دنیای اقتصاد: آپدیت‌های سیستم‌عامل اندروید همواره نقش مهمی در تجربه کاربران با اسمارت‌فون‌ها دارند. ما نیز اهمیت بسیار زیادی به آنها می‌دهیم، چراکه همواره سوژه اصلی انتقادات متخصصان و کارشناسان بوده‌اند. در آخرین به‌روزرسانی سیستم‌عامل اندروید، نسخه ۷ با نام اندروید نوگت معرفی شد و حالا ۱۰ ماه پس از عرضه، نوگت تقریبا در ۵/ ۹ درصد از کل دستگاه‌های اندرویدی در سراسر دنیا اجرا می‌شود. گفته می‌شود این مقدار تا هفته آینده به ۱۰ درصد برسد. آنچه در این مطلب به‌دنبال آن هستیم این است که کدام‌یک از کمپانی‌های تولیدکننده محصولات اندرویدی، توانسته‌اند اندروید نوگت را با سرعت بالاتری نسبت به بقیه رقبا برای محصولات خود عرضه کنند.

موتورولا

گوشی‌های شرکت موتورولا قبل از دیگر دستگاه‌های آمریکایی به اندروید نوگت مجهز شدند. اسمارت‌فون‌های «موتو زد» و «موتو زد فورس» قبل از همه و ۸۸ روز پس از معرفی نوگت از سوی گوگل، این آپدیت را دریافت کردند. سپس موتورولا این به‌روزرسانی را برای گوشی‌های موتوجی و موتو جی پلاس هم عرضه کرد. در ادامه هم Droid Turbo ۲ و «موتو Z play» و «موتو ایکس» این نسخه از اندروید را دریافت کردند. در کل موتورولا موفق شده که نوگت را سریع‌تر از اکثر رقبای اندرویدی و برای اکثر محصولات خود عرضه کند.موتورولا علاوه‌بر پرچمداران، حتی مدل‌های متوسط خود را نیز به اندروید ۷ مجهز کرده‌است.

ال‌جی

شرکت ال‌جی هم تنها دوروز پس از موتورولا موفق شد اندروید نوگت را به پرچمدار خود یعنی G۵ بیاورد. چند ماه بعد هم این آپدیت را برای گوشی‌های LG Stylo ۲ V، LG Stylo ۲ Plus، LG K۸ V و LG Phoenix ۲ عرضه کرد. به‌رغم پشتیبانی بسیاری از گوشی‌های ال‌جی از این آپدیت، اما هنوز از عرضه نوگت برای پرچمدار قبلی ال‌جی یعنی G۴ خبری نیست و برخی منابع هم احتمال می‌دهند که اندروید ۷ هیچ‌گاه برای G۴ ال‌جی عرضه نشود.

اچ‌تی‌سی

۹۵ روز پس از معرفی اندروید نوگت از سوی گوگل، اچ‌تی‌سی به‌عنوان سومین شرکت موفق شد این آپدیت را برای پرچمدار خود یعنی HTC ۱۰ عرضه کند. تنها ۱۱ روز بعد، اچ‌تی‌سی از پشتیبانی گوشی مدل one M۹ از اندروید ۷ خبر داد. ژانویه امسال هم اچ‌تی‌سی وان A۹ هم که در ایالات متحده طرفدار زیادی دارد، موفق شد نوگت را دریافت کند و کمی پس از آن Desire ۱۰ Pro هم به این مجموعه پیوست. با‌ یک نگاه کلی به سیاست‌های اچ‌تی‌سی متوجه می‌شویم به‌رغم اینکه این شرکت در طول سال مدل‌های خیلی متنوعی را معرفی نکرده، اما موفق شده بیشتر اسمارت‌فون‌های خود را به اندروید ۷ نوگت مجهز کند.

سونی

کمپانی سونی هم موفق شد اندروید نوگت را ۱۰۰ روز پس از معرفی برای Xperia X Performance عرضه کند و تنها یک روز بعد Xperia XZ هم به اندروید ۷ مجهز شد. گوشی‌های Xperia X و Xperia X Compact هم حدود دوهفته بعد موفق به دریافت آخرین نسخه سیستم‌عامل اندروید شدند. در ضمن سونی در ژانویه امسال موفق شد اندروید نوگت را برای Xperia Z۳+ هم عرضه کند. سونی در چندسال گذشته در پشتیبانی از نسخه‌های جدید اندروید برای محصولات خود کوتاهی کرده بود، اما پس از ایجاد تغییر در سیاست‌های خود، حال به یکی از بهترین اسمارت‌فون‌های اندرویدی حال حاضر دنیا از نظر پشتیبانی و سرعت عمل تبدیل شده است.

وان‌پلاس

اواخر دسامبر سال ۲۰۱۶ بود که کمپای وان‌پلاس اندروید ۷ نوگت را برای دو پرچمدار خود یعنیOnePlus ۳ و OnePlus ۳T معرفی کرد. وان‌پلاس یکی از آخرین شرکت‌هایی بود که پرچمداران خود را به آخرین نسخه از سیستم‌عامل اندروید مجهز کرده بود. اما این یعنی تنها لازم بود OnePlus ۲ به اندروید نوگت مجهز شود تا این کمپانی به تنها شرکت اندرویدی تبدیل شود که تمامی محصولاتش از اندروید ۷ پشتیبانی کرده‌اند. متاسفانه چندی بعد شرکت اعلام کرد OnePlus ۲ اندروید نوگت را دریافت نخواهد کرد. این خبر ممکن است باعث ایجاد تردید در خریداران محصولات جدید این شرکت شود. وان‌پلاس اخیرا از پرچمدار جدید خود یعنی OnePlus ۵ رونمایی کرده است. حال سوال اینجاست که آیا شرکت می‌تواند پشتیبانی از ۲ نسل بعدی سیستم‌عامل اندروید برای این اسمارت‌فون را تضمین کند؟

سامسونگ

متاسفانه دارندگان گلکسی اس۷ تا شروع سال ۲۰۱۷ میلادی برای دریافت اندروید نوگت منتظر ماندند. دارندگان گلکسی اس ۷ دوازدهم ژانویه امسال و ابتدا در چین موفق به دریافت اندروید نوگت شدند. با این وجود عرضه این نسخه از اندروید برای کاربران اس۷ در آمریکا تا ماه مه امسال طول کشید. یعنی چیزی حدود ۲۵۰ روز پس از معرفی اندروید نوگت توسط گوگل. با اینکه سامسونگ ژانویه امسال اندروید نوگت را برای پرچمداران قبلی یعنی گلکسی اس۶ و اس۶ اج عرضه کرد، اما عرضه اندروید نوگت تنها برای سه مدل از اسمارت‌فون‌های این شرکت، اصلا خبر خوبی محسوب نمی‌شود.

هوآوی و شیائومی

متاسفانه اندروید نوگت در ایالات متحده و برای اسمارت‌فون‌های هوآوی عرضه نمی‌شود، البته هیچ‌کدام از اسمارت‌فون‌های هوآوی هم در ایالات متحده به‌فروش نمی‌رسند. گفته می‌شود این آپدیت تنها در برخی کشورهای اروپایی که شرکت هوآوی مجوز فروش محصولات خود را دارد، عرضه خواهد شد. با این وجود دارندگان پرچمداران شرکت هوآوی هنوز هم منتظر عرضه نوگت برای دستگاه‌هایشان هستند. به‌نظر می‌رسد اوضاع برای رقیب چینی این شرکت یعنی شیائومی هم خیلی خوب پیش نمی‌رود و هیچ‌یک از محصولات این شرکت در اروپا و ایالات متحده هنوز این آپدیت را دریافت نکرده‌اند. ظاهرا برخلاف دیگر شرکت‌های قدرتمند اندرویدی مانند سامسونگ، ال‌جی و هوآوی، این دو شرکت چینی تمرکز و تمایل زیادی برای فعالیت و گسترش محصولاتشان در غرب به‌خصوص قاره آمریکای شمالی ندارند.

جمع‌بندی

ظاهرا اندروید نوگت نسبت به نسل قبلی خود یعنی مارشملو با سرعت کمتری گسترش پیدا می‌کند. اندروید مارشملو در طول ۹ ماه موفق شد بیش از ۱۰ درصد دستگاه‌های اندرویدی سراسر دنیا را پوشش دهد اما احتمال می‌رود اندروید نوگت تا چند هفته آینده به این رقم دست پیدا کند البته با این تفاوت که حدود ۱۰ ماه از معرفی اندروید نوگت توسط گوگل می‌گذرد. درکل شرکت‌های سونی و اچ‌تی‌سی در این زمینه نسبت به سایر رقبا بهتر عمل کرده‌اند. اچ‌تی‌سی موفق شده اکثر اسمارت‌فون‌های خود را به نوگت مجهز کند. در طرف دیگر سونی موفق به عرضه اندروید ۷.۱.۱ شده است. ناگفته نماند که موتورولا هم بیشتر اسمارت‌فون‌های خود را به اندروید نوگت مجهز کرده است. در طرف دیگر سامسونگ، وان‌پلاس، هوآوی و شیائومی خیلی عملکرد امیدوارکننده‌ای در این زمینه از خود نشان نداده‌اند.