وزیر ارتباطات اعلام کرد
افزایش ۳۰ برابری کیفیت اینترنت با استفاده از ۵G
محمدجواد آذریجهرمی، در مراسم بهرهبرداری از نخستین سایت ارائه اینترنت خانگی G۵ گفت: مردم امروز در کوچه، خیابان، شهر و روستا مطالبه پهنای باند دارند. چرا که زندگی روزمرهشان به فضای مجازی و پهنای باند وابسته شده است. وی افزود: بخشی از این پهنای باند توسط شرکتهای اینترنت خانگی و بخشی نیز توسط اینترنت همراه تامین میشود. البته بهدلیل اشتباهات واگذاری مخابرات در چند سال اخیر و انحصاری که در این زمینه ایجاد شده است، در زمینه اینترنت ثابت مشکلاتی داریم. وی یادآور شد: این اشتباه درخصوصیسازی مخابرات و واگذاری داکتها و سیمهای مسی که جزو انفال است شکل گرفت.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: از آنجا که شرکت مخابرات، رقابتی نیز احساس نمیکرد، نه خودش سرمایهگذاری کرد نه اجازه سرمایهگذاری به بقیه را داد. این فرآیند اشتباه باید اصلاح شود. ما لایحهای را برای آزادسازی داکت و سیم مسی ارائه کردیم که درحال بررسی است تا به مجلس ارسال شود. آذریجهرمی گفت: بخشی از مجموعه ارائه خدمات اینترنت در کشور میلنگد و این مساله به شبکه اینترنت همراه فشار میآورد، این فشار در نهایت به مردم میرسد. به این ترتیب نیاز به سرمایهگذاری شرکتهای ارائه دهنده اینترنت همراه افزایش مییابد و این امر مشکلاتی را رقم میزند.
وی اضافه کرد: یکی از راهکارها برای برون رفت از مشکلات انحصار مخابرات ایران و مشکلات اینترنت خانگی، رفتن به سمت تکنولوژی G۵-FWA است یعنی استفاده از G۵ برای اینترنت خانگی که میتواند حتی تا ۳۰ برابر کیفیت اینترنت روی پهنای باند را بالا ببرد. وزیر ارتباطات تاکید کرد: بالا رفتن کیفیت تا این حد، ارتقای قابل توجهی است که میتواند تاثیر خوبی در شبکه تلفن همراه یا خانگی داشته باشد. بنابراین استراتژی ما بر این بود که برای حل این مشکلات به شرکتهای FWA مجوز بدهیم که به سمت نسل پنجم حرکت کنند و پهنای باند بیشتری به اینترنت بدهند.
آذری جهرمی با بیان اینکه اکنون چالشهایی در مسیر این فرآیند قرار دارد، افزود: یکی از چالشهای مهم، قیمت مودم است. هر تکنولوژی نوظهوری در دنیا، قیمت بالایی دارد که این منطقی است. دقیقا مانند میوههای نوبرانه. برای رفع این مشکل، ساخت مودم نسل پنجم در ایران آغاز شده است و برای ورود به بازار تاییدیه گرفته است. وی ادامه داد: شرکتهای ارائه دهنده خدمت باید بدانند کاربر نهایی و مصرفکننده توان مالی زیادی ندارند. وظیفه شرکتها این نیست که صرفا تکنولوژی وارد کشور کنند؛ باید شرایط مناسب نیز برای مردم ایجاد شود.