قوانین انگلیس برای محافظت از کودکان در فضای مجازی
هماکنون متوسط سن استفاده از موبایل ۳/ ۱۰ سال اعلام شده است. این در حالی است که طبق تحقیق انجام شده در دسامبر ۲۰۱۹ میلادی اطلاعات سازمان نظارت بر اینترنت انگلیس (IWF) نشان میدهد حدود ۴۰ درصد از کودکان تا سن ۱۳سالگی پیامهای نامناسب و مستهجن دریافت کردهاند.
از سوی دیگر موسسه غیرانتفاعی سایبرسیف ایرلند تحقیقی میان ۴ هزار کودک ۸ تا ۱۳ ساله انجام داده است. نتایج آن نشان داده ۴۳ درصد کودکان در فضای آنلاین با غریبهها صحبت میکنند. همچنین ۳۶ درصد پسران ۸ ساله و ۴۳ درصد پسران ۱۰ ساله در بازیهای آنلاین مختص افراد ۱۸ ساله و بالاتر شرکت میکنند که آنها را در معرض محتوای خشن و نامناسب برای سن خود قرار میدهد.
این در حالی است که انگلیس سعی دارد با وضع قوانینی از کودکان در فضای آنلاین محافظت کند. در همین راستا در ژانویه ۲۰۲۰ میلادی سازمان حفاظت از اطلاعات انگلیس استانداردهایی برای سرویسهای اینترنتی مخصوص کودکان منتشر کرد تا به حفاظت از اطلاعات کودکان و ایمنی آنها در فضای آنلاین کمک کند.
دفتر کمیساری اطلاعات انگلیس (ICO) از سال ۲۰۱۸ مشغول تنظیم قانون «طراحی سنی مناسب» است. این بخشی از تلاش دولت این کشور برای ایجاد استانداردهای جهانی برای کودکان در فضای آنلاین است.
این قانون شامل ۱۵ استاندارد است که به ترتیب عبارتند از: در نظر گرفتن منافع کودک، ارزیابی تاثیرات حفاظت از اطلاعات، تعیین سن مناسب دسترسی، شفافیت، استفاده نهایی از اطلاعات، سیاستها و استانداردهای اجتماعی، تنظیمات پیشفرض، حداقل استفاده از اطلاعات، اطلاعات مکانی، قابلیت نظارتی والدین، پروفایلبندی، اسباببازیهای متصل به اینترنت و ابزارهای آنلاین. همچنین اشاره شده نقض این قانون عواقبی از جمله هشدار و جریمه را در پی دارد.
این قانون پس از طی فرآیندهای پارلمانی در سپتامبر سالجاری میلادی اجرا شده و به شرکتهای ارائهدهنده سرویس آنلاین به کودکان، ۱۲ ماه فرصت داده شده تا این قوانین را رعایت کنند.
تهیهکنندگان سرویسهای اطلاعاتی در انگلیس از جمله اپلیکیشنها، برنامهها، وبسایتها و شبکههای اجتماعی، سرویسهای پیامرسان، بازیهای آنلاین و انجمنها و دستگاههای متصل به اینترنت باید این قوانین را رعایت کنند.
این در حالی است که قانون Digital Economy Act در سال ۲۰۱۷ نیز در انگلیس ارائه شده تا از کودکان در مقابل مشاهده فیلمهای مستجهن محافظت شود. طبق این قانون، جلوگیری از دسترسی کودکان به محتوای نامناسب، نیازمند اجرای کنترلهای تایید سنی است. احراز سنی کاربران برای استفاده از خدمات این سایتها با استفاده از سیستمهایی مانند کارت اعتباری، پاسپورت و گواهینامه رانندگی انجام میشود.