ضرورت تشکیل ائتلاف توسعه اقتصاد دانشبنیان
به گزارش روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، دکتر الیاسی با بیان اینکه باید شرکتهای دانشبنیان را بر اساس توانمندی و ظرفیت دسته بندی و شناسنامهدار کنیم، تصریح کرد: از حدود ۳۸۰۰ شرکت دانشبنیان، ۳۶۰ شرکت اقتصادی بزرگ وجود دارد که میتوان برای توسعه اقتصاد و حل چالشهای ملی روی آنها حساب کرد. معاونت علمی و فناوری رئیسجمهور از ابتدای امسال برنامهای ویژه برای شناسایی و رفع چالشهای شرکتهای دانشبنیان توانمند بهعنوان پیشگامان اقتصاد دانشبنیان اجرا کرده است که با همکاری صندوق باید برنامههای ویژهای برای توسعه آنها بهعنوان موتور محرک توسعه اقتصادی کشور، طراحی کرد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ائتلافی تحت عنوان توسعه اقتصاد دانشبنیان با حضور معاونت علمی، شرکتهای دانشبنیان و صندوق نوآوری و شکوفایی در حال شکلگیری است، افزود: در این ائتلاف که دارای بازی پیچیدهتری نسبت به قبل است، باید فراتر از تامین مالی و اعطای تسهیلات مرسوم نگاه کنیم؛ بهعنوان مثال باید ترتیبی اتخاذ شود که در نظام مناقصات، خریدهای دولتی و بازار بینالمللی شرکتهای دانشبنیان جایگاه ویژهای پیدا کنند.
عضو هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی با تاکید بر اینکه باید برای فرآیند توسعه محصول شرکتهای دانشبنیان برنامه داشته باشیم، گفت: در این راستا به ترکیبی از برنامههای مالی و غیرمالی نیاز داریم که متناسب با آنها باید مدلها و ابزارهای جدید در صندوق طراحی و اجرا شود. وی با اشاره به اینکه به همفکری در ابزارسازی به خصوص در حوزه مالی نیاز داریم، افزود: در برنامه پیشگامان، با تکتک شرکتها تعامل میکنیم و برنامه طراحی میکنیم و در عین حال برنامه هر شرکت میتواند برنامه کل ائتلاف باشد.
ارسال نظر