امیر ناظمی در شصت و سومین نشست سطح بالای کمیته مشورتی سازمان جهانی آیکان (GAC) گفت: تحریم‌های یکجانبه که به‌عنوان «اقدامات قهری یکجانبه» (UCM) شناخته می‌شوند، نمونه‌ای واضح از نقض حقوق اساسی آسیب‌پذیرترین اقشار است. تحریم‌ها، زیرساخت‌های کشور تحت تحریم را هدف قرار می‌دهند و حقوق مدنی مردم از قبیل حق زندگی، سلامتی، صلح و توسعه را خدشه‌دار می‌سازند. این تحریم‌ها همچنین ناقض حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی آحاد جامعه است. وی با اشاره به اینکه «اقدامات قهری یکجانبه» حق توسعه را به‌طور اعم و توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات را به‌طور اخص مورد تهدید قرار می‌دهد، اضافه کرد: در سال ۲۰۱۷ آمازون برای فروش کالای مصرفی ۳۰۰ دلاری به یک ایرانی مورد بازجویی قرار گرفت.

معاون وزیر ارتباطات با بیان اینکه مداخلات یکجانبه‌ کشورهایی مانند ایالات‌متحده، نه‌تنها جریان پول و مبادله‌ کالا توسط کشورهای دیگر را متوقف می‌کند، بلکه جریان اطلاعات و داده‌ها را نیز محدود می‌سازد، گفت: تحریم‌های ایالات‌متحده در زمینه صادرات فناوری به ایران، بر اساس مقررات تنظیم‌شده توسط این کشور، صادرات، صادرات مجدد، فروش و عرضه هر نوع کالا، فناوری یا خدمت، به‌صورت مستقیم یا غیرمستقیم، از ایالات‌متحده یا یک فرد آمریکایی در هر نقطه دنیا به ایران را منع کرده است. وی افزود: این ممنوعیت حتی «فراهم آوردن دسترسی به اینترنت توسط اشخاص آمریکایی به ایرانیان» را نیز شامل می‌شود. وی ادامه داد: هیچ فرد ایرانی نمی‌تواند از محصولات Adobe AMD، MATLAB، McAfee و بسیاری دیگر استفاده کند و همچنین برخی از خدمات

 Google، Microsoft، ESET یا Oracle یا وب‌سرویس‌های مختلف آنها از آدرس IP با اصلیت ایرانی، ممنوع شده است. حتی نرم‌افزارهای ضروری برای تجهیزات پزشکی نیز از این تحریم‌ها مستثنی نشده‌اند. رئیس سازمان فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد: چنین محدودیت‌هایی کسب‌وکارهای نوپای ایرانی را در راه بالا بردن کیفیت زندگی شهروندان با چالش و مانع مواجه ساخته است. محدود کردن دسترسی مردم به دانش، به‌صورت یک‌طرفه توسط یک کشور، حق دسترسی آزاد به اطلاعات را نقض می‌کند. در دنیای واقعی، تحریم‌ها مردم و نه دولت‌ها را هدف قرار می‌دهد. چنین تحریم‌هایی فرصت‌های منصفانه را از شهروندان سلب می‌کند و شکاف دیجیتالی را در جامعه‌ بین‌الملل گسترش می‌دهد.