در کامپیوتکس ۲۰۱۶ رونمایی شد
پردازنده گرافیکی جدید از ARM
آی تی ایران: شرکت ARM در کامپیوتکس ۲۰۱۶ که درحال برگزاری است، محصول جدیدی را به مجموعه پردازندههای گرافیکی سری Mali اضافه کرد. پردازنده گرافیکی جدید Mali G۷۱ محصول جدید ARM برپایه طراحی سطح بالایی است که از توان کافی بهمنظور استفاده در گوشیهای همراه یا حتی لپتاپها بهره میبرد. بد نیست بدانید در سال ۲۰۱۱ میلادی، ۵۰ میلیون تراشه بهرهمند از پردازنده گرافیکی Mali به فروش رسید که این رقم در سال ۲۰۱۵ میلادی به ۷۵۰ میلیون افزایش یافت. نکته جالب توجه اینکه ۷۵ درصد از تلویزیونها، ۵۰ درصد از تبلتها و ۴۰ درصد از گوشیهای هوشمند در بازار از تراشههای ARM استفاده میکنند.
آی تی ایران: شرکت ARM در کامپیوتکس ۲۰۱۶ که درحال برگزاری است، محصول جدیدی را به مجموعه پردازندههای گرافیکی سری Mali اضافه کرد. پردازنده گرافیکی جدید Mali G۷۱ محصول جدید ARM برپایه طراحی سطح بالایی است که از توان کافی بهمنظور استفاده در گوشیهای همراه یا حتی لپتاپها بهره میبرد. بد نیست بدانید در سال ۲۰۱۱ میلادی، ۵۰ میلیون تراشه بهرهمند از پردازنده گرافیکی Mali به فروش رسید که این رقم در سال ۲۰۱۵ میلادی به ۷۵۰ میلیون افزایش یافت. نکته جالب توجه اینکه ۷۵ درصد از تلویزیونها، ۵۰ درصد از تبلتها و ۴۰ درصد از گوشیهای هوشمند در بازار از تراشههای ARM استفاده میکنند. همانطور که میدانید، در بازار گوشیهای هوشمند، کوالکام و اپل سهم بالایی از بازار را به طراحیهای خود اختصاص دادهاند.
در بطن این بهروزرسانی سختافزاری، معماری جدیدی به نام Bifrost نهفته است که برمبنای خبرهای منتشر شده از سوی ARM، بهینهسازی مصرف انرژی و بهبود عملکرد (۲۰ درصد افزایش عملکرد به ازای هر وات مصرفی و ۴۰ درصد افزایش عملکرد به ازای هر میلیمتر مربع مساحت تراشه) را به همراه خواهد داشت و در عین حال تبادل داخلی اطلاعات میان CPU و GPU نیز با بهبود ۲۰ درصدی پهنای باند روبهرو شده است. علاوهبر موارد یادشده، پشتیبانی از Vulkan API به عنوان رابط برنامهنویسی قدرتمند موجود در بازار نیز (در مقایسه با Mali T۸۸۰) به مراتب پتانسیل بهبود کارآیی این تراشه را افزایش خواهد داد. ARM معتقد است با این ترکیب جدید، کامپایلرها نیز شرایط بهتری بهمنظور بهینهسازی دادهها خواهند داشت. قابلیت Index-driven Vertex Shading نیز به جلوگیری از محاسبات زائد کمک خواهد کرد و در نهایت شاهد قابلیت Wire Light Pipeline خواهیم بود که هنوز توضیحات کاملی از عملکرد آن منتشر نشده است.
اگرچه باید منتظر ماند تا در اواخر سالجاری میلادی یا اوایل سال ۲۰۱۷ میلادی عملکرد این محصول جدید ARM را بهطور رسمی مشاهده کنیم اما ARM تضمین کرده که Mali G۷۱ عملکردی در حد پردازندههای گرافیکی مورد استفاده در رایانههای شخصی نظیر مدل GeForce ۹۴۰M را به همراه کاهش توان مصرفی به نمایش خواهد گذاشت. اطلاعات منتشر شده از سوی ARM همچنین حکایت از آن دارد که G۷۱ با هدف بهبود عملکرد در حوزه تکنولوژی واقعیت مجازی، طراحی و تولید شده است. این محصول از نرخ تازهسازی صفحهنمایش تا مقدار ۱۲۰ هرتز پشتیبانی میکند و تاخیر خط لوله گرافیکی ۴ میلیثانیهای را به همراه خواهد داشت. با این تفاسیر باید منتظر ماند و دید برنامههای ویژه دستگاههای همراه که برپایه واقعیت مجازی عرضه خواهند شد چگونه از این تاخیر کم در G۷۱ بهره خواهند برد. در نهایت به این نکته نیز اشاره کنیم که G۷۱ از صفحهنمایشهای ۴K و Antialiasing تا ۴ برابر سریعتر از نسخههای معمولی بهره میبرد که این امر راهکاری ویژه برای صاف کردن پیکسلهای قابل مشاهده در جهت جلوگیری از نمایش پیکسل پیکسلی تصاویر است.
ارسال نظر