درمان ترس با هدست واقعیت مجازی
آیتیایران: فیلیپ لیندنر روانشناس سوئدی معتقد است با استفاده از تکنولوژی واقعیت مجازی میتوان ترسهای دائمی و غیرمتعارف را در افراد کنترل کرد. به گزارش وبسایت Thenextweb، وجود ترس در افراد به خودی خود ویژگی منفی نیست. با ظهور ترس در ذهن، انسان توجه بیشتری به خطرات موجود در اطراف خود خواهد داشت. در نهایت هم به دنبال راهکارهایی برای جلوگیری از آسیب دیدن میگردد. با وجود این، ترسهای دائمی و کنترل نشده ممکن است تاثیرات منفی قابل توجهی روی زندگی روزمره ما داشته باشند. به عنوان مثال، حدود ۲۵ میلیون نفر از شهروندان آمریکایی فوبیای پرواز دارند.
آیتیایران: فیلیپ لیندنر روانشناس سوئدی معتقد است با استفاده از تکنولوژی واقعیت مجازی میتوان ترسهای دائمی و غیرمتعارف را در افراد کنترل کرد. به گزارش وبسایت Thenextweb، وجود ترس در افراد به خودی خود ویژگی منفی نیست. با ظهور ترس در ذهن، انسان توجه بیشتری به خطرات موجود در اطراف خود خواهد داشت. در نهایت هم به دنبال راهکارهایی برای جلوگیری از آسیب دیدن میگردد. با وجود این، ترسهای دائمی و کنترل نشده ممکن است تاثیرات منفی قابل توجهی روی زندگی روزمره ما داشته باشند. به عنوان مثال، حدود ۲۵ میلیون نفر از شهروندان آمریکایی فوبیای پرواز دارند. تقریبا ۹ درصد از افراد بالغ آمریکایی هم حداقل با یک نوع ترس غیرمتعارف دست و پنجه نرم میکنند.
این موضوع، مورد توجه فیلیپ لیندنر قرار گرفته است. او معتقد است واقعیت مجازی میتواند راهکاری ویژه برای برطرف کردن این نوع از ترسها یا فوبیا در افراد باشد. لیندنر در این خصوص میگوید: «اگر با سوژهای که در شما ترس ایجاد میکند با کمک گرفتن از تکنولوژی واقعیت مجازی روبهرو شوید تحمل شرایط رفته رفته به کاهش میزان ترس در دنیای واقعی کمک خواهد کرد.» لیندنر این شرایط را با روبهرو کردن بیمارانی که از عنکبوت ترس دارند با نمونههای بزرگ و پرموی این حشرات، البته با استفاده از واقعیت مجازی بررسی کرده است. نتایج اولیه این مطالعه کاملا تاثیرگذار بوده است. حتی افرادی که ترس زیادی از عنکبوتها داشتند، کاهش چشمگیر اضطراب و ترس را شاهد بودند و اعلام کردند توانایی رویارویی با این حشره را در دنیای واقعی خواهند داشت.
پروژه بعدی با عنوان The Power of Swimming با همکاری این روانشناس و فدراسیون شنای سوئد انجام شد. بد نیست بدانید در کشور سوئد که در آن دریاچههای فراوانی وجود دارد و از اطراف نیز توسط دریا محاصره شده، از هر پنج کودک، یک نفر شناکردن بلد نیست. در این پروژه انجام مطالعات مختلف بهمنظور برطرف کردن ترس کودکان از آب در دستورکار قرارگرفت. در این پروژه با همکاری شرکت Apartment۵ تجربه واقعیت مجازی روی کودکان آزمایش شده است. کودکانی که از شنا ترس داشتند با استفاده از هدستهای واقعیت مجازی با سه تن از اعضای تیم شنای سوئد آشنا شدند و در نهایت آموزشهای لازم را برای شناکردن در استخری مجازی دریافت کردند. در فاز دوم این پروژه، همان کودکان، این بار در دنیای واقعی با شناگران روبهرو شدند. نکته قابل توجه اینکه در این آزمایش، عکسالعمل کاربران در رویارویی با استخر واقعی آب کاملا تغییر کرد. با درنظر گرفتن این امر که تکنولوژی واقعیت مجازی هنوز راه فراوانی تا رسیدن به تکامل و بهبود قابلیتها دارد، نتایج این آزمایش میتواند خبری خوش، حداقل برای افرادی باشد که ترسهای غیرمتعارف دارند.
ارسال نظر