چرا در اینستاگرام ریپورت می‌شوید؟

شبکه اجتماعی اینستاگرام برای اشتراک عکس و ویدئو است که این امکان را به کاربرانش داده عکس‌ها و ویدئوهای خود را در دیگر شبکه‌های اجتماعی مانند فیس‌بوک، توییتر، تامبلر و فلیکر همرسانی کنند. کاربران همچنین می‌توانند از فیلترهای دیجیتالی برای عکس‌هایشان استفاده کنند. نسخه اولیه اینستاگرام در اکتبر ۲۰۱۰ راه‌اندازی شد و توانست به سرعت محبوبیت کسب کرده و به صدها میلیون کاربر برسد. چندی پیش فهرستی از ۱۰ کشوری که بیشترین کاربران اینستاگرامی در جهان را دارند، منتشر شد که در آن نام ایران نیز به چشم می‌خورد. ایران پس از ایالات متحده آمریکا، برزیل، اندونزی، هند، ترکیه و روسیه در رتبه هفتم و بالاتر از ژاپن، انگلستان و مکزیک قرار دارد. از آنجا که ثبت مشخصات هویتی و احتمالا موقعیت مکانی‌ در اینستاگرام انجام می‌شود و کاربران می‌توانند افراد دیگر را در دایره دوستان خود بپذیرند و عکس‌هایشان را با آنها به اشتراک بگذارند، سوالی که زیاد از سوی کاربران مطرح می‌شود این است که چگونه می‌توان اقدامات امنیتی لازم را در مورد اینستاگرام رعایت کرد؟

هک یا ریپورت؟

ممکن است اکثر کاربران نگران هک شدن یا لو رفتن پسورد اینستاگرام خود باشند، بنابراین روش‌هایی برای جلوگیری از هک شدن اینستاگرام از سوی کارشناسان عنوان می‌شود که یکی از این موارد بر اساس اطلاعات سایت پلیس فتا آن است که جهت بازیابی اکانت هک‌شده خود از طریق ایمیل اگر رمز عبور خود را فراموش کرده‌اید یا رمز عبور شما توسط هکر تغییر کرده‌، پس از واردشدن به سایت www.instagram.com روی گزینه Forgot کلیک کنید. سپس نام کاربری یا ایمیل متصل به حساب خود را وارد کرده و روی دکمه Reset Password کلیک کنید. اگر ایمیل خود را درست وارد کرده‌ باشید و هکر آن را تغییر نداده‌ باشد، یک لینک فعال‌سازی پسورد جدید به ایمیل شما ارسال می‌شود. حال اگر هکر قصد داشته‌ باشد ایمیل اکانت شما را عوض کند، به محض انجام این کار یک اطلاع‌رسانی از طریق ایمیل به شما انجام می‌شود و شما را مطلع می‌کند که درخواست تغییر ایمیل برای حساب اینستاگرام شما داده‌شده‌ است.

حالا شما باید روی Please Secure your account کلیک کنید و یک رمز عبور جدید برای خود انتخاب و از دسترسی هکر به حساب خود جلوگیری کنید. فراموش نکنید همه این موارد در صورتی امکان‌پذیر است که شما هنگام ثبت‌نام در اینستاگرام، اطلاعات صحیح خود را وارد کرده‌ باشید. اما به‌جز هک شدن یکی از قابلیت‌های کاربردی و مورد توجه اکثر کاربران اینستاگرام قابلیت «ریپورت» کردن است. ریپورت کردن از لحاظ لغوی یعنی گزارش و از لحاظ اصطلاحی یعنی گزارشی که کاربران به مدیر آن نرم‌افزار می‌دهند، به این معنی که اکانت مورد نظر نامناسب است و اگر تعداد این ریپورت‌ها زیاد شود، در مدت زمان کم، سیستم امنیتی نرم‌افزارها اکانت فرد ریپورت شده را موقتا غیرفعال می‌کند یا بعضی دسترسی‌ها را از آن سلب می‌کند (مثل گذاشتن کامنت) تا اکانت را بررسی کنند و بعد از بررسی اگر مشکلی وجود داشته باشد، اکانت را حذف و در غیر این‌صورت به حالت اول برمی‌گردانند.

بنابراین این قابلیت به شما این امکان را می‌دهد که اگر کسی به شما توهین کرد، یا اینکه از اطلاعات شخصی شما سوءاستفاده کرد، (مثلا با استفاده از عکس شما یک صفحه جعلی ساخت) و به‌طور کلی به هر نحوی برای شما ایجاد مزاحمت کرد و قوانین اینستاگرام را رعایت نکرد، شما می‌توانید تخلف آن فرد را به اینستاگرام گزارش دهید تا بررسی شود. ریپورت کردن در اینستاگرام برای مواردی از جمله اینکه اگر فردی در اینستاگرام تصاویر یا کامنت‌های اسپم، تبلیغاتی و هرز ارسال کند یا شخصیت شما را جعل کرده و وانمود کند شماست، همچنین اگر فردی وانمود می‌کند یک شخصیت شناخته‌شده است یا اگر فردی دارایی‌های معنوی شما (دارای کپی‌رایت) را بدون اجازه منتشر می‌کند، اگر فردی کامنت یا تصویری غیراخلاقی یا غیرمتعارف را در اینستاگرام منتشر کرده است، همچنین اگر فردی کامنت یا تصویری با موضوعاتی مانند آسیب به خود (خودکشی)، آزار و تهدید یا استفاده از موادمخدر منتشر کرده است، به‌کار می‌رود.