محمدرضا عالیان درباره واردات تلفن همراه در بازه زمانی ۹ ماهه امسال، گفت: از ابتدای سال تاکنون ۱۳ میلیون و ۶۸۰ هزار دستگاه موبایل وارد و در این بازه زمانی ۱۳ میلیون و ۸۳۰ هزار دستگاه مصرف شده است. عالیان با بیان اینکه میزان مصرف و واردات تلفن همراه در یک ماه اخیر حدود ۱۰۰هزار دستگاه کاهش داشته است، تاکید کرد: این روند کاهشی تا اواسط بهمن ماه ادامه دارد و با نزدیک شدن به پایان سال، شاهد افزایش تقاضا برای خرید تلفن همراه خواهیم بود. از آذر سال گذشته تا آذر امسال، ۱۹ میلیون و ۵۸۰ هزار دستگاه تلفن همراه وارد و از این تعداد، ۱۸ میلیون و ۴۵۰ هزار دستگاه مصرف شده است. وی خاطرنشان ‌کرد: از این تعداد واردات ۹ میلیون و ۷۴۹ دستگاه تلفن همراه، قیمتی بین ۱۵۰ تا ۳۰۰ دلار داشته‌ است که بیشترین تعداد واردات گوشی را به خود اختصاص می‌دهند.

 در همین بازه زمانی، هفت میلیون و ۲۸۲ هزار دستگاه تلفن همراه با قیمت کمتر از ۱۵۰ دلار وارد کشور شده که علاوه بر تلفن همراه، سیم‌کارت، گجت‌های پوشیدنی، ساعت هوشمند و فیچر فون‌ها (تلفن‌های دکمه‌ای) را شامل می‌شود. سخنگوی انجمن واردکنندگان تلفن همراه بیان کرد: همچنین تعداد یک میلیون و ۴۷۴ هزار دستگاه تلفن همراه با قیمت بین ۳۰۰ تا ۶۰۰ دلار وارد کشور شده که به آنها موبایل‌های «میان‌رده» اطلاق می‌شود. تعداد یک میلیون و ۷۴ هزار دستگاه پرچم‌دار با قیمت بالای ۶۰۰ دلار نیز وارد شده که بیشتر گوشی‌های برند اپل هستند.

در ۱۲ ماه گذشته، ۹ میلیون و ۳۵۰ هزار دستگاه تلفن همراه سامسونگ، ۲ میلیون و ۴۴۰ هزار دستگاه نوکیا، پنج میلیون و ۶۶۰ دستگاه شیائومی، یک میلیون و ۱۰ هزار دستگاه اپل و ۲۷۲ هزار دستگاه هوآوی وارد کشور شده است.  وی با بیان اینکه سهم برندها از بازار تلفن همراه کشور نسبت به ماه قبل تغییر آنچنانی نداشته است، ادامه ‌داد: سامسونگ ۴۸ درصد، شیائومی ۲۹ درصد، نوکیا ۱۲ درصد، اپل پنج درصد و هوآوی ۲ درصد از سهم بازار را به خود اختصاص داده‌اند. پرمصرف‌ترین مدل گوشی که در کشور با استقبال خوبی روبه‌رو شده است، مانند ماه قبل گلکسی A۱۲ سامسونگ است. در برند شیائومی پرمصرف‌ترین گوشی Poco X۳، در برند نوکیا مدل ۱۰۵ و در برند اپل نیز آی‌فون ۱۳ پرو مکس بیشترین تقاضا را در بازار تلفن همراه کشور داشته‌اند. در بین گوشی‌های برند ایرانی نیز‌ مدل P۱۰ از برند جی پلاس توانسته پرفروش‌ترین گوشی بومی کشور باشد.