هکرها بیش از نیمی از ۶۱۰ میلیون دلار رمزارز مسروقه را پس دادند
به گفته تحلیلگران بلاکچین، ارزش رمزارزهای موجود در این کیفها در زمان اعلام خبر سرقت از سوی پلی نتورک، بیش از ۶۰۰ میلیون دلار بود. پلی نتورک سپس از هکرها خواست اموال مسروقه را به آدرسهای دیجیتالی این پلتفرم برگردانند و اعلام کرد قصد دارد اقدام حقوقی انجام دهد.
شرکت الیپتیک که در زمینه ردیابی رمزارز و سوابق بلاکچین فعالیت میکند، بازگشت این رمزارزها را تایید کرد. تام رابینسون هم موسس الیپتیک اظهار کرد: این اقدام ممکن است ناشی از دردسرهای پولشویی رمزارز مسروقه در چنین ابعاد گستردهای باشد. پلی نتورک جزئیات بیشتری درباره بازگردانده شدن بخشی از پولهای مسروقه اعلام نکرد. محل فعالیت این پلتفرم یا تحقیقات رسمی درباره این دزدی مشخص نیست.
میزان پول به سرقت رفته در این دزدی با سرقت ۵۳۰ میلیون دلار ارز دیجیتالی از صرافی ژاپنی کوین چک در سال ۲۰۱۸ قابل مقایسه است. صرافی Mt. Gox مستقر در توکیو هم سال ۲۰۱۴ پس از اینکه نیم میلیارد دلار ارز دیجیتالی از دست داد، دچار فروپاشی شد. جدیدترین حمله در حالی به وقوع پیوست که ضرر و زیان ناشی از دزدی، هک و کلاهبرداری مربوط به امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) به بالاترین رکورد همه زمانها صعود کرده و ریسک سرمایهگذاری در این بخش و جلبتوجه رگولاتورها به آن را افزایش داده است.
پلتفرمهای DeFi مبادلات مالی را که معمولا به شکل رمزارز است بدون نظارت بانکها یا صرافیها امکانپذیر میکنند. این بخش طی یک سال اخیر رونق زیادی پیدا کرده و پلتفرمهای فعال در این بخش در مبادله رمزارزهایی به ارزش بیش از ۸۰ میلیارد دلار فعالیت دارند.
به گفته رابینسون، هکر یا هکرهای عامل این سرقت به همراه پولهایی که بازگرداندند پیامی فرستادند که در آن ظاهرا کمک مالی درخواست کرده بودند. طبق گزارش شرکت سایفر تریس، پولهای به سرقت رفته در این دزدی بیش از ضرر و زیان کل بخش DeFi از ژانویه تا ژوئیه به ارزش ۴۷۴ میلیون دلار بود. بر اساس گزارش رویترز، طرفداران DeFi میگویند این بخش به افراد و شرکتها امکان دسترسی رایگان به خدمات مالی را فراهم میکند. با این حال بخش مذکور بدون نظارت مانده و حفرههای فنی و ضعف کد بسیاری از پلتفرمها، آن را در برابر هکرها و سارقان آسیبپذیر میکند.