معاون سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات خبر داد
عرضه نخستین سیم کارت اپراتور مجازی موبایل تا دو ماه دیگر
خبرگزاری فارس: معاون رگولاتوری با بیان اینکه از بین ۵۱متقاضی فعالیت در اپراتور مجازی ۲۴ شرکت موفق به دریافت موافقتنامه شدهاند، گفت: در دو ماه آینده اولین سیمکارت اپراتور مجازی روانه بازار میشود. صادق عباسی شاهکوه در دومین کنفرانس اپراتورهای مجازی تلفن همراه در سالن همایشهای صدا و سیما از عرضه اولین سیمکارت اپراتور مجازی تا دو ماه دیگر خبر داد.
معاون بررسیهای فنی و صدور مجوز سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی کل با اشاره به درآمد ۲۰ هزار میلیارد تومانی اپراتورها، سهم موبایل و پیامک را از این بازار ۷۴ درصد عنوان کرد.
خبرگزاری فارس: معاون رگولاتوری با بیان اینکه از بین ۵۱متقاضی فعالیت در اپراتور مجازی ۲۴ شرکت موفق به دریافت موافقتنامه شدهاند، گفت: در دو ماه آینده اولین سیمکارت اپراتور مجازی روانه بازار میشود. صادق عباسی شاهکوه در دومین کنفرانس اپراتورهای مجازی تلفن همراه در سالن همایشهای صدا و سیما از عرضه اولین سیمکارت اپراتور مجازی تا دو ماه دیگر خبر داد.
معاون بررسیهای فنی و صدور مجوز سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی کل با اشاره به درآمد ۲۰ هزار میلیارد تومانی اپراتورها، سهم موبایل و پیامک را از این بازار ۷۴ درصد عنوان کرد. به گفته وی: عمده درآمد اپراتورها، حاصل از مکالمه موبایل و پیامک است. این درحالی است که تا انتهای سال ۱۳۹۴ سهم دیتای تلفن همراه تنها ۵درصد بوده است یعنی در بخش دیتا فاصله زیادی با آنچه که باید باشیم، داریم. عباسی تصریح کرد: پیشبینی شده است که در سال ۱۳۹۹ از ۲۰ هزار میلیارد تومان درآمد فعلی به ۷۰هزار میلیارد تومان برسیم.
به تاکید وی: اپراتورهای مجازی یا MVNOها ظرفیت زیادی دارند، ما باید سهم اپراتورهای مجازی از فضای اپراتورهای کشور را به ۲۷ درصد افزایش دهیم و پیشبینی میشود که در نتیجه این اقدامات سهم مکالمه موبایل و پیامک به ۳۵درصد کاهش یابد. این ارقام درحالی است که در اتحادیه اروپا میان افزایش سهم اپراتورهای مجازی از یکسو و سهم صوت و پیامک، رشد متناسبی وجود دارد. معاون سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، در بخشی از سخنان خود اشاره کرد: در بخش مکالمه و صوت، ما از ۱۴هزار میلیارد تومان درآمد به ۲۰ هزار میلیارد تومان رسیده است،اما در بخش دیتا باید از هزار میلیارد به ۱۸هزار میلیارد در سال ۱۳۹۹ دست پیدا کنیم یعنی رقمی معادل ۱۸برابر.
وی با تاکید بر اینکه در اپراتورهای مجازی نباید روی مکالمه و صوت زیاد حساب کرد تعداد مشترکان تلفن همراه را ۷۶میلیون نفر عنوان کرد و افزود: از این میزان تنها ۱۹میلیون مشترک سرویسهای ۳G و ۴G هستند. این ارقام نشان میدهد که در حوزه دیتا، فضای زیادی وجود دارد. از نظر تلفن همراه نیز ۹۵ تا ۹۶درصد پوشش جمعیتی داریم. در ۳سال اخیر و از بدو ورود نسل۳، ۱۵هزار سایت نسل ۳ در کشور نصب شده است. این رقم بسیار بزرگی است. تعداد مشترکان طی این سالها درحالی افزایش داشته است که حجم بازار در ایران پایین است. جمعیت مشتاق در ایران بسیار زیاد است. بهطور مثال، فضای ویدئویی اپراتورهای ما صفر است و این درحالی است که این رقم در سایر نقاط دنیا رقمی برابر با ۸۰ درصد است. به گفته عباسی شاهکوه از ابتدای سال جاری تاکنون ۵۱ متقاضی فعالیت در اپراتور مجازی درخواست خود را ارائه کردهاند که در فرآیند طی شده، ۲۴موافقتنامه صادر شد.
پیشبینی شده است تا طی دو ماه آینده اولین سیمکارت روانه بازار شود. معاون بررسیهای فنی و صدور مجوز سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی کل تمرکز اپراتورهای غیرمجازی را بر پاسخگویی به نیازهایی عنوان کرد که MNOها قادر به پوششدهی آن نبودهاند». او در بخشی از سخنان خود به قیمت خدمات تلفن همراه در ایران اشاره کرد و گفت: در بخش خدمات تلفن همراه ما از ارزان قیمتترینها هستیم و از این کاهش قیمتها در اپراتورها خوشحال نیستیم. عباسی همچنین با تاکید بر اینکه قرار نیست MVNOها با MNOها سرشاخ یا وارد دعوا شوند تعداد مخاطبان این سیمکارتها را ۵/ ۳میلیون نفر برآورد و سهم ظرفیت بازار ایران از اپراتورهای مجازی را ۱۵درصد عنوان کرد.
ارسال نظر