تغییر استاندارد حریم خصوصی کاربران
مایکروسافت شکایت از دولت آمریکا را پس گرفت
در قوانین جدید زمانی که دولت از کمپانیها میخواهد اطلاعات خصوصی بعضی کاربران را در اختیارشان قرار دهند، این شرکتها هم میتوانند این درخواستها را به اطلاع عموم برسانند. در قوانین قبلی در صورتی که دولت چنین درخواستی میکرد، شرکتها به هیچ عنوان حق اعتراض یا افشای این درخواستها را نداشتند و حتی کاربران هم از اینکه دولت در حال بررسی اطلاعات خصوصی آنها است، نباید مطلع میشدند. با این حال مایکروسافت ادعا کرده بود که این قوانین تنها باید در شرایط و مواقع حساس اعمال شده و نباید شامل تمامی کاربران شوند. مایکروسافت علاقهای به ساکت ماندن در مقابل درخواستهای مکرر دولت مبنی بر فاش کردن اطلاعات خصوصی کاربران خود نداشت.
زمانی که مایکروسافت شکایت خود را علیه دولت آمریکا مطرح کرد، دیگر کمپانیهای بزرگ از جمله اپل، گوگل، دراپباکس، آمازون و بسیاری دیگر از شرکتها سریعا از این طرح شکایت مایکروسافت پشتیبانی و اعلام کردند این دستورات نباید به شکل قوانین و تنها بهعنوان یک استثنا و در موارد خاص اجرایی شوند. طبق قانون قبلی، در صورتی که دولت قصد داشت به اطلاعات خصوصی کاربران شرکتهای الکترونیکی دسترسی داشته باشد، شرکت مورد نظر حق اطلاع رسانی به کاربر مورد نظر را نداشت. مایکروسافت ادعا کرده بود که این قوانین لایحه اول و چهارم قانون اساسی این کشور را نقض میکرده است.
«برد اسمیت» مدیر حقوقی ارشد کمپانی مایکروسافت در رابطه با اقدامات اخیر وزارت دادگستری آمریکا میگوید: « تغییر این قوانین یک اقدام مهم و اساسی در راستای حفظ حریم خصوصی و گسترش آزادی بیان بوده است. البته این سیاست تمامی مشکلات مرتبط با حریم خصوصی کاربران شرکتهای الکترونیکی از جمله مایکروسافت را حل نمیکند. اعضای کنگره آمریکا نیز باید با این مشکلات مبارزه کرده و قوانینی که تثبیت آنها به سال ۱۹۸۶ برمیگردد را هرچه سریعتر بهروزرسانی کنند. امیدواریم کنگره با برداشتن قدمهای مثبت در این زمینه بتواند از حقوق الکترونیک شهروندان بیش از پیش حمایت کرده و از طرف دیگر دسترسیهای کافی را هم در اختیار دولت قرار دهد.
ارسال نظر