فعلا گوشی مجهز به شبکه ۵G نخرید
اما حالا به تازگی کارشناسان و تحلیلگران فعال در حوزه فناوری و ارتباطات خطاب به کاربرانشان اعلام کردهاند با وجود اینکه شرکتهای تولیدکننده موبایل این روزها به شدت روی تولید و عرضه گوشیهای هوشمند مجهز به فناوری شبکه اینترنت ۵G تمرکز کردهاند، کاربران فعلا برای خریداری این محصولات دست نگه دارند و بلافاصله بعد از رونمایی نخستین گوشی هوشمند مجهز به این فناوری به خریداری و تهیه آن اقدام نکنند. آنها در تشریح علت این توصیه چنین خاطرنشان کردند که زیرساختهای لازم برای توسعه و برقراری فناوری شبکه نسل پنجم اینترنت (۵G) هنوز بهصورت کامل در تمامی کشورها راهاندازی و توسعه داده نشده است و در صورتی که کاربران گوشی هوشمند مجهز به این فناوری را تهیه و خریداری کنند، قادر نخواهند بود در کشور محل سکونت خود از قابلیتهای آن بهرهمند شوند. یکی دیگر از دلایلی که بهطور کلی روی پروژه برقراری اینترنت ۵G سایه شک و تردید انداخته است، احتمال تاثیرات منفی آن روی وضعیت سلامت جسمی بشر، حیوانات و محیط زیست است که دانشمندان و پژوهشگران فعال در این حوزه از آنها سخن گفته و از دولتهای پیشگام در جهان درخواست کردهاند که به مقابله با تلاش اپراتورها و شرکتهای مخابراتی برای برقراری اینترنت ۵G بپردازند.
در این گزارش و درخواست بلندبالا آنها عنوان کرده بودند که توسعه نسل پنجم اینترنت همراه میتواند خطراتی همچون افزایش رشد و تکثیر سلولی، افزایش احتمال ابتلا به سرطان، آسیبهای ژنتیکی، تغییرات منفی در سیستم تولیدمثل، اختلالات یادگیری و مشکلات ذهنی، اختلالات عصبی و مغزی و همچنین تاثیرات منفی بر محیط زیست ایجاد کند. بر اساس گزارش وبسایت android Authority، همچنین کارشناسان دیگری نیز پیشتر گفته بودند که هنوز به نظر میرسد زیرساختهای لازم برای برقراری همگانی و عرضه عمومی آن در بسیاری از کشورهای جهان با کندی روبهرو شده است و روند پرسرعت و صعودی نخواهد داشت. آنها پیشبینی کردهاند که با توجه به روند پیشرفت راهاندازی و برقراری زیرساختهای لازم برای توسعه اینترنت ۵G در جهان، به نظر نمیرسد نسل پنجم اینترنت همراه به این زودی در دسترس کاربران قرار بگیرد. آنها همچنین برآورد کردهاند که حتی در صورت معرفی زودهنگام گوشیهای مجهز به پشتیبانی از فناوری نسل پنجم اینترنت، این گوشیها تا زمانی که زیرساختهای لازم برای اتصال به شبکه مذکور در کشورهای محل سکونت کاربران فراهم و آمادهسازی نشوند، قابل استفاده نخواهد بود.
اوایل سال ۲۰۱۲ میلادی بود که اتحادیه بینالمللی مخابرات (ITU) تحت نظر سازمان ملل برنامهای را برای توسعه تیم ارتباطات بینالمللی موبایلی (IMT) برای افق ۲۰۲۰ و فرای آن (IMT-۲۰۲۰) آغاز کرد. در نتیجه رسما یک مسابقه جهانی برای تعیین نسل پنجم شبکه موبایل شروع شد و از آن پس، شاهد رقابت تنگاتنگی میان اپراتورهای اینترنت و تلفن همراه در سراسر جهان هستیم که هر یک بهدنبال برقراری و راهاندازی نسل جدید و پرسرعت اینترنت ۵G در کشورهای مختلفی همچون کرهجنوبی، ژاپن، چین، ایالات متحده آمریکا، استرالیا و... هستند و از تواناییها و برنامههای خود در این زمینه رونمایی میکنند. کشورهای بسیاری در سراسر جهان از جمله ایالاتمتحده آمریکا، کانادا، استرالیا، چین، کرهجنوبی، ژاپن و بسیاری از کشورهای اروپایی و... با همکاری بزرگترین اپراتورهای جهان در حال برقراری نسل پنجم اینترنت همراه ۵G هستند و در این زمینه فعالیتهای گستردهای را انجام دادهاند. بسیاری از بزرگترین شرکتهای مخابراتی و اپراتورهای فعال در جهان نظیر نوکیا، اریکسون، هوآوی، الجی، اسپرینت و... به شدت در حال رقابت برای راهاندازی نخستین شبکه اتصال به اینترنت نسل پنجم ۵G هستند. نسل پنجم شبکه تلفن همراه ۵G، استانداردهای پیشنهادی برای نسل جدید ارتباطات سیار است که پس از نسل چهارم شبکه تلفن همراه فعلی ارائه میشود.
ارسال نظر