دنیای اقتصاد: موبایل‌های هوشمند در این سال‌ها همیشه در دسته پرفروش‌ترین محصولات دیجیتال شخصی بوده‌اند و بازار داغ و پررونقی داشته‌اند. جدیدترین گزارش منتشرشده از سوی موسسه تحقیقاتی گارتنر در این مورد نشان می‌دهد که فروش جهانی انواع موبایل‌های هوشمند در فصل چهارم سال ۲۰۱۵ به ۴۰۳ میلیون دستگاه رسیده که این میزان در مقایسه با فروش این محصولات در فصل چهارم سال ۲۰۱۴ رشد سالانه ۷/ ۹ درصدی داشته است. با این حال این کمترین نرخ رشد سالانه بازار موبایل‌های هوشمند از سال ۲۰۰۸ تا به حال بوده است.

میزان فروش جهانی موبایل‌های هوشمند در کل سال ۲۰۱۵ به ۴/ ۱ میلیارد دستگاه رسیده است که این میزان نسبت به سال ۲۰۱۴ رشد سالانه ۴/ ۱۴ درصدی داشته است. «آنشول گوپتاک» یکی از کارشناسان موسسه تحقیقاتی گارتنر در این مورد می‌گوید: «رونق بازار موبایل‌های هوشمند ارزان قیمت در بازار کشورهای در حال توسعه از طرفی و تقاضای بالا برای موبایل‌های هوشمند پیشرفته و حرفه‌ای از طرف دیگر دو عامل مهمی هستند که به ادامه رشد این بازار کمک می‌کنند. قیمت رقابتی محصولات چینی در بخش‌های میان‌رده و پایین‌رده در بازارهای در حال توسعه باعث شده است که کاربران و خریداران به موبایل‌های هوشمند با کیفیت نسبی اما ارزان قیمت دسترسی پیدا کرده و به این ترتیب این بازار رونق خوبی بگیرد.» به گفته کارشناسان گارتنر، ۸۵ درصد از کاربران در بازار در حال توسعه آسیای پاسیفیک به تدریج موبایل‌های هوشمند میان‌رده قدیمی خودشان را با انواع جدیدتری در همین رده جایگزین می‌کنند. علاوه بر اینها، در بسیاری از کشورهای در حال توسعه کاهش قیمت ارزها در برابر دلار آمریکا فشار مضاعفی را روی بسیاری از شرکت‌های تولیدکننده برای واردات قطعات اولیه وارد می‌کند. شرایط بازار ارز، بعضی شرکت‌های تولیدکننده را وادار به بررسی عملیات ساخت و تولید در کشورهایی مانند هند و اندونزی می‌کند تا از ضربات بعدی ناشی از افزایش مالیات واردات جلوگیری کنند.

در فصل چهارم سال ۲۰۱۵ دو شرکت سامسونگ و هوآوی تنها تولیدکنندگان از میان پنج تولیدکننده برتر جهان هستند که توانستند فروش خودشان را افزایش دهند. اپل اما در این فصل برای اولین بار از سال ۲۰۰۸ شاهد کاهش میزان فروش گوشی‌های آی‌فونش تا ۴/ ۴ درصد بود. اگرچه سامسونگ بزرگ‌ترین تولیدکننده جهان در سال ۲۰۱۵ شده است، اما کارشناسان گارتنر معتقدند که این شرکت با چالش‌های مختلفی مواجه بوده است. «گوپتا» در این مورد می‌گوید: «سامسونگ در سال گذشته میلادی از کاهش فروش موبایل‌های هوشمند حرفه‌ای خودش رنج برد. لازم است که این شرکت در سال جدید میلادی موبایل‌های هوشمند پرچمدار جدیدی را به بازار معرفی کند که بتوانند با آی‌فون‌ها رقابت کنند.»با افزایش ۵۳ درصدی از فروش در فصل چهارم سال ۲۰۱۵، شرکت هوآوی بهترین عملکرد سالانه را در میان رقبای دیگرش به‌دست آورده است. حالا برند هوآوی بیشتر از پیش در سراسر دنیا شناخته شده است و تصمیم این شرکت برای فروش تک محصولی موبایل‌های هوشمند، باعث شده است که در بازار گوشی‌های میان‌رده جایگاه خوبی برای خودش پیدا کند. از نظر سیستم عامل‌ها، اندروید با رشد سالانه ۶/ ۱۶ درصدی در فصل چهارم سال ۲۰۱۵ سهم ۷/ ۸۰ درصدی از کل بازار موبایل‌های هوشمند را در اختیار گرفته است. این در حالی است که اپل کندترین رشد سالانه خودش را در این فصل به ثبت رسانده است.

اولین کاهش فروش موبایل‌های هوشمند