شرکتهای چینی برنده فاجعه نوت ۷ سامسونگ
دنیای اقتصاد: غیرمنطقی نیست اگر فکر کنیم که افتضاح «Note ۷» باعث صعود رقیب دیرینه این شرکت یعنی اپل به رکوردهای جدید در بخش فروش خواهد شد. چیزی که تحلیلگران بعد از مدتی به آن رسیدهاند، به این شکل است. شرکت تحقیقاتی «KGL Securities» سرسختانه اعتقاد داشت که «کوپرتینو» در سهماه سوم سال ۲۰۱۶ بین ۵ تا ۷ میلیون دستگاه افزایش سفارش خواهد داشت. اما این ادعا کمی دور از واقعیت بود. بنابر آمارهای «Gartner»، برندهای چینی از جمله «Huawei» و «Oppo» بیشترین سود را از شکست سامسونگ به دست آوردهاند.
دنیای اقتصاد: غیرمنطقی نیست اگر فکر کنیم که افتضاح «Note ۷» باعث صعود رقیب دیرینه این شرکت یعنی اپل به رکوردهای جدید در بخش فروش خواهد شد. چیزی که تحلیلگران بعد از مدتی به آن رسیدهاند، به این شکل است. شرکت تحقیقاتی «KGL Securities» سرسختانه اعتقاد داشت که «کوپرتینو» در سهماه سوم سال ۲۰۱۶ بین ۵ تا ۷ میلیون دستگاه افزایش سفارش خواهد داشت. اما این ادعا کمی دور از واقعیت بود. بنابر آمارهای «Gartner»، برندهای چینی از جمله «Huawei» و «Oppo» بیشترین سود را از شکست سامسونگ به دست آوردهاند. به سرعت پس از فراخوانی گوشیهای «Note ۷» از سوی سامسونگ، سهم بازار این شرکت در سهماه سوم امسال از ۶/ ۲۳ به ۲/ ۱۹ سقوط کرد که بیشترین مقدار سقوط سهام در تاریخ این شرکت به حساب میآمد. جالبتر اینکه اپل نیز به همین مشکل دچار شد، اپل شاهد کاهش سهم از بازار این شرکت از ۱۳ به ۵/ ۱۱ درصد در سهماه سوم سال بود که پایینترین مقدار ممکن در ۷ سال گذشته است.
بیشترین سقوط این شرکت نیز در آمریکا و چین رخ داد که فروش آیفون به ترتیب ۵/ ۸ و ۳۱ درصد کاهش پیدا کرده بود. «Gartner» در گزارشی آورده: «بهرغم تصمیم سامسونگ در فراخوان Note۷، اپل با آیفون ۷ به سختی تلاش میکند به فروش سال گذشته خود برسد.» در طرف دیگر، برندهای چینی به منافع زیادی رسیدهاند. «Gartner» اعلام کرد که شرکتهای چینی «Oppo» و «BKK»، در سهماه سوم امسال، سهم خود را در بازار دوبرابر کردهاند. فروش این شرکتها در چین تقریبا ۸۱ درصد برای «Oppo» و ۸۹ درصد برای «BKK» افزایش داشته است. شرکتهای «huawei» با ۳/ ۹ درصد سهم از بازار، «Oppo» با ۷ و «Vivo» با ۸/ ۵ درصد، سهماه سوم امسال را پشت سر گذاشتند. اما اوضاع برای اپل خیلی هم وخیم نبوده. این شرکت موفق به فروش ۵/ ۴۵ آیفون در مقایسه با ۴۸ میلیون دستگاه فروخته در مدت مشابه سال قبل شد. این اتفاق البته بهخاطر روند کند فروش گوشیها در آمریکا افتاد. فروش گوشیهای ساخت چین با یک درصد افزایش به ۹/ ۳۶۲ میلیون دستگاه در مقایسه با ۳/ ۲۵۹ میلیون در سهماه سوم سال گذشته، رسید. بنا به گزارش وبسایت «۹to۵mac»، اپل هنوز سودی بیش از ۱۰۰ درصد را از صنعت اسمارتفونها بهدست میآورد. همواره اخبار نشانگر تحت فشار بودن اپل بهدلیل عدم رشد این شرکت در بازار چین است. از ابتدای ۲۰۱۶ فروش آیفون به مقدار چشمگیری کاهش یافته که اپل سهماه اول سال را کم سودترین سهماهه این شرکت در ۱۳ سال اخیر اعلام کرد. اپل باور دارد سهماه تابستان آغاز جهش در فروش آیفون ۷ و ۷ پلاس خواهد بود.
ارسال نظر