وزیر ارتباطات خبر داد
بلاتکلیفی «لایحه نوآفرین» در دولت
محمد جواد آذری جهرمی در مراسم افتتاح نخستین پارک فناوری توسعه اقتصاد دیجیتال در مشهد گفت: تصمیم گرفتیم فضاهای مازاد در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را شناسایی، تجهیز و در اختیار جوانان قرار دهیم. گام نخست شناسایی فضاهایی است که میتوانیم در اختیار جوانان قرار دهیم. گام دوم استفاده از قوانین جاری کشور است برای اینکه بتوانیم برخی از موانع را رفع کنیم. بر همین اساس به شورای عالی عطف و وزارت علوم درخواست دادیم تا بتوانیم از ظرفیتهای پارکهای علمی و فناوری استفاده کنیم و شرکتهایی که در این پارکها مستقر میشوند از قوانین ویژهای از قبیل بیمه و مالیات برخوردار شوند و این مجوز را از شورای عالی عطف و وزارت علوم اخذ کردیم.
وزیر ارتباطات افزود: سالیان سال اقتصاد مبتنی بر نفت و منابع طبیعی هزینه شد تا زیرساختهای خدماتی و حمل و نقلی به مردم ارائه شود اما خدمات مناسب و در خور شأن مردم ما ارائه نشد آن هم به دلیل اینکه مدیریت خدمات مبتنی بر مدیریت دولتی بود. وی افزود: اما یک مدل کسب و کار مبتنی بر فناوری اطلاعات بدون هیچ خودرویی توانست زندگی مردم را تسهیل کند هزینهها را کم کند، درآمد زایی و ایجاد اشتغال کند و این قدرت فناوری اطلاعات است. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: این بخش از اقتصاد که به نام «اقتصاد دیجیتال» شناخته میشود در دنیا در حال توسعه است.
آذری جهرمی با طرح این سوال که لازمه توسعه فناوری چیست؟ گفت: اولین گام وجود زیرساخت هاست که بخشی از آن باید توسط دولت به واسطه تسهیل سرمایهگذاری و بخش دیگر هم توسط بخش خصوصی انجام شود. وی ادامه داد: از سال ۹۲ تاکنون مجموعا بیش از ۲۵ هزار میلیارد تومان برای توسعه زیرساختها سرمایهگذاری شده است. بهطوری که امروز تمام شهرهای کشور به اینترنت نسل ۳ و ۴ متصل شدهاند. وزیر ارتباطات با بیان اینکه اگر این ظرفیتها نباشد امکان ایجاد اشتغال وجود ندارد تصریح کرد: ۶۶ درصد روستاها به اینترنت پرسرعت متصل شدهاند و ۷۱ میلیون کاربر اینترنت پهن باند در کشور داریم. وی با بیان اینکه جوانان هم بیکار ننشستهاند گفت: ما امروز از ۴۵۰ اپلیکیشن در سال ۹۲ به ۲۵۰ هزار اپلیکیشن ایرانی در پلتفرمهای توزیع محصول رسیدهایم که بسیاری از آنها نامدار هستند و برخی از آنها در همین استان حضور دارند.
نظرسنجی توییتری جهرمی
به گزارش مهر، وزیر ارتباطات در ادامه پیگیریها برای حل معضل پیامکهای تبلیغاتی، با اعلام نظرسنجی در شبکه اجتماعی توییتر، از مشترکان تلفنهمراه خواست در مورد بهبود شرایط نظر بدهند. محمدجواد آذریجهرمی با انتشار فرم نظرسنجی در شبکه اجتماعی توییتر نوشت: سیمکارتهای شناساییشده ارسالکننده پیامکهای مزاحم، از ۵۸۰۰ سیمکارت فعال به حدود ۲۰۰ سیمکارت در روز رسیده است. وی با بیان اینکه شکایات به سامانه ۱۹۵ هم ۹۵درصد کاهش یافته است، گفت: اینها نشان از بهبود شرایط است. وزیر ارتباطات با طرح ۴ سوال از کاربران در مورد اینکه پیامکهای ارسالی از شمارههای شخصی برای شما «متوقف شده است»، «کاهش قابلتوجهی داشته است»، «تغییری نکرده است» و «دریافت نمیکنم»، از مشترکان تلفنهمراه خواست به این نظرسنجی پاسخ دهند. در این نظرسنجی در کمتر از ۲ ساعت، ۴۳ درصد پاسخدهندگان اعلام کردهاند که دریافت پیامکهای ارسالی از شمارههای شخصی «کاهش قابلتوجهی داشته است» و ۳۴ درصد نیز به گزینه «تغییری نکرده است»، رای دادهاند.
ارسال نظر