ایده یک استارتآپ بریتانیایی
ابداع سیستم آدرس دهی جدید در جهان
دنیای اقتصاد: استارتآپ بریتانیایی با عنوان What۳Words در اقدامی قابل توجه، ترکیبی شامل سه کلمه را به هر ترکیب مساحتی ۳ متر در ۳ متر روی کره زمین اختصاص داده است. در حال حاضر تنها یک کشور یعنی مغولستان این سیستم را به رسمیت شناخته است. به این ترتیب از ماه آینده اگر بخواهید نامه یا بستهای را به این آدرس گیرنده سه کلمهای engine. doors. cubs در مغولستان بفرستید میتوانید مطمئن باشید که بسته شما دقیقا به یک آدرس مشخص در این کشور ارسال خواهد شد. همچنین حتی برای کشوری مانند ایران هم ترکیب سهکلمه Informed.
دنیای اقتصاد: استارتآپ بریتانیایی با عنوان What۳Words در اقدامی قابل توجه، ترکیبی شامل سه کلمه را به هر ترکیب مساحتی ۳ متر در ۳ متر روی کره زمین اختصاص داده است. در حال حاضر تنها یک کشور یعنی مغولستان این سیستم را به رسمیت شناخته است. به این ترتیب از ماه آینده اگر بخواهید نامه یا بستهای را به این آدرس گیرنده سه کلمهای engine.doors.cubs در مغولستان بفرستید میتوانید مطمئن باشید که بسته شما دقیقا به یک آدرس مشخص در این کشور ارسال خواهد شد. همچنین حتی برای کشوری مانند ایران هم ترکیب سهکلمه Informed.overhead.install هم اشاره به وزارت ارتباطات دارد یا tanked.original.crush شما را به پارک شهر میرساند. البته فعلا هیچ سیستم پستی برای ایران این نوع آدرسدهی را به رسمیت نمیشناسد.
هر چند هم اکنون شیوههای مختلفی برای آدرسدهی به نقاط مختلف جهان وجود دارد اما این استارتآپ راه حل جدیدی ارائه داده تا از میزان مشکلات فعلی بکاهد. به گفته مسوولان این استارتآپ، در حدود ۷۵ درصد از جهان (۱۳۵ کشور) با مشکلات مختلف ایجاد شده در پرتو استفاده از سیستم آدرسدهی متناقض، پیچیده و حتی در برخی موارد ناکافی دستوپنجه نرم میکنند. این آمار به آن معنا خواهد بود که در حدود ۴ میلیارد نفر از جمعیت جهان، بهطور نامرئی به زندگی خود ادامه میدهند، قادر به گزارش جرائم صورت گرفته بر علیه خود نیستند، امکان دریافت کمکهای بشر دوستانه را ندارند و بهطور کلی از آنجایی که هیچ راهی برای برقراری ارتباط با آنها وجود ندارد نمیتوانند از حقوق شهروندی برخوردار شوند. بهعنوان مثال، امکان یافتن، رهگیری و تعمیر تجهیزات آبرسانی در نقاط دوردست وجود ندارد یا مدارس، کمپهای پناهندگان و دیگر تجهیزات غیررسمی هیچ آدرس مشخص و دقیقی ندارند.
در این راستا، مغولستان اولین کشوری خواهد بود که بهطور رسمی از این راهکار در سیستم پستی خود استفاده خواهد کرد. با این وجود شما نیز میتوانید با مراجعه به آدرس https:/ / map.what۳words.com/ و تایپ آدرس مکان مورد نظر خود، ترکیب سهکلمهای اختصاص داده شده به آن را مشاهده کنید. این وبسایت از کلماتی متشکل از ۴ تا ۱۸-۱۷ حرف استفاده میکند و الفاظ نامناسب نیز از این مجموعه حذف شدهاند. در نظر داشته باشید که با توجه به مساحت منزل یا مکان مورد نظر شما، ممکن است بیش از یک ترکیب سهکلمهای به آدرس آن اختصاص داده شده باشد. ایده راهاندازی این استارت آپ زمانی به ذهن Chris Sheldrick، موسس آن خطور کرد که او مدیریت آژانسی فعال در زمینه رزرو سالن اجرا برای موسیقیدانان را برعهده داشت. او با یادآوری این خاطره میگوید: «ما سازماندهی موسیقیدانان و اعزام آنها را به سالنهای اجرای بزرگ در دستور کار داشتیم. به این ترتیب، کدپستی این سالنها را در اختیار موسیقیدانان قرار میدادیم تا به محل یادشده مراجعه کنند اما نکته قابل توجه اینکه آنها اغلب نمیتوانستند موقعیت مکانی دقیق سالنها را به درستی و در زمان کم پیدا کنند.»
اگرچه راهکار جایگزین یعنی استفاده از GPS میتوانست بهعنوان ابزاری موثر مشکل پیدانکردن کدهای پستی را مرتفع کند، اما نوشتن سریع رشتهای از اعداد میتوانست باعث بروز خطاهای انسانی شود. دیدگاه Sheldrick برای حل این مشکل، ایجاد سیستم هماهنگی بود که خلاقیت بیشتری در آن بهکار بسته شده و در عین حال کاربرپسند باشد. او تصمیم به تقسیم نقشه موقعیتهای مختلف مکانی به قطعات سه متر در سه متر گرفت و همانگونه که عنوان شد، از ترکیبهای سه کلمهای بهعنوان کد فعال در سیستم موقعیتیابی جدید بهره گرفت. Sheldrick توضیحات مبسوطی را درخصوص پروژههای در دست اقدام این استارتآپ ارائه کرده که بهعنوان نمونه میتوان به ادغام سرویسهای What۳words در نرمافزار همراه BlueLight اشاره کرد. او در این خصوص میگوید: «وقتی شخص گرفتار در موقعیتهای اضطراری به کمک نیاز دارد، این امکان وجود دارد که به علت ترس یا اضطراب توانایی استفاده از سیستم موقعیت یابی GPS را از دست بدهد. ما با ادغام سرویسهای خود در BlueLight این امکان را فراهم کردهایم تا همزمان با تماس فرد نیازمندِ کمک با نهادهای کمکرسان، آدرس سهکلمهای او پیش روی نیروهای امدادی قرارگیرد.»
مدل کسب و کار: ساختار فعالیت What۳Words به این صورت است که به جای تلاش برای بازاریابی و رساندن محصول به دست مشتری نهایی، توافقاتی را با شرکای فعال نظیر BlueLight یا شرکت Navmii (که در زمینه ارائه خدمات مسیریابی ماهوارهای فعالیت دارد) منعقد کرده تا سرویسهای خود را در خدمات ارائه شده از سوی این شرکتها ادغام کند. علاوه بر مسیریابی، این سیستم در تحقیقات، محاسبات مساحتی، نقشهبرداری و برچسبگذاری نیز قابل استفاده است. اگرچه این شرکت هنوز اطلاعات دقیق مربوط به تعداد کاربران خود را منتشر نکرده، اما به گفته Sheldrick این سیستم در حال حاضر در بیش از ۱۷۰ کشور جهان مورد استفاده قرار میگیرد. این شرکت عنوان برترین استارتآپ تلفن همراه را در کنگره جهانی موبایل از آن خود کرده و سرمایه ۵/ ۳ میلیون دلاری را از سرمایهگذاران مطرحی مانند بازوی سرمایهگذاری اینتل و شرکت سرمایهگذاری Horizon جذب کرده است.
ارسال نظر