روشن کردن مسدودکنندههای موبایلی ممنوع
ایسنا: استفاده گسترده از تلفنهای همراه و مشکلات ناشی از آن طی سالهای گذشته موجب شده در موارد متعدد ارگانها و سازمانهای مختلف به استفاده از جمرها (مسدودکننده تلفن همراه) روی خوش نشان دهند؛ هرچند که طبق اعلام سازمانهای مربوطه این کار غیرقانونی بوده و انجام آن نیازمند دریافت مجوز است. نوفهساز یا جَمِر (jammer) دستگاهی برای ایجاد نویز سفید در دامنه بالا است که برای حذف امواج موثر فرکانس بالا استفاده میشود. در اصطلاح تجاری به این دستگاه کورکننده آنتن موبایل یا مسدود کننده نیز اطلاق میشود.
ایسنا: استفاده گسترده از تلفنهای همراه و مشکلات ناشی از آن طی سالهای گذشته موجب شده در موارد متعدد ارگانها و سازمانهای مختلف به استفاده از جمرها (مسدودکننده تلفن همراه) روی خوش نشان دهند؛ هرچند که طبق اعلام سازمانهای مربوطه این کار غیرقانونی بوده و انجام آن نیازمند دریافت مجوز است. نوفهساز یا جَمِر (jammer) دستگاهی برای ایجاد نویز سفید در دامنه بالا است که برای حذف امواج موثر فرکانس بالا استفاده میشود. در اصطلاح تجاری به این دستگاه کورکننده آنتن موبایل یا مسدود کننده نیز اطلاق میشود. اما با وجود حجم گسترده استفاده از تلفنهای همراه ممکن است چنین دستگاهی در مراکز مختلفی از سینماها و رستورانها گرفته تا مراکز علمی و نظامی مورد استفاده قرار گیرد. البته بهطور غالب استفاده از این دستگاه در کشورهای مختلف زیاد مورد استقبال قرار نمیگیرد.
با توجه به مباحثی که در خصوص ارتباط این دستگاه با سلامت مردم و امنیت شبکه ارتباطی وجود دارد، در برخی کشورها ازجمله ایالات متحده استفاده گسترده و طولانیمدت جمرها ممنوع شده و دادگاه ایالتی میشیگان ۶ ماه تا سه سال زندان برای تولید و فروش این دستگاه در نظر گرفته است. طبق اطلاعات موجود روی ویکی پدیا، اتحادیه اروپا نیز انگلستان را بهعنوان تنها حمایتکننده از تولید جمر تحت فشار قرار داده و به این ترتیب تنها در چین تولید و فروش این دستگاه قانونی و با حمایت چند کشور دیگر ادامه دارد. اتحادیه جهانی مخابرات یا ITU نیز تولید و انتشار امواجی با فرکانس مورد استفاده در جمرها را ممنوع کرده است، با وجود این همچنان مسدودکنندهها در مدلهای مختلف برای اماکن و شرایط متفاوت عرضه میشوند و میتوانند دو باند GSM۹۰۰/ ۱۸۰۰ را مسدود کنند. سایز جمرها نیز گاهی به گونهای است که میتواند به راحتی داخل جیب قرار گیرد.
به این ترتیب به محض روشن شدن دستگاه، آنتندهی کلیه موبایلها (بسته به نوع دستگاه تا شعاعهای مختلف) قطع میشود و در این میان هرچه فاصله شما از دکل مخابراتی بیشتر باشد کارآیی دستگاه بیشتر میشود. به مجرد خاموش شدن دستگاه نیز مجددا آنتندهی تلفن همراه به حالت قبل برگشته و ارتباط بین موبایل و فرستنده امواج تلفن همراه دوباره برقرار میشود. اما در خصوص استفاده از این تجهیزات، تذکرات مختلفی از سوی سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی داده شده و بهطور کل استفاده از دستگاههای مسدودکننده تلفن همراه عملی غیرقانونی عنوان شده است؛ به نحوی که به گفته معاون نظارت و اعمال مقررات رگولاتوری، استفاده از مسدودکنندههای تلفن همراه، فقط با دریافت مجوز از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی مجاز است.
حسین فلاح جوشقانی تاکید کرد: ضوابط فنی و مقررات مسدودکنندههای تلفن همراه، از سال ۱۳۸۸ در کشور لازمالاجرا بوده و براساس این ضوابط، استفاده از مسدودکنندههای تلفن همراه تنها درصورت دریافت مجوز از رگولاتوری و فقط در موارد مشخص شده در این مصوبه مجاز است. وی افزود: عمده مسدودکنندههای غیرمجاز دارای توان تشعشعی بالاتر از حد استاندارد هستند که علاوهبر آسیب رساندن به شبکههای ارتباطی و اختلال در خدماترسانی به مردم، سلامت افرادی را که در معرض امواج این تجهیزات قرار میگیرند، به خطر میاندازند. معاون نظارت و اعمال مقررات رگولاتوری درباره پیامدهای استفاده از تجهیزات مسدودکننده تلفن همراه افزود: در برخورد با کسانی که بدون مجوز از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از مسدودکنندههای تلفن همراه (jammer) استفاده کرده و در شبکه رادیویی اپراتورهای تلفن همراه اختلال ایجاد میکنند، دستگاههای غیرمجاز آنان جمعآوری شده و به صورت قانونی با آنان برخورد میشود.
ارسال نظر