تیکتاک پردانلودترین اپلیکیشن جهان شد
تا سال ۲۰۲۱ این عنوان در اختیار فیسبوک قرار داشت و این اپلیکیشن توانسته بود با رشد خیرهکننده تعداد کاربران خود در سالهای اخیر، همواره در صدر فهرست برترین اپلیکیشنها قرار گیرد. اما ورود تیکتاک به بازار اپلیکیشنهای موبایلی، زنگ خطر را برای فیسبوک به صدا درآورد و طولی نکشید که این اپلیکیشن به محبوبیتی فراتر از تصور نزد نوجوانان و جوانان در بسیاری از کشورها دست یابد.
در واقع، تیکتاک سبک جدیدی از تماشا و کار با محتوای ویدئویی را ارائه داد و استقبال کاربران نیز بسیاری از شرکتها را بر این داشت تا با الگوبرداری از این ایده، سرویسهای مشابه خود را برای جذب مخاطب عرضه کنند. اگرچه در این بین، یوتیوب هم بسیار تاثیرگذار ظاهر شد و تجربه جدیدی از ورود به دنیای ویدئو را برای کاربران رقم زد، اما تیکتاک مسیری متفاوت و جدید را برای خود ایجاد کرد. ویدئوییهایی کوتاه با مدت زمان ۹ تا ۱۵ ثانیه که به سرعت فراگیر و به بستری برای سرگرمی و ایجاد کارهای خلاقانه تبدیل شد. البته تیکتاک در ماه ژوئیه، سقف زمانی ویدئوهای خود را به سه دقیقه افزایش داد تا فرصت برای آپلود ویدئوهایی طولانیتر نیز فراهم باشد.
به هر روی، نوآوری تیکتاک و علاقه کاربران به ایجاد ویدئوهای کوتاه در زمینهها و اهداف مختلف، روز به روز بیشتر شد و حتی بسیاری از شرکتها از این بستر برای تبلیغ کالاها و خدمات خود استفاده میکردند. این رویه اما با کپیبرداریهایی نیز از سوی شبکههای اجتماعی بزرگ همانند فیسبوک و یوتیوب همراه بود به طوری که شاهد عرضه قابلیتهای فیسبوک Reels و یوتیوب Shorts بودهایم که عملکردی تقریبا مشابه با تیکتاک را ارائه میکردند. ورود تیکتاک به آمریکا و محبوبیت بالای این اپلیکیشن نزد کاربران، با حواشی بسیاری همراه بود. سال گذشته، دونالد ترامپ رئیسجمهور وقت آمریکا به این بهانه که تیکتاک، تهدیدی برای امنیت ملی این کشور است، این اپلیکیشن و ویچت را مسدود کرد.
اما ورود جو بایدن به کاخ سفید، برای چینیها خوشیمن بود و او با امضای یک فرمان اجرایی، تمامی تحریمها علیه تیکتاک و ویچت را برداشت. حال طبق گزارش Nikkei Asia، همهگیری کرونا محبوبیت تیکتاک را به طور فزایندهای افزایش داده و این اپلیکیشن را به پردانلودترین اپلیکیشن در جهان تبدیل کرده است. در ردههای بعدی فیسبوک، واتساپ، اینستاگرام، فیسبوک مسنجر، اسنپچت، تلگرام، لایکی، پینترست و توییتر را میبینیم که به ترتیب در ردههای دوم تا دهم از لحاظ میزان دانلود جای گرفتهاند.