بهترین راه مقابله با باجافزارها
ایسنا: بهترین راه برای اینکه به حملات باجافزاری آلوده نشوید، آپدیت خودکار سیستم عامل است؛ همچنین بهتر است پیش از اینکه دستگاه و دادههایتان مورد هجوم یک حمله باجافزاری قرار بگیرند، از دادههای خود بکآپ بگیرید تا حتی در صورت حمله بتوانید آنها را بازیابی کنید. حمله عظیم باجافزار واناکریپت در روز جمعه گذشته رایانهها را در بیمارستانها، دانشگاهها و شرکتها در سراسر جهان فلج کرد، حملهای که برخی معتقدند بزرگترین طرح اخاذی آنلاین تاریخ است. در این حمله باجافزار تاکنون بیش از ۳۵۰ هزار رایانه آلوده شدند.
ایسنا: بهترین راه برای اینکه به حملات باجافزاری آلوده نشوید، آپدیت خودکار سیستم عامل است؛ همچنین بهتر است پیش از اینکه دستگاه و دادههایتان مورد هجوم یک حمله باجافزاری قرار بگیرند، از دادههای خود بکآپ بگیرید تا حتی در صورت حمله بتوانید آنها را بازیابی کنید. حمله عظیم باجافزار واناکریپت در روز جمعه گذشته رایانهها را در بیمارستانها، دانشگاهها و شرکتها در سراسر جهان فلج کرد، حملهای که برخی معتقدند بزرگترین طرح اخاذی آنلاین تاریخ است. در این حمله باجافزار تاکنون بیش از ۳۵۰ هزار رایانه آلوده شدند. اگرچه واناکریپت بیشتر کامپیوتر شرکتها را آلوده کرد، انواع دیگری از باجافزار هستند که بهطور منظم کاربران در خانه را تحت تاثیر قرار میدهند. در اغلب موارد، فایلها از طریق نرمافزارهای مخرب رمزگذاری شده و صاحب کامپیوتر یک پیام خواستار باج میبیند که در صورت عدم پرداخت باج، تمامی دادهها از بین خواهد رفت.
گزارشهایی مبنی بر چگونگی جلوگیری از حملات باجافزار و دیگر مشکلات نرمافزارهای مخرب نوشته شده است. در صدر این فهرست، قرار دادن امکان بهروزرسانی خودکار برای سیستمهای عامل کامپیوتر و تلفن است. هرکس که آخرین پچهای ویندوز۱۰ را دریافت کرده بود، از این حمله اخیر در امان بود، در حالی که افراد بدون آخرین بهروزرسانی آسیبپذیر بودند. دیگر احتیاط بزرگ، گرفتن بکآپ (پشتیبانگیری) از اطلاعات است. اینکه بهطور منظم از دستگاههای خود بکآپ بگیرید به شما بهترین امکان را میدهد که وقتی به باجافزاری آلوده شدید، کامپیوتر خود را بازیابی کنید. زمانی که شما از تمام عکسهای مهم و فایلهای خود یک کپی داشته که آن را در یک فضای ابری یا در یک هارد خارجی در خانه ذخیره کرده باشید، نیازی نیست که برای بازیابی اطلاعات خود باجی بپردازید. در عوض، میتوانید تمام فایلهای رمزگذاریشده و نرمافزارهای مخرب را پاک کنید و دستگاه خود را به حالت قبل از حمله برگردانید. به گزارش «ایسنا» در روزهای اخیر باجافزاری تحت عنوان واناکریپت (wannacrypt) با قابلیت خودانتشاری در شبکه کشورها شیوع یافته که قربانیهای بسیاری را در شرکتهای اساسی نیز داشته است.
ارسال نظر