چطور اینترنت اشیا و خانههای هوشمند سبک زندگی ما را تغییر میدهند؟
زندگی آینده در خانهها و شهرهای هوشمند
دنیای اقتصاد: اینترنت اشیا قرار است زندگی شخصی و کاری ما را متحول کند، اما در حال حاضر اغلب ما به تغییراتی که این فناوری در زندگی روزمره مان ایجاد میکند علاقهمند هستیم. خانههای هوشمند با محصولات متصل به اینترنت امکانات و قابلیتهای مختلفی را در اختیار ما قرار میدهند که زندگی را راحت تر و آسان تر میکنند. تصور کنید که در یک روز بسیار گرم تابستان در حال راندن به سمت خانه هستید. با این حال به جای آنکه در لحظه ورود به خانه سیستم هواساز را روشن کنید و منتظر خنک شدن خانه بشوید، به سادگی میتوانید به محض خارج شدن از دفتر کارتان با استفاده از موبایل هوشمند به ترموستات هوشمند خانهتان فرمان بدهید تا دمای هوا را کاهش داده و خانه را خنک کند.
دنیای اقتصاد: اینترنت اشیا قرار است زندگی شخصی و کاری ما را متحول کند، اما در حال حاضر اغلب ما به تغییراتی که این فناوری در زندگی روزمره مان ایجاد میکند علاقهمند هستیم. خانههای هوشمند با محصولات متصل به اینترنت امکانات و قابلیتهای مختلفی را در اختیار ما قرار میدهند که زندگی را راحت تر و آسان تر میکنند. تصور کنید که در یک روز بسیار گرم تابستان در حال راندن به سمت خانه هستید. با این حال به جای آنکه در لحظه ورود به خانه سیستم هواساز را روشن کنید و منتظر خنک شدن خانه بشوید، به سادگی میتوانید به محض خارج شدن از دفتر کارتان با استفاده از موبایل هوشمند به ترموستات هوشمند خانهتان فرمان بدهید تا دمای هوا را کاهش داده و خانه را خنک کند. همچنین میتوانید تصور کنید که در حال پختن شام هستید و از دستیار شخصی هوشمند الکسای شرکت آمازون میخواهید مهمترین تیتر اخبار روز را برایتان بخواند. با این اوصاف کمتر پیش میآید که در آینده و با وجود دستگاههای هوشمند خانگی مبتنی بر سیستم اینترنت اشیا به امکانات مختلف مورد نظرتان دسترسی نداشته باشید، به همین دلیل احتمالا برای اغلب ما جالب است که بدانیم اینترنت اشیا و اتوماسیون خانههای هوشمند چطور زندگی آینده ما را تحت تاثیر خودشان قرار داده و تغییر میدهند.
ساختمانها و خانههای هوشمند
موسسه تحقیقاتی BI Intelligence در بررسیهای اخیرش اعلام کرده است که تعداد دستگاههای فعال در سیستم خانههای هوشمند که در سال ۲۰۱۵ به سراسر دنیا صادر شدهاند برابر ۸۳میلیون دستگاه بوده و انتظار میرود که این تعداد تا سال ۲۰۲۰ به ۱۹۳ میلیون دستگاه برسد. این تعداد شامل لوازم خانگی هوشمند، سیستمهای امنیتی و ایمنی هوشمند و تجهیزات تامین انرژی خانگی هوشمند مانند ترموستات و لامپهای هوشمند هستند. اولین و مهمترین مزیت خانههای هوشمند راحتی است که به دنبال افزایش تعداد دستگاههای متصل به اینترنت که امکان مدیریت عملکردهای مختلف و توانایی انجام همزمان کارها را دارند، ایجاد میشود. اما صرفنظر از اینها، دستگاههای مبتنی بر اینترنت اشیا و فعال در خانههای هوشمند میتوانند به کاهش هزینهها و مصرف انرژی کمک کنند. در مثالی که در ابتدای مطلب زدیم شما میتوانید در یک روز بسیار گرم تابستانی به راحتی وارد خانه خنک بشوید و استراحت کنید، در حالی که لازم نبود دستگاه هواساز از زمان ترک خانه روشن بماند.
به این ترتیب این کار به کاهش مصرف انرژی و البته هزینه صورت حسابها منجر میشود. لامپهای هوشمند عملکردی مشابه در این زمینه دارند. با این همه قطعا معایبی هم در این سیستم هوشمند وجود دارد. دستگاههای خانگی هوشمند معمولا بسیار گران تر از انواع غیر هوشمندشان هستند و به این علت مصرفکنندگان در ابتدا چندان تمایلی به خرید آنها ندارند. بهعنوان مثال یک لامپ هوشمند LED بهطور متوسط ۱۵ دلار قیمت دارد، در حالی که این قیمت برای یک لامپ LED غیر هوشمند برابر ۸ دلار است. اگرچه قیمت این لامپهای هوشمند در طول دو سال گذشته کاهش پیدا کرده است، اما هنوز هم خرید آن برای اغلب مصرفکنندگان مقرون به صرفه بهنظر نمیرسد.
اینترنت اشیا در خانههای هوشمند
در حال حاضر انواع مختلفی از دستگاههای مبتنی بر فناوری اینترنت اشیا و قابل استفاده در خانههای هوشمند در بازار عرضه شده و موجود هستند. این دستگاهها راه شان را به هزاران خانه در سراسر دنیا پیدا کردهاند. Amazon Echo شاید یکی از نامهای آشنا در این زمینه است که برای اغلب افراد سراسر دنیا شناخته شده است.این دستگاه عملکردهای متفاوتی داشته و بهعنوان یک هاب مرکزی میتواند امکان مدیریت دیگر دستگاههای هوشمند را به کاربرانش بدهد. دستیار صوتی هوشمند آن یعنی الکسا هم تعامل با Echo را راحت تر و البته جذاب تر میکند. حالا آمازون دو محصول دیگر از این سری را هم با نامهای Tap و Dot روانه بازار کرده است. Nest هم یکی دیگر از نامهای آشنا در حوزه خانههای هوشمند است.
این شرکت به خاطر طراحی و تولید ترموستاتهای هوشمند و قابل آموزش شناخته میشود که میتوانند بهصورت خودکار دمای هوا را بر اساس مکان شما و با استفاده از حسگرهای ویژه برای تعیین زمان و دمای هوا از یک فاصله دور تنظیم کنند. حالا این ترموستاتها در به روز رسانی جدیدشان با دستیار صوتی هوشمند الکسای آمازون هم سازگار شدهاند. قفل هوشمند August هم امنیت خانه شما را افزایش میدهد. نصب و راهاندازی این قفل هوشمند راحت است و August امکان سازگاری با دستیار صوتی هوشمند سیری اپل را از طریق سیستم خانه هوشمند این شرکت یعنی Apple HomeKit دارد.
آینده
بازار داغ خانههای هوشمند به تدریج میتواند قیمت دستگاههای مبتنی بر فناوری اینترنت اشیا را کاهش داده و به این ترتیب دسترسی به آنها را برای عموم مردم فراهم کند. بعد از خانههای هوشمند، مرحله منطقی بعدی شهرهای هوشمند هستند که اینترنت اشیا را به دوره بعدی رشد و توسعه خودش میبرد. با این اوصاف خانههای هوشمند در آیندهای نه چندان دور تنها به بخشی از زندگی روزمره هوشمند ما در فضای اینترنت اشیا تبدیل خواهند شد.
ارسال نظر