فارنت: بر‌اساس آخرین گزارش‌های موسسه تحقیقاتی گارتنر، اندروید همچنان به یکه‌‌تازی خود در پلت‌فرم گوشی‌های همراه ادامه‌ می‌دهد، آخرین آمار این موسسه حکایت از سهم ۲/ ۸۶ درصدی اندروید از بازار گوشی‌های همراه دارد. گوشی‌های همراه هوشمند عمر زیادی ندارند و بسته به نیاز کاربر، هر چند سال یک بار تعویض می‌شوند. از قرار معلوم کاربران گوشی‌های قدیمی در حین خرید گوشی جدید، ترجیح می‌دهند گوشی هوشمند اندرویدی خرید کنند. این امر باعث شده تا سهم اندروید در بازار گوشی‌های موبایل در سه ماهه دوم سال جاری میلادی به ۲/ ۸۶ درصد افزایش پیدا کند.

جالب اینجا است که بنا به آمار موسسه گارتنر، این آمار تنها مربوط به گوشی‌های میان رده و رده پایین‌ اندرویدی نیست و تمایل کاربران به خرید گوشی‌های تراز اول اندرویدی هم ۵/ ۶ درصد رشد داشته است. گارتنر معتقد است در این افزایش تقاضا، گوشی‌های هوشمند پرچمداری مانند گلکسی اس ۷ نقش زیادی داشته است، از طرف دیگر شرکت‌های تولید‌کننده گوشی‌های همراه در چین مانند هوآوی و Oppo هم در به دست آوردن اقبال مشتریان برای خرید گوشی‌های هوشمند اندرویدی و ارتقای سهم اندروید در بازار بی‌تاثیر نبوده‌اند.

بنا‌بر آمار منتشر شده این موسسه تحقیقاتی معتبر، آی‌او‌اس به‌عنوان تنها رقیب اندروید در سال میلادی جاری عملکرد خوبی نداشته و شاهد افت کاربران این پلت‌فرم هستیم، این موسسه‌ مدعی است که سهم آی‌‌اواس در بازار در سال گذشته ۶/ ۱۴درصد بوده است، در صورتی‌که این میزان امسال دو درصد کاهش داشته و به ۹/ ۱۲ درصد رسیده است. مایکروسافت هم بدترین سال را در زمینه رشد سیستم‌عامل ویندوز ۱۰ موبایل شاهد بوده است. فروش کلی گوشی‌های همراه هوشمند در جهان در سه ماهه دوم سال میلادی ۲۰۱۶ هم شاهد رشد بوده و ۳/ ۴ درصد رشد داشته است. با این حساب آمار منتشر شده از جانب گارتنر حکایت از فروش ۳۴۴ میلیون دستگاه گوشی همراه هوشمند در سه ماهه دوم سال میلادی جاری دارد.

موسسه تحقیقاتی گارتنر معتقد است کشورهای پیشرفته، اقبال کمتری به خرید گوشی‌های همراه هوشمند نشان می‌دهند و به غیر از ژاپن، شاهد افت ۱۴ درصدی در خرید گوشی‌های همراه هوشمند در بازارهای کشورهای پیشرفته هستیم. از طرف دیگر به غیر از کشورهای آمریکای لاتین، سایر کشورهای در حال توسعه، در همین بازه زمانی، گوشی‌های هوشمند بیشتری خریداری کرده‌اند. بر اساس آمار منتشر شده در کشورهای پیشرفته تمایل به خرید گوشی‌های همراه هوشمند ۹/ ۴ درصد کاهش داشته است، در صورتی که کاربران ساکن کشورهای در حال توسعه ۹/ ۹ درصد نسبت به سه ماهه دوم سال میلادی گذشته تمایل به خرید گوشی هوشمند داشته‌اند. در گزارش منتشر شده از جانب گارتنر، نام سامسونگ، هوآوی و Oppo در بین ۵ تولید‌کننده بزرگ گوشی‌های همراه جهان به چشم می‌خورد. از طرف دیگر اپل در این گزارش رشد خوبی نداشته و نسبت به سه ماهه دوم سال میلادی گذشته ۷/ ۷ درصد افت فروش جهانی داشته است. از قرار معلوم بیشترین افت فروش گوشی‌های اپل در کشور چین و کشورهای آسیایی صورت گرفته است، بد نیست بدانید در این مناطق جغرافیایی، اپل اصلا اوضاع خوبی را تجربه نمی‌کند و ۲۶ درصد کاهش فروش داشته است. از طرف دیگر آی‌فون در کشورهای آفریقایی و اروپای شرقی فروش بسیار خوبی داشته و شاهد رشد فروش ۹۵ درصدی بوده است.