فارنت: نبود سیستم یکپارچه مدیریت بر انتشار نسخه‌های جدید پلت‌فرم اندروید یکی از معایبی است که باعث می‌شود برخی محصولات تا مدت یک سال پس از عرضه نسخه جدید نیز نتوانند آن را دریافت کنند. این موضوع برای آن دسته از افرادی که هزینه به مراتب بیشتری را برای خرید یک گوشی پرچمدار صرف می‌کنند، با این حال تا مدتی از دریافت نسخه جدید اندروید محروم هستند، سخت‌تر است.

همین نبود کنترل دقیق بر انتشار نسخه‌های جدیدتر پلت‌فرم اندروید برای تمامی محصولات مبتنی بر آن باعث می‌شود در یک دوره زمانی سهم نسخه‌های مختلف در بازار کم و زیاد شود. به هر حال گوگل بر اساس یک سنت دیرینه به‌طور متوسط هر دو ماه یک‌بار آماری از میزان سهمی که هر ورژن از این پلت‌فرم در بازار کسب کرده است را منتشر می‌کند، در همین رابطه به تازگی گزارشی منتشر کرده که نشان می‌دهد فقط ۳/ ۰ درصد از دستگاه‌های اندرویدی از اندروید نوگت استفاده می‌کنند.

البته در نظر داشته باشید که از عرضه رسمی آپدیت اندروید۷، مدت زمان زیادی نمی‌گذرد و در حال حاضر محصولات انگشت‌شماری از قبیل گوشی‌های جدید سری نکسوس یا ال‌جی وی ۲۰ که به تازگی و با بهره‌مندی پیش‌فرض از این نسخه از سیستم‌عامل اندروید به بازار عرضه شده، با اندروید ۷ کار می‌کنند. در هر حال آمار ارقام ارائه شده از سوی گوگل همچنین نشان می‌دهد که اندروید ۱/ ۷ به‌دلیل سهمی کمتر از ۱/ ۰ درصد در جدول مربوط لحاظ نشده است. البته این نکته را در نظر داشته باشید که تنها سری پیکسل در حال حاضر از اندروید ۱/ ۷ بهره می‌برند، از این رو سهم ناچیز این نسخه از اندروید در بازار قابل توجیه است. در سوی دیگر اندروید ۶ مارشمالو که طی دو سال اخیر گوشی‌های میان رده و بالا رده بسیاری با قدرت گرفتن از آن به بازار عرضه شده‌اند، در حال حاضر بر ۲۴ درصد بازار گوشی‌های اندروید تسلط دارد، با این حال اندروید ۵ و ۱/ ۵ آب‌نبات چوبی را می‌توان با فعال بودن روی ۴/ ۳۱ درصد گوشی‌های اندرویدی موجود در بازار، محبوب‌ترین نسخه از پلت‌فرم اندروید در بازار دانست.

همچنین شاید جالب باشد بدانید که توزیع اندروید ۴/ ۴ کیت کت همچنان روی یک‌چهارم گوشی‌های اندرویدی بازار فعال بوده که این رقم برای مجموعه اندروید جیلی بیلی به ۷/ ۱۳ درصد می‌رسد. در ادامه این گزارش همچنین آمده است که همچنان اغلب گوشی‌های مجهز به اندروید ۴/ ۴ کیت کت در دسته مقرون‌به‌صرفه‌ای‌ها قرار می‌گیرند، از این رو این احتمال وجود دارد که در آینده‌ای نزدیک، سهم آن توسط طیف وسیعی از گوشی‌های میان رده و مقرون به صرفه مجهز به اندروید ۶ مارشمالو جایگزین شود. این نکته را هم در نظر داشته باشید که احتمالا در ابتدای سال ۲۰۱۷ شاهد معرفی پرچمداران جدید مجهز به اندروید نوگت خواهیم بود، از این رو بدیهی است که سهم این توزیع از پلت‌فرم اندروید در ماه‌های آینده به‌طور فزاینده‌ای افزایش پیدا کند؛ البته در نظر داشته باشید که همچنان میلیون‌ها گوشی و تبلت اندرویدی هیچ‌گاه نخواهند توانست به اندروید ۷ به‌روز شوند.