«دنیای اقتصاد» بازار فروش چتر را بررسی کرد
هزینه محافظت در برابر خیس شدن
پس نیازی به گفتن نیست که جنس پارچه سایبان آن بسیار مهم است و باید ضدآب باشد.معمولا این قسمت از چتر از جنس پی وی سی ساخته میشود که آب باران را جذب نکرده و به راحتی آن را به پایین هدایت میکند.البته جنس برخی دیگر از نایلون یا پلی استر است که نسبت به برزنت کیفیت بهتری ندارند.
انتخاب نوع چتر
چترها عموما از لحاظ ساخت و اسکلتبندی به دو نوع عصایی و تاشو تقسیم میشوند.چترهای عصایی یا کلاسیک سنگینترهستند، ولی درعوض اسکلت قرصومحکمی دارند.اسکلت چترها را درکل از استیل یا آلومینیوم میسازند.خوب است بدانید که اسکلتهای آلومینیومی از استیل سبکتر هستند اما آسیبپذیرترند.چترهای عصایی برخلاف چترهای تاشو، میله متحرک و پرههای مفصلی ندارند.دقیقا بههمین خاطر که قطعات متحرکشان کمتر است، بیشتر دوام میآورند.اما بزرگترین عیب این چترها را میتوان قدبلند و دستوپاگیرشان دانست.
ضمنا بیشتر چترهای عصایی ضامن دارند و بازشدنشان با فشردن دکمهای که روی میله چتر قرار دارد انجام میشود.مهمتر اینکه چترهای عصایی سایبان بزرگتری دارند و بدیهی است که هرچه اندازه سایبان چتر بزرگتر باشد، کمتر خیس میشویم.
در مقابل چترهای تاشو یا مسافرتی سبک ولی کمدوام هستند.البته قابلیت حمل آسان چترهای تاشو میتواند در مواقعی به دوام بالای چترهای عصایی بچربد! این چترها میله تلسکوپی نسبتا کوتاه و پرههای مفصلی، یا بهتر بگوییم، تاشونده دارند و دقیقا بهدلیل همین تایی که میخورند، زودتر خراب میشوند.احتمال زیادی هم وجود دارد که سایبانشان بر اثر وزش باد شدید پشتورو شود (یعنی پرههای چتر برعکس شوند و گودی سایبان رو به بیرون قرار بگیرد).درکل چترهای تاشو مقاومت و دوامشان بهاندازه چترهای عصایی نیست.
نکات قبل از خرید
بسیاری از کسانی که تجربه استفاده از چتر را دارند، با این مشکل مواجه میشوند که پس از چندین بار باز و بسته کردن چترشان، فریم متصل به پارچه از جای خود جدا میشود.
به این نکته باید توجه بسیار زیادی داشته باشید که اگر جدا نشدن فریم یا خم نشدن آن برای شما از اهمیت زیادی برخوردار است نباید از چترهایی با قابلیت باز و بستهشدن به صورت تلسکوپی استفاده کنید زیرا فریم این دسته از چترها نسبت به چترهایی که از چنین قابلیتی برخوردار نیستند، مقاومت بسیار کمتری دارد.به کیفیت فنرها و میلههای چتر دقت کنید چون احتمال شکستن و آسیب دیدن آنها در چتر بیش از هر قسمت دیگری است.
نحوه اتصال آن به پارچه چتر و حرکت روان و محکم آن را نیز چک کنید.بهتر است جنس فنرها و میلهها از آلومینیوم یا فایبرگلاس باشد تا زنگ نزند.بهترین جنس برای پارچه چتر PVC است چون به خودی خود ضد آب است اما پارچههای دیگر مثل نایلون یا پلی استر با اضافه شدن پوششهای دیگر ضد آب میشوند و ممکن است بعد از مدتی این پوشش را از دست بدهند.در نهایت به اندازه قوس سایبان چترنیز دقت کنید.
اگر اندازه قوس سایبان چتر از ۵۰ اینچ (معادل ۱۲۷ سانتیمتر) کمترباشد، یعنی چتر انتخابی شما تکنفره است.هرچه این اندازه بزرگتر باشد، نفرات بیشتری زیر چتر جا میگیرند.البته به یاد داشته باشید اندازههای بالای ۶۰ اینچ (حدود ۱۵۲ سانتیمتر) را بهسختی میتوانید در بین چترهای تاشو پیدا کنید.
تولید و واردات
به طور کلی ایران به عنوان تولیدکننده عمده چتر شناخته نمیشود.طبق آماری که گمرک در سال ۹۷ از واردات چتر منتشر کرده بود، در ۴ماه نخست آن سال ۳۱ تن انواع چتر از ۴ کشور دنیا شامل هند، امارات متحده عربی، بلژیک و چین وارد ایران شده است.این حجم واردات ۶۶ هزار و ۳۴۹ دلار خروج ارز را درپی داشته که طبق قیمت ارز آن زمان معادل ۲۵۶میلیون و ۵۷ هزار و ۲۱تومان بوده است.آمار همچنین نشاندهنده آن بود که در آن سال بیشترین واردات انواع چتر از چین و به میزان بیش از ۲۶تن و ارزش ۵۷ هزار و ۴۷۵ دلار معادل ۲۲۲میلیون و ۹۲۷ هزار و ۹۰۹ تومان بوده است.
قیمت جدید چتر
در ادامه قیمت جدید انواع چتر در بازار را ملاحظه میکنید.چتر ۸ فنره دوبل فایبرگلاس پارچه دو لایه ۶۵۰.۰۰۰، چتر شوان مدل AUTOCO-HALFFU۰۰۱ ۳۷۵.۰۰۰، چتر مدل naabsell ۰۳-UV ۲۰۰.۰۰۰، چتر مدل naabsell ۰۵-UV ۲۱۵.۰۰۰، چتر مدل ویندپروف (کد ۱۰۳) ۲۸۰.۰۰۰، چتر طرح برگ پاییز مدل pa۱۰۰ ۱۷۵.۰۰۰، چتر تانک
(کد ۳۲۸) ۱۶۰.۰۰۰، چتر شفاف مدل آسمان (آفتابگیر) ۱۵۰.۰۰۰، چتر مدل رنگین کمان (کد ۱۰۰۲) ۱۴۰.۰۰۰، چتر مدل رنگین کمان ۱۲۵.۰۰۰ و چتر تاشو مدل باران۷۸.۰۰۰ تومان فروخته میشود.