یک هفته پس از اپل
گوگل هم اپلیکیشنهای ایرانی را حذف کرد
دنیای اقتصاد: به نظر میرسد دامنه تحریمهای فناوری علیه کاربران ایرانی در حال افزایش است و بعد از آنکه هفته گذشته اپل دهها اپلیکیشن کسب وکارهای ایرانی (متعلق به بخش خصوصی) را از روی فروشگاه نرمافزار خود حذف کرد حالا ظاهرا نوبت به گوگل پلی رسیده که برخی اپلیکیشنهای مشهور در زمینه تاکسی آنلاین را حذف کند. هم اکنون اپلیکیشنهای اسنپ، تپسی و اسنپفود از جمله برنامههایی هستند که گزارش شده از جمعه از روی پلی استور گوگل حذف شدهاند. طی دو هفته گذشته حذف تعدادی از اپلیکیشنهای کسب و کارهای ایرانی از روی اپ استور باعث اعتراضهای زیادی از سوی کاربران ایرانی شد.
دنیای اقتصاد: به نظر میرسد دامنه تحریمهای فناوری علیه کاربران ایرانی در حال افزایش است و بعد از آنکه هفته گذشته اپل دهها اپلیکیشن کسب وکارهای ایرانی (متعلق به بخش خصوصی) را از روی فروشگاه نرمافزار خود حذف کرد حالا ظاهرا نوبت به گوگل پلی رسیده که برخی اپلیکیشنهای مشهور در زمینه تاکسی آنلاین را حذف کند. هم اکنون اپلیکیشنهای اسنپ، تپسی و اسنپفود از جمله برنامههایی هستند که گزارش شده از جمعه از روی پلی استور گوگل حذف شدهاند. طی دو هفته گذشته حذف تعدادی از اپلیکیشنهای کسب و کارهای ایرانی از روی اپ استور باعث اعتراضهای زیادی از سوی کاربران ایرانی شد. ویژگی برخی اپلیکیشنهای حذف شده داشتن سیستم پرداخت غیرتاییدشده از سوی اپل بوده است، هرچند با توجه به اینکه این اپلیکیشنها ماهها و سالها بدون مشکل در حال کار بودهاند به نظر میرسد اتفاق خاصی رخ داده باشد. هنوز مشخص نیست دلایل حذف دو اپلیکیشن اسنپ و تپسی از روی پلی استور (فروشگاه گوگل) چیست؛ به خصوص که همچنان تعداد بسیاری از اپلیکیشنهای ایرانی دیگر روی پلی استور به چشم میخورد. در مورد اپل این اتفاق با اعلام رسمی این شرکت به صاحبان اپلیکیشنهای حذفشده اتفاق افتاد؛ به شکلی که به آنها گفته شد اپلیکیشن شما با توجه به قوانین تحریم به زودی از روی این فروشگاه حذف میشود. در مورد گوگل اما مشخص نیست آیا چنین تماس و اخطاری داده شده یا خیر.
در مورد گوگل البته اوضاع به اندازه اپل نگرانکننده نیست و کاربران ایرانی این امکان را دارند تا از طریق فروشگاههای نرمافزار جایگزینی مثل کافه بازار، مایکت و... به اپلیکیشنهای ایرانی دسترسی داشته باشند اما اپل به دلیل پلتفرم بسته، اجازه ایجاد مسیرهای جایگزین نصب را به کاربران نمیدهد. با این حال بسیاری از کاربران ایرانی بر این موضوع اتفاق نظر دارند که نتیجه این تحریمهای جدید در حوزه فناوری نه دولت ایران بلکه مردم و به خصوص بخش خصوصی و استارتآپها هستند. هفته گذشته کالین اندرسون متخصص بیطرفی شبکهای در واشنگتن در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» اقدامهای جدید شرکتهای تکنولوژی را نتیجه سختگیریهای دولت ترامپ برای جلوگیری از جریمه عنوان کرد. وی در عین حال به کارزارهای مقابله با این اقدام شرکتهای تکنولوژی پیشنهاد کرد مخاطب خود را دولت آمریکا قرار دهند، چراکه اقدام شرکتهای تکنولوژی نتیجه مستقیم قوانین و مقررات تحریمی به خصوص مجوز Gl-D۱ است. به رغم حذف دهها اپلیکیشن ایرانی خود کسب وکارهایی که اپهای آنها حذف شده بود اعتراض مشخصی به این موضوع نکردهاند.
ارسال نظر