موضوع پرداخت موبایل، در سال‌های اخیر و با گسترش گوشی‌های هوشمند به‌عنوان راهی آسان‌تر برای پرداخت مطرح شده است. سرویس پرداخت موبایل می‌تواند جایگزین دستگاه‌های کارتخوان (POS) ‌شود. این کار می‌تواند از طریق وارد کردن کدهای دستوری USSD یا NFC انجام شود. به این ترتیب کاربر در هر مکانی با استفاده از موبایل امکان پرداخت خواهد داشت. امروزه شاهدیم که کاربران فضای مجازی به علت صرفه‌جویی در وقت و سرعت در انجام امور بانکی، به نصب برنامه‌های موبایل بانک روی گوشی‌های تلفن‌همراه خود اقدام کرده و از آن در انجام امور اقتصادی روزمره خود استفاده می‌کنند.

فارغ از امکانات و قابلیت‌های مثبت این‌گونه برنامه‌ها، همانند سایر بسترهای فضای مجازی، اگر موارد لازم رعایت نشود، ممکن است آسیب‌های زیادی به کاربر وارد شده و ضرر مالی خاصی متوجه این افراد شود. به همین دلیل وب‌سایت پلیس فتا هم درباره امنیت فعالیت‌های بانکی در اینترنت هشدار داده و در این خصوص مواردی را ذکر کرده است. برای جلوگیری از چنین آسیب‌هایی، لازم است حتی‌المقدور در زمان استفاده از اینترنت‌های وای‌فای عمومی نظیر پارک‌ها و مکان‌های عمومی که امنیت بالایی ندارند، از موبایل بانک خود استفاده نکنید. ضمن اینکه باید تلفن‌همراه خود را به آنتی‌ویروس قوی و به‌روز شده مجهز کنید و در زمان نصب اپلیکیشن‌ها به مجوزی که به نرم‌افزارها درباره دسترسی به اطلاعات تلفن‌همراه می‌دهید، دقت کنید و به قسمت‌هایی که نیازی ندارد، مجوز دسترسی ندهید.

در نهایت آگاهی و دانش خود را به‌منظور استفاده صحیح از فضای مجازی و فرصت‌های آن ارتقا دهید اما اگر به هر علتی برای هر فردی در فضای مجازی چنین اتفاقی افتاد و مورد تهدید قرار گرفت، به‌ هیچ‌عنوان با پیشنهادها و درخواست‌های مجرم همگام نشوید. در هر حال در پی رونمایی رسمی بانک‌مرکزی از روش پرداخت الکترونیک موسوم به NFC،  اولین ارائه پرداخت موبایلی به‌صورت گسترده در نمایشگاه کتاب سال گذشته اتفاق افتاد. به این ترتیب به گفته مدیران وقت بانک مرکزی، با توجه به توسعه استفاده از تلفن‌های همراه هوشمند در کشور استفاده از ابزارهای جدید پرداخت که جایگزین پایانه‌های فروش خودپردازها یا پرداخت‌های اینترنتی شود، در جامعه احساس می‌شد. در این شیوه، پرداخت‌ها بدون استفاده از کارت و با استفاده از نشان‌گذاری کارت‌های بانکی در بستر امن انجام می‌شود.