار محتوا و رسیدن به دست مردم، روی محتوا نظارت شود و باید و نبایدها اعمال شود و پسینی نیز از این جهت که پس از انتشار، محتوا مانیتور شود که آیا براساس چارچوبهای تعیینشده بوده یا خیر. وی گفت: قرار است نظارتهای پسینی توسط خود cpها و براساس آییننامه که در حال تدوین است، انجام شود.
رییس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال افزود: تاکنون آییننامه مشخصی در حوزه تولید محتوا نداشتیم و قانونها و آییننامه به صورت کلی بود، اما هماکنون به صورت مشخص در حال فعال شدن در حوزه cpها هستیم. علیزاده گفت: از سوی دیگر با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، جلساتی را گذاشتهایم که قرار است این جلسات را ادامه دهیم. رییس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال، اظهار امیدواری کرد: فکر میکنم با همکاری cpها، همکاری بسیار خوبی در مورد نظارت بر محتوا خواهیم داشت. علیزاده گفت: مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال کارگروه مشترکی با رگولاتوری دارد؛ زیرا آنها یکسری بحثهای فنی و ما یکسری بحثهای محتوایی داریم.
آغاز ثبتنام سیمکارت رایتل در مشهد و شیراز
با ورود رایتل به شهرهای مشهد و شیراز امکان استفاده از تماس تصویری، اینترنت پرسرعت موبایل و گستره وسیعی از خدمات ارزش افزوده برای شهروندان این شهرها فراهم میشود. به مناسبت اعیاد شعبانیه و در آستانه نیمه شعبان، رایتل با هدف گسترش شبکه خود ثبت نام سیمکارتهای دیتا و دائمی را از روز پنج شنبه ۱۵ تیرماه در شهرهای مشهد و شیراز با انجام اولین واگذاری به خانواده معظم شهیدان آغاز میکند. شهروندان شهرهای شیراز و مشهد میتوانند از تاریخ ۱۵ تیر ماه با مراجعه به سایت رایتل به آدرس
www.rightel.ir یا از روز شنبه ۱۷ تیرماه از طریق دفاتر پیشخوان منتخب دولت نسبت به ثبتنام اقدام کنند.
ارسال نظر