مرکز آمار گزارش داد
رشد دسترسی خانوارها به سبد تکنولوژی
اندازه سهم خانوارهای دارای دسترسی به اینترنت در محل سکونت برای خانوارهای شهری ۹/ ۷۷ درصد و برای خانوارهای روستایی ۵۷ درصد است. بر اساس نتایج طرح، از کل خانوارهای دارای دسترسی به اینترنت در محل سکونت، همگی به اینترنت پرسرعت دسترسی داشتهاند. از این تعداد، بالغ بر یک میلیون خانوار (۶/ ۵ درصد) فقط به اینترنت ثابت، ۴/ ۴ میلیون خانوار (۶/ ۲۴ درصد) فقط به اینترنت موبایل و ۵/ ۱۲ میلیون خانوار (۸/ ۶۹درصد) به هر دو نوع اینترنت پرسرعت ثابت و موبایل دسترسی داشتهاند. براساس آمارگیری سال ۱۳۹۶، از مجموع جمعیت کشور، تعداد ۹/ ۴۷ میلیون نفر کاربر اینترنت بودهاند که نشان میدهد ۷/ ۵۹ درصد جمعیت از اینترنت استفاده کردهاند. اندازه این سهم برای جمعیت ۶ سال و بیشتر کشور، ۶۴ درصد (ضریب نفوذ اینترنت کشور) و برای نقاط شهری و روستایی کشور به ترتیب ۷۰ و ۲/ ۴۶ درصد بوده است. مقایسه اطلاعات دورههای اخیر آمارگیری نشان میدهد در سال ۱۳۹۶ ضریب نفوذ اینترنت نسبت به سالهای گذشته در بین افراد ۶ ساله و بیشتر به ترتیب ۲۵۲ درصد، ۱/ ۴۸ درصد و ۷/ ۱۸ درصد بیشتر شده است. همچنین ضریب نفوذ اینترنت ۶۴ درصدی سال ۱۳۹۶ در مقایسه با ضریب نفوذ اینترنت ۳/ ۴۵ درصدی سال ۱۳۹۴ بیانگر رشد ۳/ ۴۱ درصدی نسبت به دوره قبل است.
دسترسی به تلفن
این گزارش مرکز آمار نشان میدهد حدود ۴/ ۲۴ میلیون خانوار در محل سکونت خود تلفن (ثابت، همراه یا هر دو) دارند. به عبارت دیگر، از کل خانوارهای کشور، ۹/ ۲ درصد فقط به تلفن ثابت، ۵/ ۲۰ درصد فقط به تلفنهمراه و ۴/ ۷۵ درصد به هر دو تلفن ثابت و همراه دسترسی دارند. همچنین از مجموع ۳/ ۷۲میلیون نفر جمعیت ۶ ساله و بیشتر کشور، تعداد ۸/ ۴۷ میلیون نفر، مالک خط تلفن همراه بوده که از بین آنها، ۴/ ۳۷ میلیون نفر در نقاط شهری و ۳/ ۱۰ میلیون نفر در نقاط روستایی ساکن بودهاند. بر این اساس، نسبت مالکان خط تلفنهمراه در بین افراد ۶ ساله و بیشتر کشور ۶۶ درصد و برای نقاط شهری و روستایی به ترتیب ۶۹ و ۱/ ۵۷ درصد است. از مجموع جمعیت کشور، ۵۹ میلیون نفر کاربر تلفنهمراه بوده که ۴۵ میلیون نفر در نقاط شهری و ۴/ ۱۳ میلیون نفر در نقاط روستایی ساکن بودهاند. بر این اساس، ضریب نفوذ تلفنهمراه در کشور و در بین افراد ۶ ساله و بیشتر ۷/ ۸۰ درصد و برای نقاط شهری و روستایی به ترتیب ۱/ ۸۳ درصد و ۸/ ۷۳ درصد بوده است. مقایسه اطلاعات دورههای اخیر آمارگیری نشان میدهد در سال ۱۳۹۶ ضریب نفوذ تلفنهمراه نسبت به سال ۱۳۹۴ حدود ۴/ ۳ درصد رشد کرده است.
دسترسی به رایانه، رادیو و تلویزیون
گزارش اخیر مرکز آمار درباره آمارگیری دسترسی خانوارها و استفاده افراد از فناوری اطلاعات و ارتباطات حاکی از آن است که در سال ۱۳۹۶، حدود ۲/ ۱۷ میلیون خانوار که نزدیک به ۷۰درصد جمعیت بودند، در منزل خود رایانه داشته یا امکان دسترسی به آن را دارند. از این تعداد، ۲/ ۷ میلیون خانوار معادل ۲/ ۲۹ درصد خانوارهای کشور حداقل به رایانه معمولی، ۹/ ۹میلیون خانوار (۳/ ۴۰ درصد خانوارهای کشور) حداقل به لپتاپ و ۵/ ۸ میلیون خانوار (۳/ ۳۴ درصد خانوارهای کشور) حداقل به تبلت دسترسی داشتهاند. همچنین ۷۸ درصد خانوارهای شهری و نزدیک به ۴۵درصد خانوارهای روستایی کشور در محل سکونت به رایانه دسترسی داشتهاند. آمار نشان میدهد ۸/ ۳۶ میلیون نفر از رایانه استفاده میکنند که ۳۵ میلیون نفر از آنها، افراد بالای ۶ سال هستند. از این تعداد، ۷/ ۲۸ میلیون نفر شهرنشین و ۳/ ۶ میلیون نفر روستانشین هستند. به این ترتیب، ضریب نفوذ رایانه در کشور و در بین افراد بالای ۶ سال ۴/ ۴۸ درصد و برای نقاط شهری و روستایی به ترتیب ۵۳ و ۳۵ درصد بود است. همچنین نزدیک به ۲۳ میلیون خانوار در منزل خود رادیو و ۶/ ۲۴ میلیون خانوار در منزل خود تلویزیون دارند.
ارسال نظر