چشم امید غولهای تکنولوژی به سرویسهای فضای ابری
تازهترین اخبار و گزارشهای منابع خبری نشان میدهد که گوگل، مایکروسافت و آمازون بهعنوان غولهای تکنولوژی توسعهدهنده سرویسهای مبتنیبر فضای ابری موسوم به Cloud قصد دارند به توسعه هرچه بیشتر و بهینهتر خدمات و اپلیکیشنهای مذکور و افزایش درآمدزایی و سودآوری از طریق آن بپردازند. این سه شرکت بزرگ تمرکز ویژهای بر بازار توسعه زیرساختهای مربوط به فضای ابری کرده و در سالهای اخیر سرویسهای متعددی را در این زمینه توسعه داده و در اختیار کاربران قرار دادهاند. همین موجب شده است که درآمدهای حاصل از این بخش برای این غولهای تکنولوژی روندی صعودی و افزایشی داشته باشد.
براساس آمارهای مربوط به فصل سوم سالجاری میلادی که در وبسایت FierceTelecom نیز آمده است، درآمدهای گوگل، مایکروسافت و آمازون از سرویسهای مبتنیبر فضای ابری حدود ۲۲ میلیارد دلار اعلام شده است که بسیار قابلتوجه و چشمگیر است. این سرویسهای ذخیرهسازی مبتنیبر فضای ابری و کلاد با وعده ارائه فضای ذخیرهسازی بیشتر بهصورت رایگان به کاربران خود، سعی دارند در رقابت تنگاتنگی که میان آنها جاری و برقرار است، پیروز شوند و به این ترتیب گوی سبقت را از رقبای قدرتمند خود بربایند. سرویسهای آنلاین و اینترنتی ارائهدهنده فضای ذخیرهسازی ابری و کلاد تا حجم و ظرفیت معلوم و مشخصی به کاربران خود امکان آپلود و ذخیرهسازی فایل، تصاویر و اطلاعات شخصی آنها را بهصورت رایگان میدهند و در صورت تمایل کاربران به افزایش حجم ظرفیت مورد نظر خود، از آنها به ازای ارائه حجمهای مختلف ۱۰۰ گیگابایتی و ۲۰۰ گیگابایتی، ۱۰، ۲۰ و ۳۰ ترابایتی پول و حق اشتراک دریافت میکنند.
فضای ابری به کاربران این امکان را میدهد تا تمام اطلاعات و فایلهای خود را در آن آپلود کرده و در هر زمان و هر مکان از طریق اینترنت به آنها دسترسی داشته باشند و اطلاعات خود را دانلود کرده و مجدد استفاده کنند. از مزایای این سرویسها میتوان به سهولت استفاده از آن، امنیت زیاد، ازبین نرفتن فایلها، انتقال راحت فایلها و قابلیت استفاده در هر مکان اشاره کرد و پیشبینی میشود تا چند سال آینده کلیه هارددیسکها و فلشمموریها جای خود را به فضای ابری بدهند البته این در صورتی است که پهنای باند اینترنت کشورهای مختلف گسترش یابد. البته با وجود مزایای بسیاری که سرویسهای فضای ابری از اول تاکنون داشتهاند، همواره آماج نقد و انتقادات تحلیلگران حوزه امنیت سایبری قرار گرفتهاند؛ چراکه آنها بر این باورند دسترسی هکرها و مجرمان سایبری از این طریق بسیار آسانتر از حالتهای دیگر است و کاربران گویا اطلاعات شخصی و محرمانه خود را دو دستی تقدیم هکرها و افراد غریبه کردهاند.
ارسال نظر