«عدم تامین کالا»، در صدر شکایات خریداران اینترنتی
عضو هیاتمدیره اتحادیه کسبوکارهای مجازی درباره طبقهبندی موضوعاتی که کاربران را به ثبت شکایت وادار کرده است گفت: ۲۱ درصد شکایتها درباره عدم تامین کالا یا ارائه خدمت، بیش از ۱۵ درصد از شکایتها مربوط به عدم تحویل به موقع کالا یا ارائه خدمت است. وی ادامه داد: در رتبه سوم لیست ثبت شکایتها تقلب در فروش محصولات قرار گرفته است که بیش از ۱۳ درصد شکایتهای کاربران در سال ۹۹ را به خود اختصاص میدهد. گرانفروشی (۸۳/ ۸ درصد)، احتکار(۳۰/ ۸ درصد)، عدم پاسخگویی به نارضایتی مصرفکننده ظرف مدت سه روز کاری(۲۷/ ۷ درصد)، کمفروشی (۵۱/ ۴درصد)، عدم رعایت حق انصراف مصرفکننده (۴۵/ ۳ درصد) و تبلیغ خلاف واقع(۱۵/ ۲ درصد) در رتبههای بعدی قرار دارند.
الفتنسب تاکید کرد: در سال گذشته، یک هزار و ۱۱۴ پروانه برای کسبوکارهای مجازی صادر شد. در بین شهرهایی که برای دریافت مجوز اقدام کردند، تهران با ۵۹۰ فقره مانند سال قبل صدرنشین شد. پس از تهران استانهای اصفهان و خراسان رضوی توانستند رتبههای بعدی را کسب کنند. عضو هیاتمدیره اتحادیه کسبوکارهای مجازی درباره نظارت بر روند فعالیت کسبوکارها و کمتر شدن مشکلاتی که کاربران در زمان خرید دارند، افزود: اتحادیه کشوری کسبوکارهای مجازی از دو سال قبل، بخش بازرسی را به قسمت نظارتی خود اضافه کرده است. کارشناسان بازرسی این اتحادیه با توجه به چک لیست قوانین صنفی از کسبوکارهای عضو و دارای پروانه کسب به صورت سه ماهه بازرسی میکنند و در صورت تخلف از سوی کسبوکار، اقدامات قانونی انجام میشود.
عضو هیاتمدیره اتحادیه کسبوکارهای مجازی درباره پیگیری انواع شکایتهای ثبت شده در این اتحادیه گفت: گرانفروشی، کمفروشی (گارانتی نیز شامل کمفروشی است)، تقلب، احتکار، عرضه خارج از شبکه، عدم اجرای ضوابط قیمتگذاری و توزیع، فروش اجباری، عدم درج قیمت، عدم صدور صورتحساب، خسارت وارد شده به اشخاص، فروش کالا از طریق قرعهکشی، خسارت وارد شده بر اثر فروش فوقالعاده یا اقساطی تمام مواردی است که کاربران حق دارند درباره آن شکایت کنند.