دیدار ترامپ و مدیران ارشد شرکت‌های تکنولوژی

آی‌تی ایران: جلسه پرسروصدای دونالد ترامپ با برخی از روسای مشهورترین شرکت‌های تکنولوژی برگزار شد. دونالد ترامپ هنگامی که نامزد ریاست جمهوری بود، به دلیل اینکه نامزد منتخب نخبگان Silicon Valley رقیب وی بود، بارها علیه مدیران ارشد قطب تکنولوژی جهان پرچم جنگ برافراشت و حالا بعد از آرام شدن جو انتخابات، سعی دارد از آنها دلجویی کند و خود را مدافع آنها نشان دهد.

در جلسه‌ای که در برج ترامپ برگزار شد رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا گفت: «این افراد عالی هستند، عملا هیچ کس در دنیا به پای آنها نمی‌رسد. ما هرکاری بتوانیم برای این گروه انجام می‌دهیم و پشت آنها هستیم. (خطاب به میهمانان) دولت من هر زمان که شما بخواهید در خدمت شماست و نیازی به رسوم معمول برای برقراری ارتباط با دولت وجود نخواهد داشت.» ظاهرا پاسخ میهمانان ترامپ به این دعوت صلح، مثبت بود. مدیر عامل شرکت آمازون و صاحب روزنامه واشنگتن پست Jeff Bezos، با وجود اینکه در دوران قبل از انتخابات بسیار سرسختانه مخالف ترامپ بود در این جلسه عنوان کرد: «من واقعا هیجان‌زده هستم چون به نظرم این دولت، دولت نوآوری است.» جف بزوس قبلا گفته بود باید ترامپ را به فضا فرستاد.حتی اپل هم قبلا به صراحت اعلام کرده بود در انتخابات ریاست جمهوری از نامزد جمهوری‌خواهان حمایت نمی‌کند. سایر شرکت‌ها هم در طول انتخابات به‌طور آشکارا از حریف ترامپ در انتخابات حمایت می‌کردند و مانند خیلی از مخالفان او در رسانه، از پیروزی او در انتخابات کاملا حیرت زده شدند.

تیم کوک مدیر عامل شرکت اپل اما بعد از این جلسه اشتیاق خود را برای مذاکره و صحبت بیشتر با رئیس‌جمهوری منتخب به منظور پیشبرد و توسعه اهداف دولت اعلام کرد. شرلی سندبرگ مدیر عملیات شرکت فیس بوک هم گفت که مشتاق است در مورد مشاغل،با رئیس‌جمهوری منتخب بیشتر صحبت کند. لری پیج مدیر عامل شرکت آلفابت، ساتیا نادلا مدیر عامل مایکروسافت و ایلان ماسک مدیر عامل شرکت تسلا موتورز، طی این جلسه، خوددارتر به نظر آمدند و اظهار نظری درباره آن نکرده‌اند. این جلسه نمونه‌ای از چهره دو پهلو و دو رنگ واقعی سیاست بود.

ترامپ عملا به رهبران تکنولوژی سیلیکون ولی نشان داد که اوست که حرف اول و آخر را می‌زند و به اصطلاح گربه را دم حجله کشت! غیبت یکی از مدیران برتر این صنعت به طرز آشکاری به چشم می‌آمد و او کسی نبود جز جک دورسی مدیر عامل شرکت توییتر، کسی که در دوران مبارزه انتخاباتی،تبلیغ ضد کلینتون ترامپ را بلاک کرد (طبق گزارشPolitico، ترامپ قصد داشت از طریق توییتر، هشتگ #CrookedHillary و ایموجی بر ضد رقیبش را منتشر کند که البته معاون ترامپ این اتهام را رد کرده است).

از میان ۲۵ صندلی جلسه، فقط ۴ صندلی مخصوص افراد خانواده ترامپ، دو پسر، یک دختر و داماد وی بود. مدیران سیلیکون ولی تا قبل از انتخاب ترامپ به جدایی تکنولوژی از دنیای سیاست بسیار معتقد بودند. Bill Gurley، یکی از سرمایه‌گذاران Benchmark Capital، آگوست امسال عنوان کرد که یکی از دلایلی که سیلیکون ولی تاکنون آنقدر موفقیت‌آمیز عمل کرده است، فاصله ۲۸۴۹ مایلی از قطب سیاست آمریکا، یعنی شهر واشنگتن بوده است. وی معتقد است که انتخاب ترامپ نمی‌تواند تاثیر چندان وحشتناکی روی جزئیات سیستم صنعت تکنولوژی داشته باشد. کارکنان سیلیکون ولی، هفته گذشته قسم نامه‌ای امضا کردند و طی آن اعلام کردند که از هرگونه فرمان ضد حقوق بشری یا دستور اخراج افراد یا دیگر دستورات مشابه از سوی دولت جدید آمریکا، سر باز خواهند زد. ۵۰۰ نفر از کارکنان شرکت‌های گوگل، استرایپ،آی بی ام و پلنت لب، اعلام کردند که در طرح «اخراج و دیپورت مسلمانان» که ممکن است از سوی دولت ترامپ اجرا شود، همکاری نخواهند کرد.

قسم نامه مشابهی روز بعد از سوی موسسان برتر، مخترعان و مدیران ارشد سیلیکون ولی امضا شد که طی آن همگی قسم یاد کردند بدون قید و شرط، با هرگونه قانون و دستور ضد حقوق بشر مخالفت خواهند کرد.Dilawar Syed، رئیسFreshdesk، در مصاحبه‌ای عنوان کرد: «برای داشتن محیطی رو به رشد در حوزه تجارت، باید مطمئن شویم که آزادی‌های حقوق بشر شهروندان آمریکایی نقض نمی‌شود، باید مطمئن شویم که بازار تجارت آمریکا در دسترس همه وجود دارد.»اما با پیروزی ترامپ، شاید سیلیکون ولی مجبور شود روند خود را شبیه به دیگر شرکت‌ها و صنعت‌های این کشور کند و به نوعی وارد بازی سیاست شود.قبل از انتخابات ریاست جمهوری، جامعه تکنولوژی رسما طرفداری خود را از هیلاری کلینتون اعلام کرد. رئیس هیات مدیره Alphabet، Eric Schmidt رسما در طرفداری هیلاری کلینتون فعالیت‌هایی انجام داد. ۹۵ درصد کارمندان و مدیران ارشد حوزه تکنولوژی، در زمان انتخابات طرفداری خود از نامزد دموکرات را اعلام کردند و تنها ۴ درصد طرفدار دونالد ترامپ بودند.