IDC بررسی کرد
خروج بازار تبلت از رکود
دنیای اقتصاد: بازار تبلت که سالهای گذشته را با رونق خوبی پشتسر گذاشته، مدتی رکود را تجربه میکند. کارشناسان و تحلیلگران بازار انتظار دارند روند رکود بازار جهانی تبلت همچنان تا پایان سال ۲۰۱۶ هم ادامه داشته و در پایان سال جاری میلادی این بازار شاهد کمترین میزان رشد سالانه تاریخ خود یعنی ۵/ ۱۱- درصد باشد. بررسیهای موسسه تحقیقاتی IDC در این زمینه نشان میدهد که میزان صادرات جهانی انواع تبلت تا پایان سال ۲۰۱۶ به ۴/ ۱۸۳ میلیون دستگاه میرسد. کارشناسان این موسسه انتظار دارند که روند رشد از سال ۲۰۱۸ دوباره به بازار جهانی تبلتها بازگردد و تا سال ۲۰۲۰ هم ادامه داشته باشد.
دنیای اقتصاد: بازار تبلت که سالهای گذشته را با رونق خوبی پشتسر گذاشته، مدتی رکود را تجربه میکند. کارشناسان و تحلیلگران بازار انتظار دارند روند رکود بازار جهانی تبلت همچنان تا پایان سال ۲۰۱۶ هم ادامه داشته و در پایان سال جاری میلادی این بازار شاهد کمترین میزان رشد سالانه تاریخ خود یعنی ۵/ ۱۱- درصد باشد. بررسیهای موسسه تحقیقاتی IDC در این زمینه نشان میدهد که میزان صادرات جهانی انواع تبلت تا پایان سال ۲۰۱۶ به ۴/ ۱۸۳ میلیون دستگاه میرسد. کارشناسان این موسسه انتظار دارند که روند رشد از سال ۲۰۱۸ دوباره به بازار جهانی تبلتها بازگردد و تا سال ۲۰۲۰ هم ادامه داشته باشد. پیشبینیها نشان میدهد که صادرات جهانی تبلتها در سال ۲۰۲۰ به ۲/ ۱۹۴ میلیون دستگاه برسد که در این میان تبلتهای جداشدنی سهم قابل توجهی از این رشد را در اختیار داشته و گوی سبقت را از رقبای قدیمی خودشان میربایند.
«جیتش عبرانی» یکی از کارشناسان موسسه IDC در این مورد میگوید: «تقاضا در بازار تجاری عامل کلیدی در رشد بازار تبلتهای جداشدنی است. در واقع مهمترین جایگزین کامپیوترهای رومیزی قدیمی همین تبلتهای جداشدنی هستند و به همین دلیل انتظار میرود روند رشد خوبی در پیش داشته باشند. تبلتهای مبتنی بر ویندوز و iOS در حال حاضر دوره رکود را پشت سر میگذارند و نسخه جدید اندروید رشد گوگل در بازار تبلت را همچنان تضمین میکند.» با تغییر سلیقه و تقاضای بازار به سمت تبلتهای جدا شدنی انتظار میرود تبلتهای کوچک هم سهم خودشان از این بازار را به رقبای کوچکتر واگذار کنند. ۵۵ درصد از کل تبلتها در سال ۲۰۱۶ اندازه ۹ اینچی یا کوچکتر داشتهاند. با این حال اما پیشبینی میشود که تا سال ۲۰۲۰ این سهم به ۴۰ درصد کاهش پیدا کند. این روزها تبلتهای کوچک با قیمتی ارزان در بازار عرضه میشوند و به تدریج جای خودشان را به رقبای بزرگتر و بهتر میدهند. کاهش قیمت در کنار تقاضای بالا برای تبلتهای بزرگ و تبلتهای جداشدنی در نهایت به افزایش تولید و عرضه تبلت از طرف تولیدکنندگان کامپیوترهای شخصی منجر میشود. هرچند تبلتهای جدا شدنی روند رو به رشدی دارند، اما همچنان تبلتهای ساده به مسیر خودشان برای کسب بیشترین سهم از صادرات جهانی تبلتها ادامه میدهند. ۸۵درصد از تبلتهای صادر شده در سال ۲۰۱۶ ساده هستند و این میزان تا سال ۲۰۲۰ به ۶۸درصد کاهش مییابد. اغلب این تبلتهای ساده هم در بازارهای نوظهور و در حال توسعه که مصرفکنندگان به دنبال ابزارهای کامپیوتری ارزانقیمت هستند، به فروش میروند.
ارسال نظر