سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گزارش داد
کاربر اینترنت موبایل: ۶۲ میلیون مشترک
ضریب نفوذ اینترنت از مرز ۸۵ درصد گذشت
آمارها نشان میدهد ۸۶ درصد ضریب نفوذ اینترنت مربوط به دسترسی به فناوری نسل ۳ و ۴ موبایل، ۱۲ درصد مربوط به ADSL و ۲ درصد مربوط به TD-LTE است. همچنین آمار کاربران اینترنت ثابت حاکی از آن است که ۹۳ درصد آنها مشترکان خانگی بوده و بقیه مشترکان اداری/ تجاری هستند که تعدادشان بیش از ۶۳۶ هزار مشترک است. علاوهبر آن، عمده مشترکان اینترنت ثابت سرویس با سرعت ۲۰۴۸ تا ۱۰۲۴۰ کیلوبیت بر ثانیه هستند. این بررسیها حاکی از آن است که ضریب نفوذ اینترنت باندپهن ثابت از سال ۹۵ تاکنون رشد قابلتوجهی نداشته است و ضریب نفوذ اینترنت موبایل که در سال ۹۵ حدود ۴۰ درصد بوده در منحنی رشد، سیر صعودی خود را طی میکند و در سال ۹۶ به نزدیک ۶۰ درصد رسیده، در سال ۹۷ ضریب نفوذ ۷۰ درصد را رد کرده و در سال ۹۸ به ضریب نفوذ ۸۰ درصد نزدیک میشود. در همین حال تعداد مشترکان اینترنت موبایل که در سال ۹۵ حدود ۳۵ میلیون نفر برآورد میشده، در سال ۹۶ به حدود ۵۰ میلیون نفر رسیده و با عبور از مرز ۶۰ میلیون نفر در سال ۹۷، در ۳ ماه امسال به بیش از ۶۲ میلیون نفر رسیده است.
موبایل
گزارش سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از آخرین وضعیت استفاده از ابزارهای فناوری اطلاعات تا پایان خردادماه ۹۸ حاکی از آن است که بیش از ۱۷۵ میلیون و ۷۶۰ هزار انواع سیمکارتهای دائمی و اعتباری توسط اپراتورهای موبایل واگذار شده است. در این میان، حدود ۶۶ درصد این سیمکارتهای واگذارشده فعال است و در نهایت اینکه ضریب نفوذ موبایل به مرز ۱۴۰ درصد رسیده است. براساس آمار، حدود ۴۸ درصد سیمکارتهای واگذار شده مربوط به همراه اول، ۳/ ۴۶ درصد مربوط به ایرانسل و بقیه مربوط به رایتل و سازمان منطقه آزاد کیش است. همچنین بررسی تعداد دکلهای BTS نشان میدهد در مجموع ۳۷ هزار و ۷۸۳ دکل ۲G، ۳۶ هزار و ۷۱۶ دکل ۳G و ۳۱ هزار و ۲۶۸ دکل ۴G وجود دارد که عمدتا به اپراتور همراه اول تعلق دارد. درصد پوشش جمعیتی همراه اول حدود ۵/ ۹۶ درصد بوده و این آمار درخصوص ایرانسل و رایتل به ترتیب ۸۷ و ۷/ ۵۵ درصد است. همچنین ضریب نفوذ همراه اول ۷۳ درصد، ایرانسل ۶۰ درصد و رایتل ۶ درصد است. به این ترتیب، سهم همراه اول از بازار ۵۲ درصد، ایرانسل ۴۳ درصد و رایتل ۵ درصد است.
بنابر گزارش سازمان تنظیم مقررات، در سه ماه نخست ۱۳۹۸ حدود بیش از ۳۸ میلیون و ۸۷۰ دقیقه مکالمه از طریق مشترکان همراه اول برقرار شده و این مشترکان از سیمکارت همراه اول خود بیش از ۴/ ۳ میلیارد پیامک به مشترکان سایر اپراتورها ارسال کردهاند. این آمار درباره تعداد پیامک درونشبکهای همراه اول نزدیک به ۴۲ میلیارد است. همچنین حدود بیش از ۱۶ میلیون و ۶۶۰ دقیقه مکالمه از طریق مشترکان ایرانسل برقرار شده و این مشترکان از سیمکارت ایرانسل خود بیش از ۵/ ۳ میلیارد پیامک به مشترکان سایر اپراتورها فرستادهاند. این آمار درباره تعداد پیامک درونشبکهای ایرانسل ۹۲/ ۴ میلیارد است. نزدیک به ۴/ ۱ میلیون دقیقه مکالمه از طریق مشترکان رایتل برقرار شده و این مشترکان از سیمکارت رایتل خود حدود ۶۳۷ میلیون پیامک به مشترکان سایر اپراتورها فرستادهاند. این آمار درباره تعداد پیامک درونشبکهای ایرانسل نزدیک به ۵۷ میلیون بود.
تلفن ثابت و خدمات پستی
گزارش سازمان تنظیم مقررات نشان میدهد حدود ۵/ ۳۸ میلیون خط تلفن نصب شده و از این میزان، تا پایان خرداد سالجاری تنها ۲۹ میلیون خط دایر بوده است. همچنین ۹۹ هزار و ۱۶۵ دستگاه تلفن همگانی وجود دارد و به این ترتیب، ضریب نفوذ تلفن ثابت نزدیک به ۳۵ درصد است. همانطور که این گزارش نشان میدهد بخش قابلتوجه و عمده این بازار به مخابرات اختصاص دارد که گویای انحصار نسبی آن است؛ بهطوریکه ۹۷ درصد خطوط منصوب شده توسط شرکت مخابرات انجام گرفته است. هرچند در گزارش سازمان تنظیم مقررات نام شرکتهایی در قالب FCP و Servco دیده میشود که خدمات تلفن ثابت ارائه میکنند، اما سهم آنها بسیار ناچیز است. با این حال، حدود ۴۸/ ۱ میلیون دقیقه تماس از طریق خطوط تلفن ثابت مخابرات برقرار شده و از این میان، تنها ۵۱/ ۵۲ درصد آنها موفق بوده است.
براساس این گزارش سازمان مقررات بیش از ۷۶ میلیون مرسوله پستی در سه ماه نخست سال ۱۳۹۸ در کشور توسط شرکت پست جابهجا شده است. بهعبارت دیگر، در ازای هر شهروند ایرانی ۹۲/ ۰ مرسوله پستی از استانهای مختلف فرستاده شده است. حدود ۴۴ درصد این مرسولات از طریق پست عادی ارسال شده و پس از آن بیشتر ارسالها از طریق پیشتاز بوده است. ۵/ ۱۰ درصد این پستها سفارشی بوده و سهم پست الکترونیکی هم بیش از ۶ میلیون مرسوله بوده است.
ارسال نظر