رواج مهاجرت کاربران اینترنت موبایل از ۳G به ۴G
در این میان اپراتور اول از امکان دسترسی به خدمات نسل ۴ در بیش از ۳۰ شهر کشور خبر میدهد. بنا بر اعلام همراه اول، در این شهرها مشترکان میتوانند با مراجعه به تمام مراکز خدمات ارتباطی شامل دفاتر پیشخوان، دفاتر تلفن ثابت، دفاتر و فروشگاههای همراه اول نسبت به تبدیل سیمکارتهای خود به سیمکارت نسل ۴ اقدام کنند. هزینه در نظر گرفته شده برای تعویض سیمکارت نیز در سیمکارتهای دائمی همراه اول ۵هزار تومان و در سیمکارتهای اعتباری ۷هزار تومان است.
اپراتور دوم نیز از ابتدای اسفندماه امکان ارتقای غیرحضوری سیمکارت معمولی به سیمکارت نسل چهار را از طریق شمارهگیری کدهای دستوری فراهم کرده است. به این ترتیب مشترکان ایرانسل که قصد تعویض سیمکارت خود به سیمکارت یوسیم دارند، میتوانند بدون نیاز به مراجعه به مراکز خدمات ایرانسل، کد دستوری #۱*۲*۱۰*۵۵۵* (ستاره ۵۵۵ ستاره ۱۰ ستاره ۲ ستاره ۱ مربع) را از خط ایرانسل خود شمارهگیری کرده و با تکمیل اطلاعات درخواستی، سیمکارت جدید را در نشانی مورد نظر تحویل بگیرند. برای فعالسازی سیمکارت جدید، لازم است مشترکان پس از دریافت سیمکارت، کد دستوری #۲*۲*۱۰*۵۵۵* (ستاره ۵۵۵ ستاره ۱۰ ستاره ۲ ستاره ۱ مربع) را مجددا از همان سیمکارتی که با آن درخواست تعویض دادهاند شمارهگیری کنند تا سیمکارت جدید فعال شود. هزینه استفاده از این سرویس برای متقاضیان در حال حاضر ۱۱هزار تومان است. بنا بر اعلام اپراتور دوم، در حال حاضر بیش از ۱۷۰ شهر، تحت پوشش خدمات ۴G/ LTE ایرانسل قرار دارند.
اما اپراتور سوم که تا چندی پیش به عنوان ارائه کننده انحصاری نسل سه در کشور فعالیت داشت سیمکارتهای خود را به گونهای طراحی کرده که بهطور همزمان امکان اتصال به نسل چهار را هم دارند. به این ترتیب مشترکان رایتل در صورت در اختیار داشتن دستگاههای پشتیبانی کننده نسل چهار و در صورتی که در نقاط تحت پوشش شبکه ۴G رایتل باشند میتوانند بدون تغییر سیمکارت و تنها از طریق ایجاد تغییرات لازم در تنظیمات دستگاه خود به استفاده از خدمات نسل چهار ارتباطی بپردازند. درحال حاضر اپراتور سوم در بیش از ۲۰ شهر کشور پوشش ۴G دارد.
درباره اینکه اینترنت نسل چهار موبایل چه تفاوتی با نسل سه دارد نیز میتوان پیش از همه به سرعت دانلود و آپلود و دسترسی به اینترنت در این دو نسل اشاره کرد. با استفاده از خدمات ۴G امکان استفاده از برنامههای کاربردی و محصولات مبتنی بر اینترنت با سهولت و کیفیت بهتری فراهم خواهد شد؛ به گونهای که با بهرهمندی از پهنای باند چند برابر اینترنت نسلهای دیگر، چند کاربر میتوانند بهطور همزمان از حساب اینترنت یک خط استفاده کنند. در واقع ۴G چهارمین نسل شبکه تلفن همراه است که در نقاط تحت پوشش امکان تبادل داده با سرعتهای بالا را میدهد. این نسل که در سالهای اخیر در دنیا جایگزین نسل سوم شده، مهیاکننده سرعت و پهنای باند بسیار بالا برای دسترسی به اینترنت و انتقال دیتا است که علاوهبر گوشی تلفن همراه میتوان با استفاده از مودمهای نسل ۴ سرعت آن را در لپتاپهای دارای مودم وایرلس USB، گوشیهای هوشمند و... نیز مورد استفاده قرار داد.
از نظر سرعت نیز اکنون سرعت دانلود در شبکه نسل دورقمی بین ۱۰ تا ۱۳۰ کیلوبیت است که این رقم در شبکه نسل سه به یک تا پنج مگابیت بر ثانیه و در شبکه نسل چهار به حدود ۱۰ تا ۴۰ مگابیت بر ثانیه میرسد. سرعت آپلود نیز در شبکه نسل دورقمی مابین هشت تا ۱۳۰ کیلوبیت بر ثانیه، در نسل سه بین ۲۰۰ تا ۵۰۰ کیلوبیت بر ثانیه و در نسل چهار رقمی بین یک تا ۱۵ مگابیت بر ثانیه خواهد بود. البته برای بهره مندی از خدمات نسل ۴ لازم است مقدماتی هم فراهم شود که از جمله این مقدمات استفاده از گوشیهایی است که قابلیت پشتیبانی از خدمات این نسل را داشته یا به اصطلاح ۴G را پوشش میدهند. همچنین لازم است سیمکارت شما نیز به سیمکارت نسل ۴ تبدیل شود.
ارسال نظر