معاون دولت الکترونیک خبر داد
واگذاری ۱۷۹ هزار اشتراک رایگان تلویزیون اینترنتی به شهروندان
شکلگیری این طرح چگونه بود؟
وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات این طرح را در جهت توسعه شبکه ملی اطلاعات پایهگذاری کرده است. علاوه بر توسعه شبکه ملی اطلاعات، جنبه دسترسی شهروندان به شبکه پهنباند ثابت در لایه زیرساخت و نیز ترویج سکوهای عرضه و مصرف محتوای ویدئویی بومی در لایه خدمات، از عوامل مهمی بود که طرح «انتخاب هر ایرانی، یک تلویزیون اینترنتی» را شکل داد و به مرحله اجرا درآورد.
این طرح با مشارکت چه نهادهایی به مرحله اجرا درآمد؟
سازمان فناوری اطلاعات ایران بهعنوان مجری طرح با همکاری سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، مرکز ملی فضای مجازی، مشارکت داوطلبانه شرکتهای ارائهکننده سرویس تلویزیون اینترنتی (IPTV) ویدئوی برخط (VoD) و همچنین اپراتورهای پهنباند ثابت از بخش خصوصی، سامانه ثبتنام هدیه اشتراک یکماهه رایگان تلویزیون اینترنتی را به نشانی ictgifts.ir راهاندازی کرده است.
تمام شهروندان میتوانند از خدمات این سامانه استفاده کنند؟
در این سامانه، هر یک از شهروندان که مالک یک اشتراک دسترسی پهنباند ثابت ADSL یا VDSL و همچنین یک خط تلفن همراه به نام خود باشند، میتوانند برای دریافت هدیه ثبتنام کنند و به انتخاب خود از بین سرویسهای ویدئویی شرکتکننده در طرح، تا سه اشتراک یکماهه رایگان دریافت کنند. علاوه بر اشتراک رایگان، اپراتورهای دسترسی پهنباند ثابت مشارکتکننده در طرح، هزینه ترافیک مربوط به این سرویسها در بازه طرح برای مشترکان را رایگان در نظر گرفتهاند. از ابتدای آغاز این طرح تاکنون، ۱۳ سرویس تلویزیون اینترنتی و ویدئوی برخط و ۲۶ اپراتور دسترسی پهنباند ثابت در طرح مشارکت کردهاند. از طرفی، اپراتورهای دسترسی پهنباند ثابت مشارکتکننده در طرح، هزینه ترافیک مربوط به این سرویسها را در این طرح برای مشترکان خود، رایگان در نظر گرفتهاند.
استقبال از این طرح چطور بوده است؟
در این طرح ۱۳۳ هزار کاربر ثبتنام کردهاند و تا الان ۱۷۹ هزار اشتراک رایگان یکماهه تحویل شده است. استانهای تهران، اصفهان، خراسانرضوی، آذربایجانشرقی و فارس بیشترین تعداد کاربر را دارند و استقبال به ترتیب در شهرهای قم، سمنان، تهران، یزد و اصفهان نسبت به جمعیت شان از دیگر شهرها بیشتر بوده است.
آیا این طرح ممکن است ادامهدار باشد؟
هنوز تصمیمی در رابطه با تمدید طرح گرفته نشده و هر تصمیم احتمالی در این مورد، با موافقت شرکتهای مشارکتکننده خواهد بود.
پس از اجراییشدن طرح تلویزیون اینترنتی، برخی این کار وزارت ارتباطات را در جهت کاهش نفوذ صداوسیما و تحت فشار قرار دادن این دستگاه برای پس دادن فرکانسهای ۷۰۰-۸۰۰ اعلام کردند. نظرتان درخصوص این شائبه چیست؟
با توجه به دقت نظری که مرکز ملی فضای مجازی در جلب مشارکت سرویسهای تلویزیون اینترنتی داشته است و مشخصا مجوز ساترا را که ذیل سازمان صداوسیما فعالیت میکند، برای همکاری این سرویسها در این طرح الزامی دانسته است، این اقدام نه تنها تقابلی با صداوسیما ندارد، بلکه با رویکرد مثبت آن سازمان، میتواند تقویت صداوسیما را در عرصه فضای مجازی بهدنبال داشته باشد.
گام بعدی تلویزیونهای اینترنتی چیست؟
با رونق گرفتن سکوهای عرضه و تقاضای محتوای ایرانی-اسلامی بین کاربران فضای مجازی کشور، میتوان امیدوار بود که سرمایهگذاری روی تولید محتوای فاخر قابل عرضه در این بستر نیز توجیهپذیر شود و شاهد شکوفایی و رونق بیش از پیش در تولید محتوای با کیفیت داخلی باشیم.
رئیس انجمن صنفی شرکتهای نمایش ویدئوی آنلاین VOD و IPTV در صحبتهای اخیر خود گفته است، ما واژهای به نام تلویزیون اینترنتی نداریم. هر رسانهای که بخواهد در کشور فعالیت کند، طبق قانوناساسی باید تحتنظر سازمان صداوسیما باشد. نظرتان در این باره چیست؟
نباید اجازه داد که این حواشی، بر طرح سایه بیندازد.