در انتظار کنسول واقعیت مجازی جدید سونی
آنچه درباره PlayStation VR باید بدانید
آی تی ایران: بدون شک پلیاستیشن VR را باید اولین تلاش جدی سونی برای ورود به بازار محصولات تولیدی برپایه تکنولوژی واقعیت مجازی به حساب آورد. تلاشی که پس از حضور نصفه و نیمه این شرکت در این سطح از بازار (البته در قالب تولید محصولاتی متمایز یعنی تلویزیونهای سهبعدی) حالا قرار است روند جدیتری به خود بگیرد. این شرکت ژاپنی سالها است که سرگرم طراحی هدست واقعیت مجازی PlayStation VR بوده و در این راه از تکنولوژی PlayStation Move نیز بهعنوان مکانیزم رهگیری حرکتی برای هدست خود بهره گرفته است.
آی تی ایران: بدون شک پلیاستیشن VR را باید اولین تلاش جدی سونی برای ورود به بازار محصولات تولیدی برپایه تکنولوژی واقعیت مجازی به حساب آورد. تلاشی که پس از حضور نصفه و نیمه این شرکت در این سطح از بازار (البته در قالب تولید محصولاتی متمایز یعنی تلویزیونهای سهبعدی) حالا قرار است روند جدیتری به خود بگیرد. این شرکت ژاپنی سالها است که سرگرم طراحی هدست واقعیت مجازی PlayStation VR بوده و در این راه از تکنولوژی PlayStation Move نیز بهعنوان مکانیزم رهگیری حرکتی برای هدست خود بهره گرفته است. در حال حاضر و پس از تولید نسخههای اولیه این محصول، سونی خود را برای رونمایی از محصول نهایی و البته عرضه عناوین جدید بازیهای ویدئویی و احتمالا کنسول قدرتمندتر پلیاستیشن ۵/ ۴ آماده میکند.
مطمئنا با عرضه محصول نهایی و قرارگرفتن نام آن در کنار Oculus Rift و HTC Vive کاربران با انتخابهای متنوعتری روبهرو خواهند شد. با این تفاسیر بد نیست نیم نگاهی داشته باشیم به اطلاعاتی که در حال حاضر از محصول جدید سونی در اختیار داریم تا در نهایت با دیدی بازتر امکان تصمیمگیری برای خرید فراهم شود. بنابر اعلام رسمی شرکت سونی، PlayStation VR در ابتدای عرضه به بازار، ۳۵۰ دلار قیمت خواهد داشت تا به نوعی ادعای سونی مبنی بر برابری قیمت این هدست با یک کنسول ویژه بازیهای ویدئویی به اثبات برسد. قیمت ۳۵۰ دلار دقیقا مشابه با قیمتی است که روی پلیاستیشن ۴ در بدو عرضه آن به بازار در سال ۲۰۱۳ میلادی برچسب خورده بود. درصورت عرضه پلیاستیشن ۵/ ۴ در ماه اکتبر، احتمالا میتوانید یک کنسول جدید پلیاستیشن ۴ و پلیاستیشن ویآر را با قیمتی برابر با یک هدست HTC Vive خریداری کنید.
زمان عرضه
در خلال برگزاری کنفرانس توسعهدهندگان بازیهای ویدئویی در سانفرانسیسکو، شرکت سونی رسما اعلام کرد عرضه جهانی PlayStation VR از ماه اکتبر آغاز خواهد شد. هنوز تاریخ دقیقتری از زمان عرضه این هدست به بازار اعلام نشده اما احتمالا خبرهای کاملتر را در کنفرانس E۳ که در ماه ژوئن برگزار میشود خواهیم شنید.
بازیهای ویدئویی ویژه
همزمان با عرضه پلیاستیشن ویآر، ۵۰ عنوان ویژه نیز برای خرید کاربران مهیا خواهد شد. سونی در رویدادهای گذشته از همکاری خود با بیش از ۲۳۰ توسعهدهنده نرمافزاری از سراسر جهان خبر داده تا بتواند عناوین جذابی را برای پلیاستیشن ویآر فراهم کند. اگرچه هنوز از کیفیت این عناوین اطلاعاتی در دست نیست اما حداقل از تنوع بالای عناوین موجود اطمینان داریم.
تعامل با رایانههای شخصی
در حال حاضر هماهنگی پلیاستیشن ویآر با پلیاستیشن ۴ و کنسول احتمالی پلیاستیشن ۵/ ۴ قطعی شده اما ماسایاسو ایتو مدیر ارشد سونی امکان عرضه نسخه ویژهای از این هدست که امکان تعامل آن با رایانههای شخصی وجود داشته باشد را نیز رد نکرده است. ایتو در مصاحبه با روزنامه ژاپنی نیککی در خصوص چشمانداز هدست واقعیت مجازی این شرکت، اینچنین عنوان کرده است: «از آنجا که تعداد زیادی از قطعات پلیاستیشن ۴ با آنچه در رایانههای شخصی وجود دارد مشترک است، احتمال عرضه PlayStation VR برای رایانههای شخصی نیز وجود دارد. در حال حاضر تمرکز ما روی بازیهای ویدئویی بوده اما به دنبال توسعه دامنه استفاده از این هدست در حوزههای دیگر نیز هستیم.»
هدستی از نسل آینده
پلیاستیشن ویآر با بهرهگیری از لبه پیشآمده خمیده، سیستم رهگیری موقعیتی مجهز به چراغهای LED و هدبند منحصربهفرد برای راحتی هر چه بیشتر کاربر، تمامی انتظارات شما از هدستی متعلق به نسل آینده را برآورده میکند. بدون شک طراحی فوقالعاده این محصول سونی، هدست Oculus Rift و HTC Vive را به چالش خواهد کشید.
بدون بهرهگیری از هدفونهای ارتعاش استخوانی
شایعات اولیه در خصوص مشخصات پلیاستیشن ویآر از این حکایت داشت که سونی با حذف هدفونها، از تکنولوژی ویژه هدایت صدا از طریق ایجاد ارتعاش در استخوان که در هدبند تعبیه خواهد شد، بهره خواهد برد. با وجود این، آنچه در محصول نهایی مشاهده خواهید کرد بهرهگیری از هدفونهای استاندارد خواهد بود. علاوهبر این میتوانید خروجی صدا را از تلویزیون دریافت کنید تا کیفیت به مراتب بهتری را شاهد باشید.
مشخصات سختافزاری
یکی از دلایل قیمت پایینتر هدست واقعیت مجازی سونی در مقابل دیگر محصولات بازار، بهرهمندی آن از مشخصات سختافزاری پایینتر است. بر خلاف هدستهای Vive و Rift که از رزولوشن ۱۰۸۰ در ۱۲۰۰ پیکسل برای هر چشم بهره میبرند، محصول تولیدی سونی از صفحهنمایشهای OLED دوقلو با رزولوشن تمام اچدی یا همان ۱۰۸۰p (رزولوشن ۹۶۰ در۱۰۸۰ پیکسل برای هر چشم) و میدان دید ۹۰ درجهای (در مقایسه با میدان دید ۱۰۰درجهای در محصول اچتیسی و اوکیولس) بهره میبرد. اگرچه هدست واقعیت مجازی اچتیسی از بالاترین نرخ رفرش یعنی ۱۲۰ هرتز بهره میبرد اما اکثر بازیها بهطور پیشفرض از چنین سرعتی پشتیبانی نمیکنند.
جعبه رازآلود
برخلاف شایعات اولیه در خصوص بهرهمندی محصول سونی از جعبهای که میتواند جادویی سیاه را برای بهرهگیری از هدست واقعیت مجازی روی پلیاستیشن ۴ پیش روی کاربران قرار دهد اما این موضوع به هیچ وجه واقعیت نخواهد داشت. در واقع تمام آنچه جعبه کوچک پلیاستیشن ویآر انجام میدهد، کمک به برطرف شدن مشکلات و موانع موجود در جهت انتقال تصاویر هدست واقعیت مجازی به تلویزیون در جهت نمایش محتویات ویدئویی با استانداردهای معمول و تنظیم صدا بهمنظور هماهنگسازی هرچه بیشتر با محیطهای واقعیت مجازی است.
حیات مجدد PlayStation Move
برخلاف تصور بسیاری مبنی بر شکست PlayStation Move، این تکنولوژی بار دیگر و در قالب محصول جدید سونی به بازار باز خواهد گشت. اگرچه کنترلرهای دوالشاک ۴ بهعنوان ابزار اولیه ورودی در اکثر بازیها مورد استفاده قرار میگیرند اما PlayStation Move با اکثر عناوین موجود، بهویژه مواردی که در بهبود تجربه کاربری برپایه واقعیت مجازی تاثیرگذار هستند سازگاری کاملی خواهد داشت.
ارسال نظر