امنیت شبکه اینترنت ۴G زیر سوال رفت
پژوهشگران فعال در دانشگاه نیویورک در ابوظبی و همچنین دانشگاه بوخوم پس از انجام تحقیقات فراوان به این نتیجه رسیدند که اتصال به اینترنت شبکه ۴G یا LTE میتواند خطر آسیبپذیری گوشیهای هوشمند متصل به این نوع اینترنت را به میزان قابلملاحظهای افزایش دهد، بهگونهای که مجرمان سایبری قادر خواهند بود کنترل گوشی هوشمند قربانی مورد نظر را تحتاختیار و فرمان خود بگیرند، تاریخچه جستوجوهای اینترنتی وی در صفحات وب را بهدست بیاورند، به هویت کاربران اینترنتی دستگاه موردنظر دسترسی پیدا کنند، صفحات مجازی و سایتهای مورد مشاهده آنها را تحتتعقیب و پیگیری قرار دهند و درصورت نیاز، اطلاعات آنها و دستگاه متصل به اینترنتشان را به تیمهای جاسوسی، هکرها و مجرمان سایبری تحویل میدهند تا از آنها به منظور نیل به اهداف شوم خود سوءاستفاده کنند.
این پژوهشگران در ادامه گزارش خود عنوان کردهاند که مجرمان سایبری با سوءاستفاده از قابلیتها و خدمات شبکه اینترنت ۴G میتوانند به ارتباطات قربانیان دسترسی یافته، تماس و پیامکهای رد و بدل شده آنها را جاسوسی کرده و موقعیت جغرافیاییشان را با دیگران به اشتراک بگذارند. با استفاده از خدمات شبکه اینترنت ۴G امکان استفاده از برنامههای کاربردی و محصولات مبتنی بر اینترنت با سهولت و کیفیت بهتری فراهم خواهد شد؛ بهطوری که با بهرهمندی از پهنای باند چندینبرابر اینترنت نسلهای دیگر، چند کاربر میتوانند بهطور همزمان از حساب اینترنت یک خط استفاده کنند. درواقع ۴G چهارمین نسل شبکه تلفن همراه است که در نقاط تحتپوشش امکان تبادل داده با سرعتهای بالا را میدهد.
این نسل که در سالهای اخیر در دنیا جایگزین نسل سوم شده، مهیاکننده سرعت و پهنای باند بسیار بالا برای دسترسی به اینترنت و انتقال دیتاست که علاوه بر گوشی تلفن همراه میتوان با استفاده از مودمهای نسل ۴ سرعت آن را در لپتاپهای دارای مودم وایرلس USB، گوشیهای هوشمند و ... نیز مورد استفاده قرار داد. این خدمات که در بازار با نام LTE یا Long Term Evolution شناخته میشود، از فناوریهای استاندارد GSM است و برای دسترسی به اینترنت پرسرعت قابل حمل استفاده میشود.
ارسال نظر