به بهانه دهمین سالروز تولد
۱۰ واقعیت درباره توییتر
دنیای اقتصاد: توییتر در حال حاضر با نگرانیها و انتقادهای گوناگونی درخصوص آینده سرویسدهی خود به کاربران دست و پنجه نرم میکند. با این حال اما این غول چندرسانهای فعال در حوزه شبکههای اجتماعی، با قابلیتهای ویژه ارسال پیامهای کوتاه در جایگاه کنونی هم، داشتههای زیادی دارد که جشنگرفتن دهمین سالروز تولدش را دلچسب میکند.
توییتر که اکنون دامنه فعالیت آن از ارائه راهکاری ساده در حوزه شبکه اجتماعی فراتر رفته، به بلندگویی برای برقراری ارتباط میان افراد مشهور و طرفدارانشان تبدیل شده و ابزارهایی بهمنظور استفاده در فرآیند راهاندازی و مدیریت حرکتهای اجتماعی و نقادانه را پیش روی کاربران قرار داده است.
دنیای اقتصاد: توییتر در حال حاضر با نگرانیها و انتقادهای گوناگونی درخصوص آینده سرویسدهی خود به کاربران دست و پنجه نرم میکند. با این حال اما این غول چندرسانهای فعال در حوزه شبکههای اجتماعی، با قابلیتهای ویژه ارسال پیامهای کوتاه در جایگاه کنونی هم، داشتههای زیادی دارد که جشنگرفتن دهمین سالروز تولدش را دلچسب میکند.
توییتر که اکنون دامنه فعالیت آن از ارائه راهکاری ساده در حوزه شبکه اجتماعی فراتر رفته، به بلندگویی برای برقراری ارتباط میان افراد مشهور و طرفدارانشان تبدیل شده و ابزارهایی بهمنظور استفاده در فرآیند راهاندازی و مدیریت حرکتهای اجتماعی و نقادانه را پیش روی کاربران قرار داده است. علاوهبر این، این غول دنیای ارتباطات به منبعی برای انتشار خلاصه اخبار و سرخطهای مهم روز در دنیای خبر نیز تبدیل شده است. چندی پیش یعنی ۲۱ مارس (۲ فروردین) دهمین سالروز راهاندازی این شبکه اجتماعی بود. به همین منظور مسوولان این شرکت در متن ویژهای که روی سایت این شرکت قرار گرفته بود، از برگزاری جشن بهطور همزمان در دفاتر این شرکت در سراسر جهان خبر دادند. این خبر در قالب متنی با مضمون زیر انتشار یافته بود:«همزمان با رسیدن به این جایگاه ویژه، از شما میخواهیم تا این روز را جشن بگیرید. با آغاز بیست و یکم ماه مارس، تمامی دفاتر ما در سراسر جهان قدردانی و تشکر خود را از کاربران اعلام خواهند کرد. خوشحالیم که امکان جشنگرفتن چنین روزی در کنار شما میسر شده است.»با این مقدمه کوتاه به مناسبت دهمین سالگرد راهاندازی شبکه محبوب توییتر، در ادامه نگاهی خواهیم داشت به ۱۰ خاطره بهیادماندنی که به صفحات شاخص در دوران حیات باشکوه این شبکه اجتماعی تبدیل شدهاند.
اولین توییت تاریخ
اولین توییت منتشر شده در شبکه توییتر توسط موسس و مدیرعامل سابق و فعلی این شرکت، جک دروسی پیش روی کاربران قرارگرفت. این توییت با مضمون «just setting up my twittr» در تاریخ ۲۱ ماه مارس سال ۲۰۰۶ میلادی در این شبکه اجتماعی قرارگرفت.
از twittr تا twitter
در ابتدای راهاندازی این شبکه اجتماعی از عنوان twittr برای آن استفاده میشد. البته این نامگذاری مربوط به دوران Web ۲.۰ و زمانی بود که کاربران تصور میکردند حذف حروف صدادار از عناوین و اسامی مختلف، جذابیت خاصی دارد.
درآمدهای چشمگیر
بدنیست بدانید میزان درآمد توییتر از ۳/ ۲۸ میلیون دلار در سال ۲۰۱۰ به رقم باورنکردنی ۲۲/ ۲ میلیارد دلار در ۲۰۱۵ رسیده است. توییتر در این راه با مشکلات و موانع زیادی دست و پنجه نرم کرده، اما بهنظر میرسد رویارویی با این مشکلات، برای مدیران و مسوولان این شرکت، نتیجه شیرینی را به همراه داشته است. با این وجود زود قضاوت نکنید و ادامه مطلب را در خصوص هزینههای این شرکت هم بخوانید.
هزینههای چشمگیر
در طول ۱۰ سال فعالیت در سطح اول حوزه شبکههای اجتماعی، توییتر ۰۹/ ۲ میلیارد دلار (تا دسامبر ۲۰۱۵) از درآمد خود را از دست داده است. با نگاه به چشمانداز نهچندان روشن این شرکت در سالهای پیش رو، مسوولان توییتر باید امیدوار باشند این رقم از مقدار کنونی فراتر نرود.
حلقه تکراری مدیران عامل
در طول حیات باشکوه خود، توییتر سه مدیرعامل را در طول مدت ۱۰ سال، به خود دیده است. جکدروسی، ایوان ویلیامز، دیک کوستولو و مجددا جک دروسی سکانداران توییتر در هدایت آن به سمت مقصد کنونی بودهاند.
اشتغالزایی توییتر
در پایان ماه دسامبر سال ۲۰۱۵، تعداد کارکنان تمام وقت توییتر ۳۹۰۰ نفر عنوان شده است. این شرکت در طول پنج سال گذشته۳۷۰۰ نفر را به استخدام خود درآورده است. این در حالی است که در پنج سال اول حضور این شرکت در حوزه شبکههای اجتماعی تنها ۲۰۰ نفر به فعالیت در این شرکت مشغول بودند.
بیشترین آمار ریتوییت و لایک
تصویری سلفی که از مراسم اسکار در ماه مارس ۲۰۱۴ توسط Ellen DeGeneres مجری مشهور منتشر شد همچنان بیشترین آمار ریتوییت (بازتوییت!) و لایک در توییتر را به خود دیده است.
انتخاب نام
Noah Glass از تیم پایهگذار توییتر، این عنوان را درحالیکه در قسمت tw دیکشنری در حال جستوجو بود بهطور کاملا اتفاقی برای آن انتخاب کرد.
پیشنهاد خریدی که نهایی نشد
در ماه نوامبر سال ۲۰۰۸، شرکت فیسبوک رقم ۵۰۰ میلیون دلار را برای خرید توییتر پیشنهاد داد که در زمان خود، پیشنهاد چشمگیری بود، اما فرآیند فروش با مخالفت مدیران این شرکت روبهرو شد و البته بدنیست بدانید در موقعیت کنونی ارزش توییتر به ۷/ ۱۱ میلیارد دلار رسیده است (ارزش فعلی فیسبوک، ۳/ ۳۶ میلیارد دلار عنوان شده است).
ارسال نظر