استاندارد ضدآب IP۶۷ یا IPXX دقیقا به چه معناست؟
فارنت: گوشیهای هوشمند، عزیز دردانههایی هستند که تا پای جان باید از آنها محافظت کرد، به همین دلیل سازندهها نیز گوشیهای هوشمند را با استانداردهای مقاومتی مختلف روانه بازار میکنند، در اینجا قصد داریم به استانداردهای IP نگاهی داشته باشیم تا ببینیم این استانداردها دقیقا چه معنایی میدهند.
گوشیهای هوشمند در کنار قیمتی که دارند، اطلاعات کاربران را نیز با خود حمل میکنند، این امر باعث شده است تا نگهداری از آنها اهمیت بیشتری پیدا کند، از طرف دیگر تمامی تولیدکنندههای گوشیهای هوشمند نیز برای محصولات خود استانداردهای مقاومتی را اعمال میکنند که به این استانداردها به اختصار IP میگوییم، این استانداردها به لحاظ مقاومت گوشی یا تجهیزات الکترونیک با IPهای متفاوت شناخته میشوند.
فارنت: گوشیهای هوشمند، عزیز دردانههایی هستند که تا پای جان باید از آنها محافظت کرد، به همین دلیل سازندهها نیز گوشیهای هوشمند را با استانداردهای مقاومتی مختلف روانه بازار میکنند، در اینجا قصد داریم به استانداردهای IP نگاهی داشته باشیم تا ببینیم این استانداردها دقیقا چه معنایی میدهند.
گوشیهای هوشمند در کنار قیمتی که دارند، اطلاعات کاربران را نیز با خود حمل میکنند، این امر باعث شده است تا نگهداری از آنها اهمیت بیشتری پیدا کند، از طرف دیگر تمامی تولیدکنندههای گوشیهای هوشمند نیز برای محصولات خود استانداردهای مقاومتی را اعمال میکنند که به این استانداردها به اختصار IP میگوییم، این استانداردها به لحاظ مقاومت گوشی یا تجهیزات الکترونیک با IPهای متفاوت شناخته میشوند. به همین منظور در این متن نگاهی به استانداردهای مقاومتی گوشیهای همراه هوشمند خواهیم داشت. عبارت IP که در استانداردهای تجهیزات الکترونیک بهکار میرود به معنای میزان مقاومت این تجهیزات است. استانداردهای مقاومتی بیدلیل به تجهیزات الکترونیک داده نمیشود و برای دریافت استاندارد، این محصولات باید از آزمایشهای سخت مقاومتی سربلند بیرون آیند.
از آنجا که میزان مقاومت تجهیزات الکترونیک با یکدیگر متفاوت است، استاندارد IP اختصاص داده شده نیز متفاوت خواهد بود، این تفاوت را با شمارههایی در کنار عبارت IP میتوان تشخیص داد. در اینجا بد نیست نگاهی به نحوه خواندن استاندارد مقاومت IPXX بیندازیم. در کنار عبارت IP شاهد دو عدد هستیم. عدد اول از سمت چپ بیانگر میزان مقاومت بدنه دستگاه الکترونیک است و عدد دوم به معنای میزان مقاومت دستگاه الکترونیک در برابر آب است. ناگفته پیداست که هر اندازه این اعداد بزرگتر باشند، میزان مقاومت دستگاه الکترونیک نیز بیشتر خواهد بود. منظور از مقاومت در اینجا تنها مقاومت در برابر آب نیست و پارامترهای دیگری نظیر توان تحمل فشار آب و سایر مولفههای مقاومتی نیز در اختصاص این استاندارد تاثیر دارد. از طرف دیگر این نکته را نیز در نظر داشته باشید که این استاندارد توسط اتحادیه جهانی تجهیزات دیجیتال به دستگاههای الکترونیک اعطا میشود و شرکتها نمیتوانند برای محصولات خود استاندارد صادر کنند. با این حساب بد نیست نگاهی به مقدار اولین عدد حاضر در استاندارد مقاومت IP در تجهیزات الکترونیک و گوشیهای هوشمند داشته باشیم:
معنای اولین عدد از سمت چپ در استاندارد مقاومتی IP:
• عدد صفر به معنای مقاوم نبودن گوشی است. (گاهی اوقات به جای صفر از عبارت X هم استفاده میشود.)
• عدد یک بیانگر مقاومت در برابر اشیای سخت تا میزان mm³ ۵۰ است.
• عدد دو بیانگر مقاومت در برابر اشیای سخت تا میزان mm³ ۱۲ ۱۲ است.
• عدد سه بیانگر مقاومت در برابر اشیای سخت تا میزان mm³ ۵/ ۲ است.
• عدد چهار بیانگر مقاومت در برابر اشیای سخت تا میزان mm³ ۱ است.
• عدد پنج بیانگر مقاومت نسبی در برابر گرد و خاک است.
• عدد ۶ بیانگر مقاومت کامل در برابر گرد و خاک است.
معنای دومین عدد از سمت چپ در استاندارد مقاومتی IP:
• عدد صفر به معنای مقاوم نبودن گوشی است.
• عدد یک به معنای مقاومت گوشی در برابر ریختن قطرههای آب است.
• عدد ۲ به معنای مقاومت در برابر ریختن قطرههای آب در زاویه عمودی ۱۵ درجه است.
• عدد ۳ به معنای مقاومت در برابر ریختن قطرههای آب در زاویه عمودی تا ۶۰درجه است.
• عدد ۴ به معنای مقاومت در برابر ریختن آب از هر زاویهای است.
• عدد ۵ به معنای مقاومت در برابر ریختن آب زیاد از هر زاویهای است.
• عدد ۶ به معنای مقاومت در برابر ریختن و نفوذ آب تاحدودی به درون قاب گوشی است.
• عدد ۷ به معنای مقاومت در برابر فروبردن گوشی در زیر آب به میزان ۱۵ سانتیمتر تا یک متر است.
• عدد ۸ به معنای مقاومت کامل در برابر فرو بردن گوشی در زیر آب و تحمل فشار آب است.
ضمنا میزان مقاومت گوشی در زیر آب، رابطه مستقیمی با فشار آب وارده بر گوشی دارد. برای نمونه، تفاوت زیادی میان ریختن آب بسیار زیاد و با فشار روی گوشی با افتادن گوشی در جوی آب وجود دارد. به این نکته هم توجه کنید که حتی اگر گوشی دارای بالاترین استاندارد در برابر گردوخاک هم باشد باز به این معنا نیست که همان گوشی باید مقاومت خوبی هم در برابر آب داشته باشد.
چه گوشیهایی در برابر آب مقاوم هستند؟
اکنون که با استانداردهای مقاومتی موجود در گوشیهای هوشمند آشنا شدید، بد نیست نگاهی به فهرست گوشیهای هوشمند دارای این استانداردها هم داشته باشیم. در این زمینه میتوان به گلکسی S۵ سامسونگ اشاره کرد که استاندارد IP۶۷ دارد، از طرف دیگر اکسپریا زد ۲ سونی هم افتخار داشتن استاندارد IP۵۸ را یدک میکشد. همانگونه که اشاره شد استانداردهای حاضر در این دو گوشی تفاوتهای زیادی با هم دارند، گلکسی S۵ کاملا در برابر گرد و خاک مقاوم است اما اکسپریا زد ۲ را با اطمینان خاطر میتوان برای مدت طولانی در زیر آب نگه داشت.
اینجاست که در حین خرید پیشنهاد میشود حتما به استاندارد بهکار رفته برای مقاومت گوشی توجه کنید. گوشیهای زیادی در بازار یافت نمیشود که در برابر گرد و غبار و نفوذ آب، کاملا مقاوم باشند و در بین شرکتهای تولیدکننده گوشیهای همراه هوشمند، تنها سونی است که تمایل زیادی به رعایت استانداردهای مقاومتی در سطح بالا در گوشیهای هوشمند تراز اول خود دارد. از طرف دیگر سامسونگ گوشیهای تراز اولی در بازار دارد که از هیچ کدام از این استانداردها بهره نمیگیرند، گلکسی نوت ۴ و گلکسی S۶ را میتوان در این دسته قرار داد.
به هر ترتیب اگر قصد خرید گوشی هوشمندی را دارید و مقاومت این گوشی در برابر آب و گرد و خاک برای شما مهم است، برای راحتی شما در پایین لیستی از گوشیهای هوشمند اخیر دارای استانداردهای مقاومتی را گرد آوردهایم: اکسپریا زد سونی با استاندارد IP۵۷؛ اکسپریا زد ۱ سونی با استاندارد IP۵۸؛ اکسپریا زد ۲ سونی با استاندارد IP۵۸؛ اکسپریا زد ۳ سونی با استاندارد IP۶۸؛ اکسپریا زد ۳ سونی با استاندارد IP۶۸؛ اکسپریا زد ۵ و زد ۵ کامپکت سونی با استاندارد IP۶۸؛ اکسپریا ایکس پرفورمنس با استاندارد IP۶۸؛ اکسپریا ایکس زد سونی با استاندارد IP۶۸؛ گلکسی S۴ اکتیو سامسونگ با استاندارد IP۶۷؛ گلکسی S۵ سامسونگ با استاندارد IP۶۷؛ گلکسی S۵ اکتیو سامسونگ با استاندارد IP۶۷؛ گلکسی S۵ مینی سامسونگ با استاندارد IP۶۷؛ گلکسی S۷ و S۷ اِج سامسونگ با استاندارد IP۶۸؛ گلکسی ایکس کاوِر ۳ سامسونگ با استاندارد IP۶۷؛ گوشی Quechua Phone ۵ با استاندارد IP۵۴؛ آیفون ۷ و آیفون ۷ پلاس با استاندارد IP۶۷.
ارسال نظر