اپلیکیشن‌های کاربردی برای ارتقای امنیت گوشی‌های هوشمند

البته رویکرد این دو پلت‌فرم در زمینه قابلیت‌های امنیتی متفاوت است به این معنی که در آی‌اواس، بیشتر سعی می‌شود تا ویژگی‌های جدید به خود پلت‌فرم اضافه و امنیت اطلاعات کاربران را تضمین کند، این درحالی است که گوگل علاوه بر اضافه کردن برخی قابلیت‌های امنیتی، این امکان را برای سایر شرکت‌ها فراهم کرده تا اپلیکیشن‌هایی را برای این منظور طراحی کرده و در اختیار کاربران قرار دهند. در ادامه قصد داریم تا به ۹ اپلیکیشن که می‌توانند منجر به ارتقای امنیت و حریم شخصی کاربران شوند، اشاره کنیم.

Access Dots: خوشبختانه در آی‌اواس ۱۴، قابلیت جدیدی اضافه شده که در صورت استفاده یک اپلیکیشن خاص از دوربین یا میکروفون گوشی، پیام هشداری روی نمایشگر ظاهر و کاربر از این موضوع مطلع می‌شود. این وظیفه اما در گوشی‌های اندرویدی وجود ندارد و یکی از بهترین ابزارها که از چنین قابلیتی بهره می‌برد، Access Dots نام دارد. استفاده از این برنامه بسیار ساده است به‌طوری‌که بعد از نصب، اگر اپلیکیشنی به‌صورت پنهانی در حال استفاده از دوربین یا میکروفون گوشی باشد، یک پیام در قسمت استاتوس بار نمایان خواهد شد.

Jumbo: با اپلیکیشن جامبو می‌توانید اطلاعاتی را که از خود در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک می‌گذارید، مدیریت و مشخص کنید که این شبکه‌ها تا چه حد به اطلاعات شخصی‌تان دسترسی داشته باشند. جامبو مستقیما به اکانت‌های شما در شبکه‌های اجتماعی متصل می‌شود و سرویس‌های مختلفی را در اختیارتان می‌گذارد. برای مثال می‌توانید با کمک جامبو، پست‌های قدیمی‌خود در توییتر را به‌صورت خودکار پاک کنید، از دسترسی گوگل به اطلاعات شخصی خود جلوگیری و مانع از گردآوری اطلاعات توسط این شرکت شوید  یا محدودیت‌هایی را در نمایش تبلیغات در پلت‌فرم‌هایی همچون فیس‌بوک اعمال کنید.

GlassWire: این اپلیکیشن، بررسی دقیقی را روی میزان مصرف دیتا توسط اپلیکیشن‌های مختلف روی گوشی انجام می‌دهد. با کمک GlassWire می‌توانید مشخص کنید که کدام اپلیکشین‌ها از لحاظ آپلود یا دانلود، بیش از همه دیتا مصرف می‌کنند. همچنین در صورت آغاز ارتباط یک اپلیکیشن با اینترنت، پیام هشداری برای کاربر ارسال شده و وی را از این موضوع باخبر می‌کند. در واقع، با کمک این اپلیکیشن می‌توانید از امنیت اپلیکیشن‌های خود مطمئن شوید. خوشبختانه یک فایروال نیز در دل این اپلیکیشن تعبیه شده است.

Norton App Lock: این اپلیکیشن می‌تواند یک لایه امنیتی اضافی را علاوه بر لاک اسکرین، به دستگاه‌تان اضافه کند. با نورتون اپ‌لاک می‌توانید برای هریک از اپلیکیشن‌های خود، یک رمز عبور تعیین کنید تا در مواقعی که گوشی خود را در اختیار سایر افراد قرار می‌دهید، به اطلاعات شخصی‌تان دسترسی نداشته باشند. نورتون اپ‌لاک، در میان اپلیکیشن‌هایی که چنین قابلیتی را ارائه می‌دهند، از عملکرد نسبتا بهتری برخوردار است و امکان رمزگذاری از طریق پین، رمز عبور  یا الگو را برای کاربران فراهم می‌کند.

Fing: ممکن است در مواقعی این سوال برایتان پیش بیاید که آیا تمام ‌دستگاه‌هایی که به شبکه اینترنت خانگی‌تان متصل‌اند، متعلق به خودتان هستند یا همسایه‌ها هم از آن استفاده می‌کنند؟ اپلیکیشن فینگ می‌تواند به شما بگوید که چه دستگاه‌هایی به شبکه اینترنت‌تان متصل‌اند. قابلیت‌های متنوع دیگری نیز در این اپلیکیشن تعبیه شده به‌طوری‌که می‌تواند بگوید که سرعت اتصال به وب شما چقدر است، میزان مصرف اینترنت را نشان داده و در صورت نزدیک شدن به اتمام بسته‌های دیتا، به کاربر اطلاع دهد  یا حتی قادر است دوربین‌های مخفی تعبیه شده در هتل‌ها را نیز شناسایی کند. در کل، با کمک فینگ می‌توانید کنترل شبکه اینترنت خود را در دست بگیرید و از تمامی‌جزئیات آن باخبر شوید.

Alfred Home Security Camera: با نصب این اپلیکیشن، می‌توانید گوشی یا تبلت قدیمی‌خود را به یک دوربین امنیتی تبدیل کرده و از آن برای زیر نظرگرفتن اماکنی همچون ورودی خانه، حیاط پشتی  یا حتی اتاق نوزاد استفاده کنید. این اپلیکیشن از قابلیت‌های زیادی برخوردار است و برای مثال می‌تواند حرکات را تشخیص دهد  یا در صورت نیاز آژیر خطر را که در دل اپلیکیشن تعبیه شده، به‌صدا درآورد.

Twilio Authy: کارشناسان امنیتی همواره بر اهمیت ویژگی تایید هویت دو مرحله‌ای تاکید دارند، چراکه از این طریق می‌توان امنیت بیشتری را برای حساب‌های کاربری به ارمغان آورد. در این میان، اپلیکیشن Authy می‌تواند یکی از بهترین ابزارها برای مدیریت کدهای تایید هویت دو مرحله‌ای باشد. این اپلیکیشن از اکانت‌های مختلفی متعلق به شرکت‌های گوگل، فیس‌بوک، مایکروسافت، در اپ‌باکس و غیره پشتیبانی می‌کند.

Firefox Focus: در میان مرورگرهای موجود، مرورگرهایی نیز وجود دارند که با تمرکز روی قابلیت‌های امنیتی طراحی شده‌اند. فایرفاکس فوکوس یکی از این مرورگرهاست که قادر است به‌صورت خودکار، تبلیغات را مسدود کند و بستری امن و سریع و بدون برجای گذشتن هیچ‌گونه ردپایی را برای وبگردی در اختیار کاربران قرار دهد. همچنین این مرورگر به گونه‌ای طراحی شده که می‌تواند تاریخچه جست‌وجوها را پاک کند، رمزهای عبور را حذف و کوکی‌ها را نیز پاک کند.

Bouncer: دسترسی اپلیکیشن‌ها به برخی از قابلیت‌ها و امکانات موجود در گوشی‌ها، همواره نگران‌کننده بوده است. از این‌رو، کنترل میزان دسترسی اپلیکیشن‌ها به این قابلیت‌ها می‌تواند امنیت دستگاه و حفظ حریم شخصی کاربران را به‌دنبال داشته باشد. با کمک Bouncer می‌توانید به بهترین شکل، اجازه دسترسی اپلیکیشن‌های مختلف به قابلیت‌های دستگاه را مدیریت کنید.