تنزل ۶پلهای ایران در توسعه دولت الکترونیک
خبرگزاری مهر: ارزیابی روند توسعه کشورهای جهان در شاخص دولت الکترونیک که از سوی دپارتمان امور اقتصادی سازمان ملل اعلام شده است، از نزول ۶ پلهای ایران در جایگاه جهانی دولت الکترونیک حکایت دارد. وضعیت ایران در شاخص جهانی توسعه دولت الکترونیک (EGDI) که از سوی دپارتمان امور اقتصادی سازمان ملل متحد اعلام شده ایران را در جایگاه ۱۰۶ در میان ۱۹۳ کشور جهان قرار داده است. شاخص توسعه دولت الکترونیک، یک شاخص اندازهگیری ترکیبی برای سنجش تمایل و ظرفیت استفاده یک دولت از ابزارهای ارتباطات و فناوری اطلاعات برای ارائه خدمات عمومی است.
خبرگزاری مهر: ارزیابی روند توسعه کشورهای جهان در شاخص دولت الکترونیک که از سوی دپارتمان امور اقتصادی سازمان ملل اعلام شده است، از نزول ۶ پلهای ایران در جایگاه جهانی دولت الکترونیک حکایت دارد. وضعیت ایران در شاخص جهانی توسعه دولت الکترونیک (EGDI) که از سوی دپارتمان امور اقتصادی سازمان ملل متحد اعلام شده ایران را در جایگاه ۱۰۶ در میان ۱۹۳ کشور جهان قرار داده است. شاخص توسعه دولت الکترونیک، یک شاخص اندازهگیری ترکیبی برای سنجش تمایل و ظرفیت استفاده یک دولت از ابزارهای ارتباطات و فناوری اطلاعات برای ارائه خدمات عمومی است. براساس دادههای اعلامشده از سوی دپارتمان امور اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد (UNDESA) برای سال ۲۰۱۶ میلادی، کشورهای انگلیس، اتریش،کره، سنگاپور، فنلاند و سوئد بالاترین میزان شاخص EGDI را در جهان به خود اختصاص دادند و در این رتبهبندی جهانی، ایران رتبه ۱۰۶ جهانی را به دست آورده که نسبت به سال ۲۰۱۴ یک رتبه تنزل یافته است.
مقدار شاخص خدمات آنلاین در سال ۲۰۰۴ برای ایران ۱۶/ ۰ بوده که در سال ۲۰۱۴ به ۳۷/ ۰ و در سال ۲۰۱۶ به ۳۳/ ۰ رسیده است که از مقدار میانگین جهانی ۱۳/ ۰ کمتر است. مقدار شاخص زیرساختهای مخابراتی نیز در سال۲۰۰۴ برای ایران ۰۹/ ۰ بوده که در سال ۲۰۱۴ به ۲۹/ ۰ و در سال ۲۰۱۶ به ۳۵/ ۰ رسیده است که از مقدار میانگین جهانی ۰۲/ ۰ فاصله دارد. مقدار شاخص سرمایه انسانی در سال۲۰۰۴ برای ایران ۷۳/ ۰ بوده که در سال ۲۰۱۴ به ۶۸/ ۰ کاهش یافته و در سال ۲۰۱۶ به ۷۱/ ۰ رسیده که از مقدار میانگین جهانی ۰۷/ ۰ بالاتر است. در رتبهبندی منطقهای شاخص EGDI، رژیم اشغالگر قدس (با رتبه ۲۰ جهان)، رتبه اول منطقه را دارد و دو کشور بحرین و امارات متحده عربی به ترتیب در رتبه دوم و سوم (به ترتیب در رتبههای ۲۴ و ۲۹ جهانی) قرار دارند. ایران در میان کشورهای منطقه رتبه ۱۷ را به خود اختصاص داده است و در خدمات آنلاین از مقدار میانگین منطقه ۱۸/ ۰ و شاخص زیرساختهای مخابراتی از مقدار میانگین منطقه ۰۵/ ۰ پایینتر بوده اما در شاخص سرمایه انسانی از مقدار میانگین منطقه ۰۵/ ۰ بیشتر است.در این ردهبندی ایران در حوزه خدمات آنلاین رتبه ۱۵ منطقه را دارد و امارات متحده عربی در صدر منطقه است. در بخش زیرساختهای مخابراتی ایران رتبه ۱۶ را به خود اختصاص داده و بحرین در رتبه اول منطقه قرار دارد.
ارسال نظر