چالش قراردادن میکروچیپ در کتابخانه سانفرانسیسکو
آیتی ایران: کتابخانه سان فرانسیسکو قصد دارد کتابهای خود را به میکروچیپ مجهز کند. روزنامه «San Francisco Examiner» در اینباره گزارش داد: کتابخانه عمومی سانفرانسیسکو قصد بهکارگیری سیستم میکروچیپ ۵/ ۷ میلیون دلاری را جهت تسهیل در مرتبسازی و جلوگیری از سرقت کتابها دارد که البته با آزادیهای مدنی آمریکا مغایرتهایی دارد و همچنین با مخالفت بنیاد آزادیهای الکترونیکی مواجه شده است. در سال ۲۰۰۴، این کتابخانه پیشنهاد استفاده از سیستم ردیابی از طریق فرکانسهای رادیویی و استفاده آنها در اموال کتابخانهها را رد کرده بود.
آیتی ایران: کتابخانه سان فرانسیسکو قصد دارد کتابهای خود را به میکروچیپ مجهز کند. روزنامه «San Francisco Examiner» در اینباره گزارش داد: کتابخانه عمومی سانفرانسیسکو قصد بهکارگیری سیستم میکروچیپ ۵/ ۷ میلیون دلاری را جهت تسهیل در مرتبسازی و جلوگیری از سرقت کتابها دارد که البته با آزادیهای مدنی آمریکا مغایرتهایی دارد و همچنین با مخالفت بنیاد آزادیهای الکترونیکی مواجه شده است. در سال ۲۰۰۴، این کتابخانه پیشنهاد استفاده از سیستم ردیابی از طریق فرکانسهای رادیویی و استفاده آنها در اموال کتابخانهها را رد کرده بود. سیستم ردیابی از طریق فرکانس رادیویی در دیگر شهرها مورد استفاده قرار گرفته است، از جمله لس آنجلس که در آن خوانندگان کتاب از طریق دستگاههای خودکار میتوانند کتابها را برای خرید در اختیار بگیرند و بررسی کنند. سیستم پیشنهادی برای استفاده در این کتابخانه قادر است با استفاده از برچسبهای دارای میکروچیپ، اطلاعات را از طریق سیگنالهای رادیویی انتقال دهد و به وسیله دستگاههای ۳۰ اینچی میکروچیپی میتوان محل کتاب مورد نظر را شناسایی کرد. اما اتحادیه حقوق مدنی کالیفرنیا هنوز معتقد است که این سیستم نوعی تعرض به حریم خصوصی محسوب میشود. «Nicole Ozer» مدیر بخش تکنولوژی اتحادیه حقوق مدنی آمریکا در مصاحبه با «Examiner» اذعان کرد که اتحادیه هنوز با این طرح مخالف است. او گفت: «سیستم ردیابی از طریق فرکانس رادیویی پیامدهای اساسی را برای آزادیهای مدنی در کالیفرنیا به همراه خواهد داشت، از جمله حقوق مهاجران. در حال حاضر حفاظت از حریم خصوصی، آزادی بیان و یکسان سازی قوانین برای همه در سانفرانسیسکو از هر چیزی مهمتر است.
«Luis Herrera» کتابدار ارشد، در نامهای غیررسمی به هیات کتابخانهها گفت که نگرانی آنها درباره حریم خصوصی بیش از حد معمول است. او گفت: «از آنجایی که تکنولوژی بیش از ۱۰ سال است که در کتابخانههای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد، تمامی اقدامات برای اطمینان از حفظ حریم خصوصی مشتریان به خوبی شکل گرفته و همواره موثر واقع شدهاند. این تکنولوژی برای کتابخانهداران و مشتریان مزایای قابل توجهی به همراه خواهد داشت و در رسیدن به اهدافمان برای ارائه خدمات عالی، کمک خواهد کرد.» یکی از کسانی که معتقد بود هیات کتابخانههای سانفرانسیسکو در رابطه با این قضیه دو پهلو عمل میکند، «Melissa Riley» نماینده صنف کتابداران بود. او گفت: «قصد ندارم بگویم مخالف سیستم امواج رادیویی هستم، اما معتقدم قبل از تخصیص هرگونه بودجه به چنین طرحهایی، باید فضائل و مشکلات این طرحها را از زوایای مختلفی مورد بررسی قرار بدهیم.» با این حال کتابخانه عمومی سانفرانسیسکو هنوز طرح استفاده از سیستم شناسایی ازطریق فرکانس رادیویی را بهطور رسمی مطرح نکرده است، و طبق گزارشات «Examiner»، شهر سانفرانسیسکو در حال حاضر با کمبود بودجه دست و پنجهنرم میکند. «Herrera» کتابدار ارشد، به هیات کتابخانههای عمومی سانفرانسیسکو که شامل ۷ عضو منصوب شده از طرف شهردار است، اعلام کرده قصد دارد از شهروندان برای استفاده از این سیستم نظرسنجی به عمل آورد.
ارسال نظر