دلایل گرانی موز و خیار
نیاورانی اظهار کرد: ما به وزیر پیشنهاد کردیم که با توجه به مشکلات کمبود ارز، اگر سیاست بر واردات این محصول است موز با ارز حاصل از صادرات محصولات کشاورزی وارد کشور شود.
نایبرئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران گفت: وزارت صمت و وزارت جهادکشاورزی اگر قبل از این مشکلات با بخش خصوصی که واردکننده این محصولات هستند، همکاری میکرد مردم ضرر نمیکردند اما متاسفانه دولت نه کنار میکشد و نه اجازه میدهد که مسیر تجارت پیشرفت کند.
در ادامه، حجتالاسلام نقدعلی عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با انتقاد شدید از گرانی و بالا رفتن قیمت برخی میوهها گفت: وزارت صمت که عهدهدار تنظیم بازار است نباید اجازه دهد قیمتها تا این حد افزایش پیدا کنند. وی افزود: درست است که موز کالای اساسی و استراتژیک نیست، اما متاسفانه در گذشته برخی آقایانی که منافعشان در این محصول بود با تخصیص ارز به این محصول ذائقه مردم را تغییر دادند و مردم را به این میوه عادت دادند و از طرف دیگر هم در ادامه کار و با قطع کردن تخصیص ارز، عملا بازار این میوه را دچار سکته کردند.
این نماینده مجلس با اذعان به سوءمدیریت و نبود استراتژی در وزارت مربوطه برای مدیریت فضای روانی ناشی از افزایش قیمتها اظهار کرد: گرانی موز تا ۶۰ هزار تومان باعث شد که مردم موز نخرند اما تاثیر اصلی خودش را بر قیمت سایر میوهها و مرکبات نیز میگذارد.
حجتالاسلام نقدعلی تصریح کرد: متاسفانه این گرانیها در شرایطی است که تولید مرکبات و میوههای درختی در ایران فراوان است و بسیاری از این میوهها تبدیل به ضایعات میشوند.
وی با تاکید بر اینکه وزارت صمت و وزارت کشاورزی موظف به سیاستگذاری و تدبیر در این حوزهاند، گفت: مجلس نیز در راستای مطالبه از دولت برای تعریف یک نقشه راه با هدف تکرار نشدن این سکتههای ناگهانی به بازار اقدام خواهد کرد.