اشتباه بزرگ اپل و مایکروسافت

هفته گذشته مایکروسافت برند لپ‌تاپ جدیدی را رونمایی کرد که کمترین سازگاری را با آخرین استاندارد ارتباط لوازم جانبی یعنی USB-C دارد. به عبارت دیگر، اگرچه این لپ‌تاپ‌ها مشخصه‌های به‌روز سال ۲۰۱۸ را دارند، اما به اندازه دستگاه‌های عرضه شده در سال ۲۰۱۵ پیشرفته هستند. این در حالی است که رقیب اصلی مایکروسافت یعنی اپل رویکرد متفاوتی را در پیش گرفته است. این شرکت فقط پورت USB-C را در اختیار کاربرانش قرار داده است و نه هیچ چیز دیگر تا به این ترتیب آنها را به‌زور به آینده پیوند بدهد. در واقع لپ‌تاپ‌های فعلی مک‌بوک و مک‌بوک‌پرو اپل به کلی وقف USB-C شده‌اند و هیچ اهمیتی به یک USB قدیمی نمی‌دهند. در نهایت جالب این است که این دو غول‌ تکنولوژی کاملا اشتباه می‌کنند. تجربه کاربران نشان می‌دهد که در حال حاضر محصولات و لوازم جانبی عرضه شده در بازار سازگاری چندانی با این تکنولوژی نداشته و حتی خود اپل هم آماده همراهی با آن نیست؛ تا جایی که جدیدترین گوشی آی‌فونش را به جای آنکه با یک کابل USB-C روانه بازار کند، با یک کابل USB معمولی عرضه کرده است.

حدود دو دهه است که پورت‌های USB در اتصال گجت‌ها به یکدیگر و انتقال داده‌ها میان آنها عملکردی موفق داشته‌اند. به‌‌رغم محبوبیت این پورت‌ها و فراگیر شدن آنها، بسیاری از کاربران اطلاعات دقیقی از آخرین تکنولوژی‌های آنها ندارند. USB-C نوع جدیدی از متصل‌کننده‌های USB است، مثلUSB Type-A و هر دو نوع این پورت‌ها را می‌توان با تکنولوژی‌های USB ۳.۱ یا USB ۲.۰ استفاده کرد. USB-C طوری طراحی شد تا فضای کمتری را روی بورد اصلی اشغال کند و همچنین دیگر مانند پورت‌های قبلی فقط از یک سمت قابل استفاده نیست و می‌توان به راحتی کابل‌ها را از هر دو سر به آن متصل کرد. این نوع از USB می‌تواند علاوه بر شارژ کردن، انتقال داده و خروجی ویدئو، سیگنال‌های پورت نمایشگر را تا وضوح تصویر K۴ و همچنین برق با توان ۱۰۰ وات منتقل کند. با توجه به مزایای مختلف این متصل‌کننده، به‌زودی USB-C در اغلب گجت‌ها و دستگاه‌های تکنولوژی به‌کار برده می‌شود.

مایکروسافت معتقد است که هر دو پورت‌های USB-C و تاندربولت ۳ کاربران را گیج می‌کند، غافل از اینکه کاربران برای متصل کردن گجت‌ها و دستگاه‌های دیگرشان به این لپ‌تاپ‌های جدید به این متصل‌کننده‌ها نیاز دارند. در واقع کاربرانی که در حال حاضر دستگاه‌های مجهز به پورت USB-C دارند یا دستگاه‌های مهم‌شان که مسوولیت‌هایی مثل انتقال اطلاعات را دارند از تاندربولت ۳ برای بالاتر بردن سرعت بهره می‌گیرند، باید با این لپ‌تاپ‌های جدید چه بکنند. مایکروسافت در محصولات جدیدش هیچ گزینه‌ای برای آنها در نظر نگرفته و در واقع به آنها نوید آینده‌ای را می‌دهد که هنوز نیامده است. به این ترتیب این محصولات نه برای کاربران حرفه‌ای و نه تازه‌کارها مناسب نیستند. با این حال خرید یک مک بوک پرو مجهز به USB-C هم گزینه جایگزین نیست، چون اپل با حذف پورت‌های رایج USB و تاندربولت ۳ محدودیت‌های زیادی را به کاربرانش تحمیل کرده است. با این اوصاف به نظر می‌رسد رویکرد این شرکت‌ها در عدم به‌کارگیری یا به‌کارگیری پورت‌های ارتباطی جدید، اشتباه بوده است.