نقشه فیسبوکی به کمک هوش مصنوعی
فارنت: ماموریت فیسبوک مبنی بر آنلاین کردن تمام دنیا باعث به دست آوردن سود غیرمنتظرهای برای این شرکت شده است. آزمایشگاه اتصالات آن از تکنولوژی شناسایی عکس برای ساخت نقشههای تراکم جمعیتی استفاده کرده است که بسیار دقیقتر (با دقت ۱۰ متری) از دادههای قبلی هستند. در نقشههای قبلی، نمونهها به صورت حبابهای کوچکی نشان داده میشدند، اما حالا فیسبوک میتواند محلههای مختلف را با جزئیات بیشتری نشان بدهد. راه رسیدن به این هدف تغییر دادن سیستم عصبی فعلی این غول اینترنت بود تا بتواند وجود ساختمانها را در تصاویر ماهوارهای به سرعت تشخیص دهد.
فارنت: ماموریت فیسبوک مبنی بر آنلاین کردن تمام دنیا باعث به دست آوردن سود غیرمنتظرهای برای این شرکت شده است. آزمایشگاه اتصالات آن از تکنولوژی شناسایی عکس برای ساخت نقشههای تراکم جمعیتی استفاده کرده است که بسیار دقیقتر (با دقت 10 متری) از دادههای قبلی هستند. در نقشههای قبلی، نمونهها به صورت حبابهای کوچکی نشان داده میشدند، اما حالا فیسبوک میتواند محلههای مختلف را با جزئیات بیشتری نشان بدهد. راه رسیدن به این هدف تغییر دادن سیستم عصبی فعلی این غول اینترنت بود تا بتواند وجود ساختمانها را در تصاویر ماهوارهای به سرعت تشخیص دهد. فیسبوک بهجای نقشهبرداری از هر گوشه کره زمین، کافی بود شبکه خود را با 8 هزار عکس تمرین دهد و بعد هم آن را برای شناسایی قسمتهای بیشتر آزاد بگذارد.
این تلاش چندان هم نوعدوستانه نیست. نقشههایی با جزئیات بالاتر به فیسبوک در پیدا کردن مکانهایی که به اینترنت قوییتری نیاز دارند و اینکه استفاده از چه تکنولوژی (مثل استفاده از پهپادها برای تامین دسترسی به اینترنت) بهترین پاسخگویی را دارد، کمک خواهد کرد، همچنین میتواند به بهبود دستهبندی پاسخهای اورژانسی کمک کند. با اینوجود، شبکه اجتماعی مذکور اطلاعات را تنها برای خودش جمع نمیکند. فیسبوک در حال همکاری با دانشگاه کلمبیا برای ساخت پایگاه دادهای عمومی است که تا پایان سال جاری میلادی برای استفاده آماده خواهد بود. کسبوکارها، دولتها، دانشمندان و افراد کنجکاو میتوانند به کمک این پایگاه داده عمومی درباره مکانهایی که مردم در آنها زندگی میکنند، اطلاعات بیشتری به دست بیاورند.
ارسال نظر