معاون وزیر ارتباطات خبر داد
محاسبه داراییهای نامشهود حوزه IT
دنیای اقتصاد: معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات از تدوین و ارسال فرمول محاسبه ارزش داراییهای نامشهود در حوزه ICT که قرار است به تایید وزیر ارتباطات برسد، خبر داد. امیرحسین دوایی در کارگاه آموزشی «فرصتها، تهدیدها و چالشهای سرمایهگذاری خارجی» به ایجاد شهرک بینالمللی ICT بهعنوان موضوعی اشاره کرد که نیاز به جذب سرمایهگذاری خارجی دارد و گفت: آمارها نشان میدهد که هر یک میلیون دلار افزایش GDP ناشی از فعالیت هایICT، بین ۶ تا ۲۲ شغل ایجاد میکند که در کشورهای پیشرفته این عدد ۶ و در کشورهای خاورمیانه ۲۲ است.
دنیای اقتصاد: معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات از تدوین و ارسال فرمول محاسبه ارزش داراییهای نامشهود در حوزه ICT که قرار است به تایید وزیر ارتباطات برسد، خبر داد. امیرحسین دوایی در کارگاه آموزشی «فرصتها، تهدیدها و چالشهای سرمایهگذاری خارجی» به ایجاد شهرک بینالمللی ICT بهعنوان موضوعی اشاره کرد که نیاز به جذب سرمایهگذاری خارجی دارد و گفت: آمارها نشان میدهد که هر یک میلیون دلار افزایش GDP ناشی از فعالیت هایICT، بین ۶ تا ۲۲ شغل ایجاد میکند که در کشورهای پیشرفته این عدد ۶ و در کشورهای خاورمیانه ۲۲ است. وی تصریح کرد: اگر برنامه داریم که ۱۰۰ هزار شغل در این حوزه در یک سال ایجاد کنیم به این معنی است که در سال باید ۴/ ۵ میلیارد دلار ارزش در یک سال در حوزه ICT به وسیله تولید محصول، سرویس یا ارائه خدمت ایجاد شود.
وی به داراییهای نامشهودی که در حوزه ICT وارد کشور میشود، اشاره کرد و گفت: فرصتهای ICT به قدری جهانی و مستقل از محیط است که شرکتهای بزرگ قبل از اینکه ما بخواهیم بسته سرمایهگذاری تدوین کنیم، تشخیص میدهند که به کجا ورود کنند و در مورد کشوری مانند ایران محاسبه میکنند که با این میزان جمعیت در این کشور بازار وجود دارد. معاون وزیر ارتباطات با بیان اینکه ۸۵ درصد داراییها در دنیا نامشهود است، تاکید کرد: حتی یک خط تلفن در ایران یا پروانه بهرهبرداری، دارایی نامشهود به حساب میآید ولی در نهایت به یک دارایی مشهود ارتباط دارد اما در دنیا دارایی نامشهود واقعا از ابتدا تا انتها کاملا نامشهود است. وی خاطرنشان کرد: پیشنهادی را برای ارزشگذاری در این حوزه به وزیر ارتباطات ارائه کردیم که ارزشگذاری در این حوزه به میزان اعتماد مردم به سرویس یا پیامرسان مورد نظر باشد بهطور مثال ارزش تلگرام به پلتفرم یا سرورهای آن نیست بلکه به میزان استفادهکنندگان از آن است که تعیین میکند به چه میزان ارزش دارد. دوایی با اشاره به مطالعاتی که در این حوزه در دنیا برای ارزشگذاری پیامرسانها انجام شده است، تاکید کرد: بر اساس این مطالعات ارزش این اعتماد نسبت به بازار سرمایه برای هر کاربرمعادل ۱۴۰ تا ۱۶۰ دلار است. با توجه به اینکه در ایران هنوز سرویس اینچنینی نداریم جدولی در این زمینه تدوین شد که بهطور مثال ۲ میلیون کاربر یک میلیون دلار و ۱۰ میلیون کاربر ۵ میلیون دلار ارزش دارد و اگر این فرمولها تایید و نهایی شود به سازمان سرمایهگذاری برای محاسبه سرمایه شرکتها در این حوزه اعلام خواهد شد.
ارسال نظر